Świetny film, zafascynował mnie swoją czysta akcja, efektami i muzyką. No i Tom Cruise (jedna z najlepszych jego kreacji)
A ja na to: niemożliwe! Nudna akcja, muzyka średnia, słaby scenariusz... I to ma być świetny film? 4/10 ledwo...
O nieee! Film może średni! Akcja przeciętna, scenariusz chwilami zaskakujący ale równierz przeciętny... ale muzyka! Hans Zimmer pokazał klase... szczególnie kawałek zatytułowany Injection albo Bare Island znajdujący się na specjalnej płycie dołączonej do soundtracku (cholernie trudne do znalezienie w polskich sklepach i nawet w necie)
Dwójka lepsza od jedynki, bardziej mi się podobała więcej akcji, bardziej zaskakujące zwroty akcji po za tym muzyka była naprawdę dobra, a co do Hansa Zimmera to muzyka z filmu MI2 - INJECTION oraz Bare Island (a także inna muzyka i filmy) bez problemu można ściągnąc bardzo prostym programem BearShare (w polskiej wersji językowej) polecam i pozdrawiam
Wczoraj obejrzałem ten film, no i z przykrością stwierdzam, że jak dla mnie to tragedia. Zero napięcia, kiepściutki scenariusz, strzelaniny co najwyżej średnio zrealizowane, cruise co chwilę rzuca się w anormalnych pozach tylko po to, żeby bardziej efektownie trafić kogoś z przeciwników, przy czym oni właściwie nie mają szans, żeby dosięgnąć go swoimi pociskami. Muzykę miałem kiedyś jeszcze na kasecie - myślałem, że będzie znakomita - a tu, szczególnie chodzi mi o muzykę zespołów, nie Hansa, wpleciona tak, że w ogóle nie trzymała klimatu. 3/10 - ta trójka to za niektóre zdjęcia i kaskaderkę.
mnie się film podobał, ale musze przyznać, że trochę mnie nudził... do tego stopnia, że wczoraj usnęłam :P ale to nie na filmie.. tylko na dłużących się reklamach
ja tez ogladalem wczoraj ;) takie sa uroki TVNu :P
tego filmu NIE MOŻNA porownywac z jedynka. To sa dwie totalnie odrebne produkcje
jedynka to byl inteligentny film szpiegowski, ciekawy i nowatorski
dwojka to jedynie odgrzewana szmira
sprawdzony schemat , dużo wybuchow i super bonzo nie do postrzelenia, PFFFFFFFFF
takich filmow sa tysiace
nie ma sie czym podniecac
Popieram cię w 100% jedynka miała klase mimo że oglądałem M:I juz z 10 razy to i tak nadal przyciąga mnie do ekranu a w dwójce prawde mówiąc jedyne co mi się podobało to pierwsza scena na skałach.
Nie no co Wy gadacie im cześciej widze II cz to coraz mniej mi sie podoba....faktycznie muzyka do drugiej cześci jest spoko aaa jedyną fajna akcja w dwojce jest jak Tom wspina sie po skale....faktycznie można poczuc adrenaline siedzac przed ekranem. Ale to by było na tyle bo I cz. była filmem szpiegowskim aaa tu Woo zrobił nam padake i postanowił zrobic kino akcji....ktore nie wszystkich zachwiciło.
I jeszcze dodam że nie ma chyba bardziej oklepanego tematu niż wątek o śmiercionośnym wirusie który szczeże mowiąc przyprawił mnie o mdłości :(.
Najlepsza z części no i zagrał w niej najlepszy aktor na świecie Richard Roxburgh
mi też się wydaje że to najlepsza część, więcej akcji niż w jedynce ale mniej niż w dwójce akurat
dwójka znacznie lepsza od dwójki,bardziej efektowna (ma mase błędów ale kit z tym,można przyćmić oko na to) :) a muza super:P
"dwójka znacznie lepsza od dwójki"
- masz chłopie racje dwójka zdecydowanie przewyższa dwójke. Dwójka to świetny film szpegowski, natomiast dwójka to juz kino akcji gdzie brak scenariusza jest zastąpiony akcją i efektami.
Zdecydowanie dwójka lepsza od dwójki, wszakże to Mission: Impossible :) :)
Moim zdaniem M:I-2 jest wiele lepsze od części pierwszej - mało tego-
jest to jeden z lepszych filmów akcji ostatnich lat...
(inne dobre filmy akcji jakie sobie przypominam to
*tożsamosc bourne'a*,*xXx* i *Śmierc nadejdzie jutro*)
Muzyka genialna!!!
Naprawde!
Piosenka Limp Bizkit i ich wykonanie głownego utworu zdecydowanie przeniosło film na wyższy poziom... A dalej- genialny HANS ZIMMER-
kawałki takie jak INJECTION albo NYAH to są jedne z moich ulubionych
kawałkoów z filmów ...
żebyście mieli co krytykowac to podam filmy z których muzyka te mi sie podobała - i zebyscie iwedzieli czy mama dobry gust czy też wg. wasNIE:
*władca pierścieni
*mision:impossible 1 (głównu utwór w wykonaniu U2)
*Niezniszczalny - utwory "orange man" i "visions"
*armageddon - muzyka w wykonaniu aerosmith i piosenka aerosmith-
"i don't wanna miss a thing"
*kod da vinci - muzyka Hansa Zimmera
*1492-wyprawa do raju - muzyka vangelis
*rydwany ognia - muzyka vangelis
i wiel wiećej
ale wracając do M;i-2:
wiec tak:
lepsza jest MUZYKA, dwójka jest jeszcze bardziej IMPOSSIBLE a to wtym przzypadku b.duży plus (wspinaczka na początku, sceny walki, scena na motorach-skok, szuranie butami po ulicy na motorze..iwiecęj)
SCENY SZTUK WALKI (!!!!!) - z saltami itp. - 10/10
wątek miłosny - przez co głebszy film - ratowanie kogoś zycia - to mi sie bardzo podobało
ogólnie iflm (10/10)
!!!!!!!!!!1
Na ten film nalezy patrzec jedynie jak na obraz czysto rozrywky. Jest tu wartka akcja (glownie ma ja druga godzina filmu, bo pierwsza jest troche za nudna), swietna muzyka, doskonale sceny strzelanin, poscigow, sceny walki oraz godne podziwu efekty specjalne, ale nic wiecej. Fabula jest tak skomplikowana ja budowa cepa (czyli raczej slaba, prosta i niesklaniajaca do urzywania szarych komórek). Ale film nie jest zly i polecam go kazdemu kto potrzebuje troche luźnej rozrywki. Moja ocena, wiec to 5+\10.