PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=807253}

Misja Greyhound

Greyhound
2020
6,8 18 tys. ocen
6,8 10 1 17967
5,8 12 krytyków
Misja Greyhound
powrót do forum filmu Misja Greyhound

Jeśli ktoś jest na bakier z historią to niech sobie odpuści. Tym, którym historia nie przeszkadza i którzy umieją odróżnić dziób od rufy, film się spodoba. Natomiast dla tych, którzy mają choćby jako takie pojęcie o Marynarce Wojennej, ten film będzie wybitny i kultowy.
P.S. Oceny tzw. "krytyków" dobitnie pokazują ich braki w edukacji. Słabe to jest na maksa.

ocenił(a) film na 9
Flashlight_Beam

Nie zgodzić się z tobą, to byłby wielki grzech.

ocenił(a) film na 10
Martinez08

Dzięki. Martwi mnie słaby poziom edukacji u ludzi, którzy zabierają publicznie głos i próbują być drogowskazem. Tymczasem wiedzę na temat historii mają niższą niż mój 10 letni siostrzeniec. Ta podstawowa wiedza jest konieczna, żeby ocenić film historyczny. Podsumowując - "krytycy" Filmwebu do książek!

ocenił(a) film na 6
Flashlight_Beam

jaki realizm? pojedynek artyleryjski u-boota z dwoma niszczycielami na zburzonym morzu, czy szyderczy komunikat radiowy do wroga, więcej nie chce mi się pisać, film dobry co najwyżej dla nastolatków

ocenił(a) film na 10
olbrom

Nie wiem, czy historia wojen na morzu jest Twoją pasją. Moją tak. Wszystkie sceny, które podajesz jako przykłady, miały swoje odzwierciedlenie w rzeczywistości i to wielokrotnie. Wystarczy znać historię służby polskich okrętów w trakcie ostatniej (dla nas) wojny. Nawet tam to wszystko znajdziesz. Pozdrawiam.

Flashlight_Beam

Podaj jakiś przykład gdzie polskie niszczyciele prowadziły pojedynek artyleryjski z U-boot-em. Nie chodzi mi o strzelanie do łodzi podwodnej ale o pojedynek artyleryjski.