Wczoraj film był w TV więc miałem okazję w końcu go obejrzeć.
Mimo późnej pory ani na chwilę nie zachciało mi się spać. Nawet nie leżałem tylko stałem z napięcia! To mistrzostwo gatunku! Dokładnie można prześledzić to co dzieje się w głowie bohaterów. A sytuacja rozwija się powoli ale za to świetnie. Oczywiście nie muszę dodawać, że największym plusem filmu jest niezapomniana rola Kathy Bates, która urzekła również mnie. Obraz bardzo silnie wopływa na psychikę człowieka i pozostawia go w ciąglym napięciu. Polecam fanom S.Kinga i lubiącym emocjonujące zwroty akcji. Tylko dla ludzi o mocnych nerwach. Jak dla mnie 10/10.
a moglbys mi napisac jak sie zakonczyl film? gdyz po polnocy zasnelam.. ciezki dzien w pracy dal sie we znaki a bardzo chcialam go skonczyc
szkoda ze tak pozno go puscili
jednak musze przyznac ze rola kathy bates jest naprawde imponujaca i nie do zapomnienia.
To zalezy w którym momencje usnełas ale skonczylo sie mniej wiecej tak:
Kiedy Paul skonczyl juz pisac swoja ksiazke"powrót misery" zapropanowal Annie aby przygotowała szampana i papierosa według zwyczaju i kiedy Annie weszla do pokoju z kieliszkami do szampana Paul podpalil swoj "rekopis ksiazki" Anna natychmiast rzucila sie i zaczela go gasic wtedy Paul rzucil w nia maszyna do pisania. Annie upadla na podloge a Paulowi udalo sie wydostac z pokoju.Potem pokazana jest scena jak Paul rozmawia z wydawca o sukcesie ksiazki "Powrot Misery" dowiadujemy sie wiec ze rekopis ktory podpalil to byla tylko sterta czytych kartek z strona tytulowa.
Jednak wszystkich ktorym spodobal sie film odsylam do ksiazki Stephana Kinga pod tym samym tytulem tam to sie dopiero dzieje!!!
a ja może opiszę co było wcześniej :) dobrze wiem, co to znaczy oglądać film po jedenastej, po całym dniu pracy :( no więc, przed wydarzeniami opisanymi powyżej, Annie po tym, jak dowiedziała się o tym, że Paul wychodził (własc. wyjezdzał na wózku) z pokoju, połamała mu nogi młotem(scena trzyma za gardło) i kazała mu skończyć powieść. W tym czasie Buster dowiaduje się, że Annie na rozprawie sądowej sprzed kilku lat cytuje słowa z książki Sheldona. Po tym fakcie dowiaduje się również, że w pobliskim sklepie, Annie kupiła bardzo dużo papieru maszynowego. Buster udaje się do jej domu i po krótkiej rozmowie wychodzi. Dobiegają go jednak dziwne odgłosy z piwnicy - krzyki mężczyzny. Zaniepokojony Buster wraca do domu i w piwnicy zastaje pobitego Paula Sheldona. Chwilę potem zostaje zastrzelony przez Annie, która pragnie umrzeć razem z Sheldonem. Pisarz jednak prosi ją, by mógł dokończyć książkę. Potem dzieją się wydarzenia opisane w poprzednim poscie. Jednak po ciosie w głowę maszyną, Annie wstaje i atakuje czołgającego się Paula, ten ostatkiem sił chwyta leżącą obok figurkę i dobija psychopatkę. Pozdrawiam :*