Cruise już trochę podstarzały ale dla mnie film wymiata, szczególnie akcja w DUBAJU :)
Ja mam trochę inne odczucia i osobiście uważam tę część za najmniej udaną z całej serii ale może po kolei. Na wstępie plus oczywiście za efekty specjalne, film jest widowiskowy, szybki i pełen ciekawych gadżetów. Film jest momentami lekko humorystyczny czego w poprzednich częściach jakoś trudno było się doszukać. Z jednej strony to na plus z drugiej nie do końca. No i oczywiście przysłowiowa wisienka na torcie to jak dla mnie Paula Patton i jej rola w tym filmie. Całkiem dobra z niej aktorka a na pewno ładna więc przyjemnie się ogląda. Na minus muzyka jakoś nie specjalnie mnie porwała i sama fabuła jakoś też bez rewelacji. Spodziewałem się czegoś innego i nie ukrywam, ze ta część mnie trochę zawiodła. Może i jest to kawał dobrego kina akcji, ale jak dla mnie nic po za tym. Nie ma sensu doszukiwać się w nim czegoś głębszego. Przez sympatię do serii i Tom Cruise-a który mimo upływu lat nadal wykonuje misje niemożliwe 6/10.
POZDRAWIAM
podstarzały ???? a może właśnie dojrzały i nie szczerzący szczeniackich min jak w części pierwszej ?
no właśnie, tu jest dojrzały, lepszą ma tą mimikę niż w 1 :) pozdrawiam :] Szczęśliwego Nowego Roku! :)
W rzeczywistości faceci koło 50, dbający o siebie, są wciąż w sile wieku i mają krzepę, nie wiem więc dlaczego się wszyscy tego wieku czepiają. Podobnie ze Stallonem, prawda że facet ma 65 lat, ale dba o siebie lepiej niż większość 20-latków. Jakby takiego pier...nął to by w locie z głodu zdechł. Tomek widzę też ma niezłą tężyznę fizyczną, jakiej przedtem nie miał, więc pytam się raz jeszcze co tu wiek ma do rzeczy?
ja się w zupełności z Tobą zgadzam. Miałam to samo napisać.
Pozdrawiam
PS: Propo Stalonne'a: Czy on czasem nie kręci nowego "Rocky'ego"?
Nic mi na ten temat nie wiadomo, coś przebąkiwali o nowym Rambo, ale nie wiadomo dojdzie do skutku :/ Za to w tym roku Sylwek będzie aż w dwóch filmach Kula w Łeb i Niezniszczalni 2 :D