Mistrz

The Master
2012
6,6 30 tys. ocen
6,6 10 1 29992
7,4 61 krytyków
Mistrz
powrót do forum filmu Mistrz

ocenił(a) film na 7

najlepszy aktor Joaquin Phoenix i Philip Seymour Hoffman - "The Master"
najlepszy reżyser Paul Thomas Anderson - "The Master"
Przewodniczący jury, reżyser Michael Mann, podkreślił, że nowe zasady festiwalu zezwoliły na uhonorowanie filmów tylko jedną nagrodą. W kuluarach festiwalu mówiło się o tym, że gdyby nie przepisy, "Mistrz" mógłby dostać nawet dwie statuetki.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
użytkownik usunięty
janis84

Przede wszystkim jury znowu podjęło decyzję podyktowaną absurdalną poprawnością politycznością, a nie poziomem artystycznym prezentowanych filmów i Złotego Lwa dostał szajs zamiast tego świetnego filmu. Co zrobić...

ocenił(a) film na 9

Widział(e/a)ś te filmy, że oceniasz ich poziom artystyczny?

woj110

dokładnie

ocenił(a) film na 7
al113

http://www.tvn24.pl/gutek-o-wenecji-bardzo-sredni-festiwal-skrzywdzony-faworyt-i -zmora-powtarzalnosci,275740,s.html

użytkownik usunięty
woj110

Widziałem The Master, a Ki-Duk Kima dwa inne. Ale w przypadku takich festiwali liczą się też inne elementy. Za coś w końcu ta nagroda musi być. Musi poruszyć ludzi, być wybitny. Ci, co widzieli oba, są zdziwieni werdyktem i to mi wystarczy.

A o tym, że często kierują się zupełnie od czapy wytycznymi wiem sam i to też niestety nie pomaga. Ale nie chcę rozwijać tego tematu, bo zaraz skończyłaby się rozmowa o filmach. Pozdrawiam i polecam The Master.

ocenił(a) film na 9

W takim wypadku zwracam honor (byłeś w Wenecji? :O ). Na The Master oczywiście czekam z niecierpliwością.

użytkownik usunięty
woj110

Chciałbym być. Miałem rzadką okazję zobaczyć go jeszcze w sierpniu. Jak dla mnie Anderson trzyma formę.