Idąc do kina myslalam że pan Abrams zrobi wspanialy film i pokona dwoch poprzednich reżyserow seri MI. Zawiodłam się Abrams zrobił kaszane. Chyba sukces jego serialu Losta za bardzo przycmil mu umysl Niektóre fragmenty sa wrecz z Losta zerżnięte np scena reanimacji jest identyczna jak w Lost'cie.
tak samo jak wszystkie te sceny z retrospekcjami, które mnie osobiscie bardzo denerwowały. Pierwsza 1 h była swietna i naprawde trzymała w napieciu pozostalosc ciagnęła sie jak flaki z olejem Sceny ratowania agentki oraz misaja w watykanie jest naprawde dobrze ale dalej jest już coraz gorzej.
Mogłabym powiedziec ze pan Abrams połczył filmy '' Pani i Pan Smith'' Losta oraz Faceta z Ogloszenia i zrobił film zdecydowanie najgorszy z całej 3 przygód o Eathanie Huncie
Jakoś Ethan nigdy mi nie pasowal do typu romantyka a juz do tego żonatego ckliwego męzusia ktory odda ''kroliczą łapke'' za życie jakies kobiety. (kolejny James Bond? ) Abram wykreowal strasznie naiwnego i sentymentalnego Hunta
Zdecydowanie momentami mozna sie czepiac scenariusza
np Jak Eathan zdobył ''króliczą łapkę'' czyli cały przebieg misji w shanghajskim budynku zdecydowanie tego zabrakło,
kobieta życia Eathana, nagle oddała kilka precyzyjnych strzałow mimo że nigdy w ręku broni nie miala a instruktarz hunta trwał kilka sec
Naiwnosc z jaka IMF po raz kolejny uwierzył w winne Hunta
I sam Hunt który doskonale powinien wiedziec ze kobieta siedzaca przed nim to nie jego żona lecz że nosi maske motyw z maskami jest juz tak przereklamowany ze łatwo powiedziec kto je nosi a kto nie
Co do aktorstwa jedynie nudzila mnie rola Philip Seymour Hoffman jak dla mnie był za mało przekonujący i miernie zagrał poza tym jego smierc przypominala scene rodem z sprite brakowlo tylko by Ethan zakrzyknał
'' Teraz ja jestem sprite a ty pragnienie''
Jak zwykle świetnie się spisał Ving Rhames w roli Luthora bez niego film by chyba totalnie sięgnął dna.
No i muza może nie powala na kolana ale jet dobra i swietnie wpasowana w akcje
Jak dla mnie w filmie był za duży przerost akcji nad treścią ale najwyrazniej widz chce takie filmy wiedz takie produkcje powstaja
Ehh gdzie jest to dobre IM sprzed 10 lat
no coz mam tylko nadzieje ze Abrams juz wiecej IM nie zrobi
Filmowi stawiam 6 bo na nic wiecej nie zasługuje -_-