Ogladalem wczoraj. Bo mialem darmowe wejsciowki. Wytrzymalem te ponad dwie godziny tylko ze wzgledu ze nie mialem nic innego do roboty w czwartkowy wieczor. Moja dziewczyna zasnela w polowie. Takie sobie kino stanowczo za dlugie mogliby skrocic o godzinke i moze cos z tego bylo... Tak sobie raz obejzec i zapomniec. Po zakonczeniu seansu wszyscy zgodnie mowili ze to BMW zaplacilo za reklame swojego prototypu i to by sie zgadzalo :)
Jeszcze warto dodać Apple. iPad jako system kopiowania otoczenia na projektor. I super iphony z danym do misji. MacBook Air i jak w każdym filmie sensacyjnym z supermegaoprogramowaniem, którego nigdzie indziej nie ma. A i jeszcze jakby ktoś chciał skakać z 10 piętra to tylko w bmw serii 1, bo tylko nim można zaryć maską i przeżyć.
Bo tylko ze wzgledu na BMW warto obejzec (dla fanow BMW) no i jeszcze ta burza piaskowa jakas taka za duza im wyszla. Piwa nie pilem :D dlatego chyba wytrzymalem caly film :D
"no i jeszcze ta burza piaskowa jakas taka za duza im wyszla" ale za to bardzo ładnie skończyła się zaraz po tym jak Tom stracił z oczu tego swojego wroga, którego imienia nie pamiętam :)
A które to było BMW? Bo ja tam na takie pierdoły uwagi nie zwracam.
A film ujdzie w tłoku - znowu rosyjskie rakiety, znowu popieprzony ekstremista, znowu Amerykanie ratują świat ale niezłe efekty i dynamiczna akcja.
BMW Vision EfficientDynamics wprowadzaja do sprzedazy seryjnej 150tysi euro za sztuke wiec musieli na reklame sie wykosztowac :D
No chyba nie az tak bardzo. BMW juz robilo podobne numery. Filmy z Clivem Owenem Madonna itd...
Zobacz:
http://forum.autodoradca.pl/index.php?showtopic=336
widziałem.
BMW potrafi się promować, nie ma co, a ich autka są cool ;) nie pogardziłbym...
Akurat w tym filmie product placement mnie nie drażnił. Prodykty apple i fury bmw ładnie się wpisały w opowieść.
A film ogólnie spoko, brakowało mi tylko bardziej wyrazistego przeciwnika ,zaskakującego zakończenia i mocniejszych zwrotów akcji. Poza ty to ogólnie OK film. Akcja na Burj Khalifa miażdży....
pozdrawiam tych co się wyluzowali i dobrze bawili na filmie!!!
zdecydowanie film i to bardzo dobry (porównując filmy z gatunku i podgatunku* ;) ) - polecam IMAX!
co do BMW, to samo pokazywanie modeli to jest nic - tutaj reklama polega na pokazaniu jak bezpieczne są te samochody, zderzenia przy dużych prędkościach, rozbity samochód, wystrzelona poducha, a gościa nie ma... wyszedł sobie i ucieka, no i to jak w parkingu spada na sam dół - na końcu filmu jeszcze komentarz jednego z bohaterów, że to było z wysokości 100m!
*) te wszystkie gadżety mają Nas bawić, tak jak kiedyś robiły to też w filmach z 007 - to nie jest dramat na autentycznych faktach!
Jak zwykle "tanie się przypierdalanie". Jezdzil czym jezdzil, kompa mial jakiego mial, jakie to ma znaczenie?! Mnie bardziej w oczy rzucal sie Veyron niz bmvv. Czy ty czlowieku idziesz do kina i z wypiekami na twarzy szukasz "o! bmw po raz drugi! o ajfin!" Wspolczuje,,,
A Ty poszedles Veyrona ogladac? :) Ja ide zobaczyc dobry film akurat ten nie byl za fajny dlatego jesli film do d...y chociaz reklama im sie udala :D. Kazdy ma swoj gust...
Szczerze mówiąc nie wiem w czym problem. Teraz product placement jest bardzo popularny. Od zwykłego programu rozrwykowego, przez seriale/telenowele, po filmy pełnometrażowe. W żaden sposób nie wpływało to na samą akcje, nie było nachalne. Zresztą film dzięki temu staje się bardziej realistyczny dla odbiorcy, ponieważ może się bardziej identyfikować z wykreowanym światem w filmie. Zresztą nie wiem jak można funkcjonować w dzisiejszym świecie zwracając tak uwagę na reklamy oraz wykazywać takie zbulwersowanie tym faktem.