Trzy postacie wycięte ze zdjęć i wrzucone na tle pracy Witkacego. Do tego napisy czcionką jak na zeszyt nastolatki i jest OK. 20 minut roboty...
Zgroza! Co się stało z polskim plakatem? Nie czepiałbym się jakby chodziło o jakąś głupią komedyjkę, ale to jest film o Witkacym! Chociażby z szacunku dla bohatera trzeba było zatrudnić grafika- artystę
Czekam na ten film. Temat ciekawy. Obsada obiecująca. A tu robicie na wstępie coś takiego...
Ten plakat to jest wstyd okropny.!!! Zbezczeszczenie i świętokradztwo...zero szacunku, k u r w a taki plakat to zrobił jakiś idiota bez znajomości rzemiosła!! Liternictwo beznadziejne, pomysł debilny, wycinanka bez składu i ładu, przez to nie pójdę na ten film...JAKI PLAKAT TAKI FILM!!!! GRATULUJE IDIOCIE KTÓRY PROJEKTOWAŁ PLAKAT< powinni takiego debila obciążyć kosztami bo przez to wielu ludzi nie pójdzie na film....
Puknijcie się wszyscy w łeb, chciałoby się rzec "filmowy", ale niestety tylko zwyczajnie polski łeb. łby. "Nie pójdzie, bo plakat z dupy". No gratulacje, gratulacje. Co ma piernik do wiatraka?? To jakby plakat był inny, odebrałbyś jeden z drugim ten film inaczej?? Na plakat się będziecie matoły w kinie gapić, czy na film?? Rzygać się chce.
Krytyk sztuki... czy idiota? Nie pójdzie na film bo plakat beee... Kto tu
jest idiotą? Grafik, który zaprojektował plakat czy koleś, który nie
pójdzie na film, bo grafik idiota? Ręce opadają.
A widzisz...PLAKAT to jest wizytówka filmu. Jak ty byś mi dał swoją wizytówkę tak zaprojektowaną jak ten badziewny plakat to wyrzuciłbym ją do kosza...
Nie mów mi, że twórcy filmu nie mają wpływu na wygląd plakatu, który jest częścią całej kampanii, nie bądźmy śmieszni...
Polacy niestety byli najlepszymi plakacistami na świecie (zobacz Starowieyskiego wczesnego albo Górowskiego, ___http://gorowski.prv.pl/ )
ale obecnie to jest poziom poniżej sedesu i moich odchodów, totalny kanał
Ja film zobaczę z niesmakiem i na pewno nie w kinie, ja takiej wizytówki nie przyjmuje do rąk...
Ok. Zgodzę się z Tobą, że plakat marny, że powinien być wizytówką filmu
itd. Tylko idąc Twoim tokiem myślenia, musiałbym całkiem odpuścić sobie
kino. 90% dzisiejszych plakatów filmowych to badziewie. Ot wklejenie kilku
twarzy bohaterów, jakieś tło i plakacik gotowy.
Już po obejrzeniu filmu mogę stwierdzić tylko, że jedno warte drugiego.
Film równie beznadziejny co plakat. Zastanawiają mnie dwie rzeczy, odnośnie
plakatu. Skąd grafik wytrzasnął tą typografię (napisy w filmie mają
zupełnie inną) i co do cholery robi na plakacie Karolina Gruszka? Jak już
to powinna znaleźć się tam pani Błaszczyk. Chwyt marketingowy? Nie wydaje
mi się.
plakat nie jest zły,wydaje mi sie że jego wadą są zbyt duże postacie Stuhra młodszego i Gruszki w porównaniu do Stuhra starszego
Faktycznie kiepski. Jasna postać Gruszki i Macieja, z tyłu zacieniona i czarno-biała postać Jerzego, kiepsko kontrastujący się z obrazem w tle + fioletowy pas na dole (pewnie jako zapychacz). Ktoś chciał mieć dobrą koncepcję, a wyszło słabo.
Ale teksty, że plakat słaby, to film też jest śmieszny. Czy reżyser ma jakiś wpływ na wygląd plakatu?
Zgadzam się ze wszystkim, i jeszcze ta Gruszka na pierwszym planie, jakby była co najmniej główną bohaterką...
Jaki film taki plakat ... proste?
AHHAA plakat to zenada fakt. I kolega wyzej dobrze napisal, ze plakat to pewnego rodzaju wizytowka. Wstyd takie cos w ogole umieszczac w necie i w miastach. Zero wyczucia smaku i estetyki jakiejkolwiek. Sam bym zrobil lepszy plakat w 30 min.
Polacy tworza bardzo fajne plakaty, ale dobra... Moze budzet uciety i nie bylo komu stworzyc (jasne).
Na ten film na 100% nie wybiore sie do kina, nie ze wzg na plakat bo klade sztange na niego przed pojsciem na seans.
Coraz bardziej jestem przekonany,ze polskie seriale sa 4x lepsze od filmow pelnometrazowych. I jak tu kinematografia ma nie stac? Bzdury nie raz wyssane z palca, ciagle Ci sami aktorzy, ktorymi juz rzygam jednym slowem. Moge tak opowiadac w kolko, ale dla mnie kinematografia w Polsce juz nie stoi w miejscu, lecz cofa sie.
Tyle z mojej strony, szkoda kasy na film. Historia Witkacego bardzo ciekawa. Poczekam na film na DVD.
Kolejne gowno robiace za chwyt marketingowy, tylko jaki jest ku temu cel? Chyba obrzydzenie widza do polskich twórcow. To jest zalosne, ze glupie reklamy sa na wiekszym poziomie niz filmy haha.