6,1 10 tys. ocen
6,1 10 1 10483
4,7 7 krytyków
Mistyfikacja
powrót do forum filmu Mistyfikacja

Mocno się zawiodłem, a lubię obu Stuhrów. Szkoda czasu na oglądanie, szkoda to nawet ściągać. Dobrze, że nie poszedłem do kina, to jedyny plus. Przypuszczam, ze Maciej zagościł u Wojewódzkiego i wysmęcał się o minie podczas fellatio, żeby podnieść oglądalność. Po seansie na 40 calach przypomniał mi się film równie "piękny" : "polish kicz projekt" ; nie wiem czy nie lepszy.

użytkownik usunięty
tomekb702

Jak widać filmu w ogóle nie zrozumiałeś. Skoro nie lubisz Stuhrów to po co w ogóle się za film zabierałeś? A totalnym kretynizmem jest Twoje porównanie [ z całym szacunkiem dla Ciebie , czyżby dziecko neo?] ów obrazu do pseudo obrazu jakim był "polish kicz projekt".

ocenił(a) film na 6

"Mistyfikacja" przynajmniej odstaje od całej masy gówien jakie serwuje nam od lat polska kinematografia.Nigdy Witkacy mnie nie interesował a i tak film jak na polską produkcję jest niezły.Wielu pewnie woli "dzieła" typu "Ciacho".Ich sprawa.6/10

Przecież napisał, że lubi.

ocenił(a) film na 7
tomekb702

Moim zdaniem film całkiem dobry. Dobrze zagrany, dobra obsada, scenariusz też daje radę. Niestety dla mnie stają się już męczące kolejne produkcje dziejące się w PRL. (Rewers, Różyczka) Czy naprawdę scenarzyści nie mają pomysłów jak zrobić dobry film dziejący się w całości współcześnie !?!?