PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=707536}

Mistrz hipnozy

Cui Mian Da Shi
2014
6,9 1,7 tys. ocen
6,9 10 1 1684
Mistrz hipnozy
powrót do forum filmu Mistrz hipnozy

no trudno ale chyba będę jedyny któremu ten film zupełnie nie przypadł do gustu
czemu?
przekombinowany, przestylizowany,
miałem cały czas wrażenie jakby film twórcom się wymknął i przestali nad nim panować.
banał goni banał a rozwiązanie tej zagadki jest na tyle głupie co pretensjonalne
zahipnotyzowany hipnotyzer
nieeee!

ocenił(a) film na 6
tisoc

Chyba nie znasz definicji słowa banał. Rozumiem że film się może nie podobać ale nie jest to banał bo przy scenariuszu ktoś się jednak napracował.

beek9

przy każdym filmie ludzie pracują, i co z tego to znaczy że jeżeli się napracowali to musi mi si podobać?
co za brednie.
po drugie polecam czytanie ze zrozumieniem
cytuję siebie: "banał goni banał" ja mówię o fabule, rozwiązaniach dot.akcji, nie widzisz tego?
aż razi w oczy na każdym poziomie a zaczynając od pseudo psychologicznego etc.
proszę cię....psychoanaliza dla ubogich
ten film jest ilustracją przedwojennego powiedzenia:
"lud głupi to kupi"
mam nadzieję że jednak nie

ocenił(a) film na 6
tisoc

Nie musi Ci się podobać ale jak ktoś wkłada w coś więcej wysiłku to i rezultaty są lepsze.

I film nie jest banalny, nie można go nazwać banałem bo mamy w nim scenariusz który ma zaskakiwać oraz trzymać w napięciu. No i nie jest to film dokumentalny więc nie musi trzymać się rzeczywistości i bazować na prawdziwej psychologii. Nikt tego filmu nie potraktuje jako coś czymś mógłby sobie poszerzyć wiedze z zakresu psychologii, to jest tylko tło do scenariusza.

beek9

no nie byłbym tego taki pewien, np matrix 2 i 3, Jupiter Ascending etc
jeszcze raz ci napiszę: rozwiązania na poziomie scenariusza są banalnie banalne!
pan ma zahipnotyzować pacjentkę i nawet nie zauważa że to przez nią jest zahipnotyzowany
dno dna i muł ale taki bzdur, takich banałów jest w tym filmiku znacznie więcej.
ja ci nie bronie zachwycać się żałosnymi bredniami, twoja sprawa, twój gust i czas
do mnie takie brednie nie trafiały, nie trafiają i nie będą trafiać KROPKA
powtórzę dla mnie ten film jest żałośnie beznadziejny i co najgorsze BANALNIE GŁUPI i tyle

ocenił(a) film na 6
tisoc

Akurat Matrix 3 był OK. ;)

beek9

akurat