PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=618061}
5,7 641  ocen
5,7 10 1 641
7,7 3 krytyków
Miss Bala
powrót do forum filmu Miss Bala

ocena

ocenił(a) film na 4

film jak dla mnie przeciętny a czasami nawet nudny

ocenił(a) film na 4
apphex

Jestem z Toba. Źle kręcony... gdby pominęli niektóre rzeczy byłby lepszy. Za wysoka ocena którą jak narazie ma czyli 7

ocenił(a) film na 9
Kubusiekk

Ocena zdecydowanie za niska. Ja dałem 9/10

użytkownik usunięty
HRA

Mi się podobała muzyka Saint Saviour, jeśli chodzi o ten film
http://www.youtube.com/watch?v=ErHsvajtxzg

ocenił(a) film na 9

Tak . Muzyka jest świetna. Nie wiem czy zwróciłaś uwagę jak ten film jest znakomicie udżwiękowiony. Mistrzostwo.

użytkownik usunięty
HRA

Najpiekniejsze dźwieki z tego filmu , to dla mnie język hiszpańki :) Skupiłam się na tym co mowią gdyż sama znam hiszpanski i wykorzystuje kazdą okazje żeby podłapać coś nowego. Ale muzyka tez byla ładna. chociaz sam film nie bardzo mi się podobał.

ocenił(a) film na 9

Ja bardzo lubię taki spokojny , powolny sposób narracji jak w tym filmie. Ale chyba faktycznie to nie jest film dla każdego.
Zauważ ,że nawet Ci go nie polecałem.

użytkownik usunięty
HRA

Zobaczyłam go u Ciebie i sam mnie zainteresowal. No właśnie ciężko mi było przy nim wysiedzieć. Ale nie żaluje ze obejrzałam. Historia tej dziewczyny jest bardzo wzruszająca. W sumie niczym nie zawinila. A porachunki meksykanskiej mafii bardzo okrutne. Słyszlam wczesniej o przestepczości w Baja California. Aż dziwne że to jest tak blisko mlekiem i miodem plynącej Kaliforni w Stanach.

ocenił(a) film na 9

A i dziewczyna była........sympatyczna bardzo była. I miła. I w ogóle.

użytkownik usunięty
HRA

To już napisz od razu że niezła laska :-)

ocenił(a) film na 9

To też. Ale mi chodziło bardziej o jej walory wewnętrzne,duchowe.
Oczywiście, że mi o to chodziło.

użytkownik usunięty
HRA

Tyle przejść co ona to dopiero trzeba mieć zacięcie. I siłę. Psychicznie bym nie wytrzymala a ona przeciez niewiele starsza ode mnie byla. Hmm.. ja Ci polecam Rosario Tijeras. To jest też cos film o podobnej tematyce. Może nawet lepsze. A kobiece wdzięki jeszcze bardziej wyeksponowane bo Rosario gra przesliczna aktorka.

ocenił(a) film na 9

Chętnie obejrzę.

użytkownik usunięty
HRA

Rosario to ostra kobietka. Przeciwieństwo naszej Miss Bala. Chociaż obydwie piękne latynoski są bardzo silne. Daj znac co myślisz jak już obejrzysz :-)

Kubusiekk

co jak co, ale akurat do sposobu kręcenia nie sposób się przyczepić. tzn wielu osobom może wydać się zbyt chaotyczny ....... ale cechy obrazu w tym filmie zbieżne są w jednym punkcie i punkt ten oznacza DOBRĄ pracę kamery (jak w większości produkcji z ameryki łacińskiej)
reasumując: dyletanctwo, choć jeszcze nie analfabetyzm :)

ocenił(a) film na 9
apphex

zgadzam sie z HRA 9/10 film jest rewelka , mile zaskoczenie na koniec myslalem ze trafi do pudla wlasciwie za nic

ocenił(a) film na 9
Michal17

nie trafiła do pudła, ale zniszczyli ją w oczach ludzi.
mogła nie zdradzać planu generałowi, lepiej by na tym wyszła, mafia była dla niej lepsza niż rząd

ocenił(a) film na 4
darsii

No i z 7 ocena spadła - i dobrze !

ocenił(a) film na 9
Kubusiekk

Zamknij się filmowy analfabeto.

HRA

lol

ocenił(a) film na 4
HRA

anal to nie tutaj... film nudny ! No i jeszcze ocena spadla ! :P

ocenił(a) film na 6