7,6 170 tys. ocen
7,6 10 1 170030
7,6 39 krytyków
Misery
powrót do forum filmu Misery

Rewelacyjny .

ocenił(a) film na 8

Rewelacyjny ale książka o wiele lepsza !
Dużo waznych watkow pominietych i po prostu uproscili mega film, w niektorych momentach bylo calkiem inaczej niz w ksiazce ...
Ale i tak polecam ;)

ocenił(a) film na 7
naznaczona

oglądnełaś sama! :D

ocenił(a) film na 8
roslinadoniczkowa

No pisalam Moni wlasnie ;p ale nie mogla sie powstrzymac juz duzej ;D
Z Bartkiem ogladalam ;p
Ale ksiazka duzooo lepsza ;;p

ocenił(a) film na 7
naznaczona

Wiadomo. Jak czytałaś książke to film nie ma szans żeby zachwycił. No to my se tez oglądniemy z Moni ; ) a Bartkowi jak sie podobała? Książki nie czytał

ocenił(a) film na 8
roslinadoniczkowa

A podobał mu sie nawet ;D

ocenił(a) film na 7
naznaczona

A to dobrze :D

naznaczona

Bartek wybredny jest, co tam u niego?

ocenił(a) film na 7
abcabc

Żyje, całkiem dobrze :D Tylko nie może przeżyć że wisła nie awansowała kazał cie pozdrowić właśnie :D

ocenił(a) film na 6
naznaczona

jakich wątków z książki nie ma w filmie?

ocenił(a) film na 8
denu

No np. jak ten Paul wybija szybe i wola tego policjanta mlodego ,a Annie go zabija krzyzem z grobu swojej krowy <chyba albo swini> i odkurzeczem glowe mu urywa ... to taki najwiekszy ubytek a tak to spoko ;) bo wiadomo ze calej ksizaki nie beda ekranizowac co do szczegołu ale mogli troche wiecej zrobic . Ogolnie rzecz biorac ksiazka lepsza ale film tez swietny ;]

naznaczona

W sumie w książce ona mu ucina siekierą stope a tutaj mu łamie nogi w kostkach.

ocenił(a) film na 8
lukasz92

O właśnie to tez bardzo wazny szczegol ;) zapomnialam napisac.

ocenił(a) film na 7
lukasz92

I jeszcze to jak wyjechała na kilka dni bo się wkurzyła i nie miał co żryć i pił własny mocz.

ocenił(a) film na 8
roslinadoniczkowa

Tez... No strasznie duzo pominiete. a to niby szczegoly a tyle zanizaja film niestety.

ocenił(a) film na 8
naznaczona

To czego najbardziej brakowało, a co było w książce: kiedy policjanci znajdują Paula, a on mówi że Annie jest w pokoju obok i żeby uważali, wracają, Paul myśli "no nareszcię, nie żyje" a policja: "są ślady krwi ale nikogo tam nie ma..." :)

ocenił(a) film na 8
moniczkaa23

Własnie wlasnie ;D nie moglam sobie przypomniec ;) kurde to w sumie to mega duzo opuscili ...

ocenił(a) film na 8
naznaczona

tak, bardzo dużo... i to takich wątków które sprawiały że ksiązka była genialna ;)) bardzo dużo też pokręcili i dodali od siebie... Np to z tymi tabletkami ktore wsypal jej do wina... w ksiązce rozważał ten pomysł przez chwile ale doszedl do wniosku ze to głupie i zbyt ryzykowne a w filmie to zastosowal... Na szczęscie przewrocila kieliszek z tym winem ;p to było takie nawet w troche w stylu Kinga ;p zbudowało napięcie ;p

naznaczona

Muszę się przyznać że książki nie czytałem, jestem fanem książek fantasy dlatego nie miałem czasu aby sięgnąć po ten tytuł. Natomiast film oglądałem, i muszę przyznać że zaskoczył mnie sposób w jaki film jest wyreżyserowany ponieważ mimo tego że oglądałem film, miałem wrażenie jakbym czytał książkę. Niesamowity klimat, chodź sam film nie zaskakuje. Podobał mi się, ale moim zdaniem ocena 7-8 to maksimum.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
snajper414

Klimat nawet trzyma ale znam lepsze ;D
8 to faktycznie max bo 9 to byla by juz przesada.
Ale ksiazke polecam bo swietna ;)