Jestem z Toba. Źle kręcony... gdby pominęli niektóre rzeczy byłby lepszy. Za wysoka ocena którą jak narazie ma czyli 7
Mi się podobała muzyka Saint Saviour, jeśli chodzi o ten film
http://www.youtube.com/watch?v=ErHsvajtxzg
Tak . Muzyka jest świetna. Nie wiem czy zwróciłaś uwagę jak ten film jest znakomicie udżwiękowiony. Mistrzostwo.
Najpiekniejsze dźwieki z tego filmu , to dla mnie język hiszpańki :) Skupiłam się na tym co mowią gdyż sama znam hiszpanski i wykorzystuje kazdą okazje żeby podłapać coś nowego. Ale muzyka tez byla ładna. chociaz sam film nie bardzo mi się podobał.
Ja bardzo lubię taki spokojny , powolny sposób narracji jak w tym filmie. Ale chyba faktycznie to nie jest film dla każdego.
Zauważ ,że nawet Ci go nie polecałem.
Zobaczyłam go u Ciebie i sam mnie zainteresowal. No właśnie ciężko mi było przy nim wysiedzieć. Ale nie żaluje ze obejrzałam. Historia tej dziewczyny jest bardzo wzruszająca. W sumie niczym nie zawinila. A porachunki meksykanskiej mafii bardzo okrutne. Słyszlam wczesniej o przestepczości w Baja California. Aż dziwne że to jest tak blisko mlekiem i miodem plynącej Kaliforni w Stanach.
To też. Ale mi chodziło bardziej o jej walory wewnętrzne,duchowe.
Oczywiście, że mi o to chodziło.
Tyle przejść co ona to dopiero trzeba mieć zacięcie. I siłę. Psychicznie bym nie wytrzymala a ona przeciez niewiele starsza ode mnie byla. Hmm.. ja Ci polecam Rosario Tijeras. To jest też cos film o podobnej tematyce. Może nawet lepsze. A kobiece wdzięki jeszcze bardziej wyeksponowane bo Rosario gra przesliczna aktorka.
Rosario to ostra kobietka. Przeciwieństwo naszej Miss Bala. Chociaż obydwie piękne latynoski są bardzo silne. Daj znac co myślisz jak już obejrzysz :-)
co jak co, ale akurat do sposobu kręcenia nie sposób się przyczepić. tzn wielu osobom może wydać się zbyt chaotyczny ....... ale cechy obrazu w tym filmie zbieżne są w jednym punkcie i punkt ten oznacza DOBRĄ pracę kamery (jak w większości produkcji z ameryki łacińskiej)
reasumując: dyletanctwo, choć jeszcze nie analfabetyzm :)
zgadzam sie z HRA 9/10 film jest rewelka , mile zaskoczenie na koniec myslalem ze trafi do pudla wlasciwie za nic
nie trafiła do pudła, ale zniszczyli ją w oczach ludzi.
mogła nie zdradzać planu generałowi, lepiej by na tym wyszła, mafia była dla niej lepsza niż rząd