PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7927}

Moja piękna pralnia

My Beautiful Laundrette
1985
6,5 1,7 tys. ocen
6,5 10 1 1701
7,0 8 krytyków
Moja piękna pralnia
powrót do forum filmu Moja piękna pralnia

Oglądałam ten film z wielką uwagą, ale nie umiem pojąć czemu Omar, mimo, że był zakochany ze wzajemnością w Johnnym zapytał Tani czy za niego wyjdzie? Przez naciski wuja? I czemu Johnny potem się z nią zadawał na przyjęciu, żeby odgryźć się Omarowi za pomysł ze ślubem? Tak należy to rozumieć? Bo przyznam, że trochę to niespójne i nie do końca rozumiałam o co właściwie im poszło. Wszystko elegancko, po czym nagle wykręcają sobie takie numery.

Ogólnie film bardzo mi się podobał, Daniela Day Lewisa to już nawet nie trzeba zachwalać, nie dość, że gra wspaniale, to jeszcze przystojny :P

Elvis_Zyje

Właśnie, miałam Grand Budapest Hotel obejrzeć.
Wiem, tylko to troche dołujące, jak jesteś zawiedziona filmem, wchodzisz tutaj a ocena 95% ludzi oscyluje gdzieś między 8-10, podczas gdy ty drapiesz się w głowę i zastanawiasz, co ludzie widzą w tym tworze. A DDL w długich włosach-obłędny.
Ja w sumie sama nie wiem, jak ocenić jego grę, bo to, co zaprezentował, jest tak przerysowane, że może być świadomym zabiegiem ;_:
Księżniczki Mononoke nie widziałam, ale jakbyś chciała obejrzeć coś dłużego, to polecam Becka, bardzo ciekawe anime muzyczne, jakkolwiek kreska nie powala na kolana.
A ja się wzięłam wczoraj za Grantchester (coś jak Ojciec Mateusz w wersji brytyjskiej) i genialne może nie jest, ale super się ogląda.
Teraz mam masę wolnego czasu i tyle filmów do obejrzenia, że nie wiem, za co się brać ;_;
Pozostaje czekać do grudnia na ten odcinek specjalny, dość ciekawie się zapowiada. Widziałaś zdjęcia z planu?
Tak samo chyba w Pianiście, Żebrowski, Figura, Zamachowski...większość polskich aktorów musi grać raz na jakiś czas w chałach, jeśli chce dobrze zarobić, ech.

ocenił(a) film na 7
ZjemCiButy

O zazdroszczę odpoczywaj i oglądaj :D :)
Dla Żebrowskiego oglądam czasem, aż wstyd się przyznać Na dobre i na złe xD ale gra tam takiego buraka, że aż miło popatrzeć.
Mohikanin to taki klasyk gatunku, myślę, że to bardziej chodzi o sentyment niż o wspaniałość tego filmu.
Taa w Polsce w ogóle mam wrażenie, że nie ma młodych aktorów wszędzie się widzi te same twarze...
Oglądałam Narnie dla rozluźnienia i Ben Barnes, o ludzie, te jego oczy ciemne jak węgle, w życiu piękniejszych nie widziałam <3
GBH mnie się średnio podobał taka przerysowana bajka, miał być zabawny a wyszedł moim zdaniem nijaki i mdły. Kilka zabawnych gagów jest ale cały film niezbyt mnie porwał. Widziałam lepsze filmy, choć są i wielbiciele.
Ojciec Mateusz w wersji brytyjskiej to może być spoko pewnie w służbie jej królewskiej mości xD
Widziałam coś tam, czekam też na ten odcinek :))

Elvis_Zyje

Jutro/dzisiaj (już po północy takźe ten) nocny maraton filmowy, a dzień później Imitation Game, jak pięknie <3
Moja mama za nim szaleje, też czasem zerkam i w sumie rzeczywiście przyjemnie się na niego patrzy.
Wiem, często te kultowe filmy stają się kultowe niekoniecznie ze wzgledu na geniusz reżysera, ale i tak mnie boli, bo z seansu z dzieciństwa tylko końcówka wbiła mi się w pamięć, a że jako dziecko oczywiscie podchodziłam do filmów inaczej, wspomnienie miało wydźwięk raczej pozytywny, także liczyłam na coś dużo lepszego.
Są, tylko pochowani po teatrach i grający epizodyczne role u boku oklepanych Szyców czy innych Karolaków, niedobrze mi się robi, jak widzę w kółko te same twarze we wszystkich filmach.
Ach, Barnes, Barnes <3 A Narnia to obok Pottera jedna z książek mojego dzieciństwa, filmy też chyba parę razy w podstawówce widziałam. Ale jeśli o filmy chodzi, to uwielbiałam Atlantydę (czemu to jest tak mało znane?) i absolutny faworyt-Niekończąca się Opowieść.
Wiesz, obejrzałam pierwszy sezon i powiem ci, że prócz tych rzeczy typu ksiadz na rowerze rozwiązujący zagadki kryminalne, to jest to zupełnie inna opowieść, co więcej-z odcinka na odcinek fabuła rozkręcała się coraz bardziej. Gdzie jest drugs seria, ja się pytam? ;_;

ocenił(a) film na 7
ZjemCiButy

zazdroszczę tego opierniczania, ja jeszcze muszę chwilkę poczekać ;_;
taaa przyjemnie się patrzy ma świetną fryzurę, zawsze w garniaku i ogólnie te rysy twarzy :P w pręgach był naprawdę dobry.
taak, ja np z filmów kultowych, kocham Blues Brothers, tata mnie wychował na tym filmie i po prostu oglądam go zawsze z największym sentymentem a MUZYKA <3 uwielbiam. :3
Tak Narnia super wszystkie 3 części szkoda właśnie, że nie zrobili jak z Harrym, że nakręcili całość od razu tylko właśnie 3 części.. ale zawsze coś. Barnes no oczy ma piękne.
ale chodzi Ci o bajkę Atlantydę? Własnie na doktryny polityczno-prawne uczyłam się o utopiach i tam była " nowa atlantyda" kraj mlekiem i miodem płynący :P Bacona z XVII wieku ;p
to musi być fajny serial, tylko kiedy to wszystko oglądać?? nie ma kiedy ;(

Elvis_Zyje

Wilk z Wall Street był rozczarowujący trochę, strasznie się dłużył. Tak samo Interstellar, które tylko początek miało naprawdę interesujący, a co do Zniewolonego...patrzę na ten film nieco przychylniej po drugim seansie, ale i tak średnio do mnie przemawia, po prostu momentami sprawia wrażenie, jakby reżyser po prostu "odhaczał" kolejny fakt z życia bohatera. Ogólnie maraton się udał, wypiłam dużo kawy w międzyczasie, ale i tak nie wiem czemu pod koniec chciało mi się spać.
Po IG spodziewałam się troszkę więcej, ale poryczałam się na końcówce. Już o tym wspominałam, ale to takie cholernie niesprawiedliwe, co spotkało Turinga. Facet powinien być wychwalany pod niebiosa za to, co zrobił i ilu ludzi uratował jego wynalazek, a został zmuszony do kastracji. To całe ułaskawienie (nota bene ponad pół wieku po jego śmierci) to kpina.
Planowałam to obejrzeć, ale dzisiaj chyba wezmę się w końcu za Tańczącego z Wilkami, ewentualnie Lincoln, oba mam na dvd :3
Ej, chyba kolejne filmy mają wyjść, prawda?
Tak, kochałam tę bajkę strasznie i niektórych kwestii nauczyłam się na pamięć. W sumie trauma, bo potem rodzice kazali mi tym szpanować przed znajomymi D:
Sprawdziłam-drugi sezon dopiero na jesień. Ech.

ocenił(a) film na 7
ZjemCiButy

Mnie się wilk podobał, ale to możliwe, że dlatego, że byłam w kinie i piliśmy wódkę przed filmem i lekko wstawieni poszliśmy na niego :P
Interstellaru nie widziałam, jakoś mnie nie kusi, może się przekonam.
Zniewolony niezły, ale fakt dość schematyczny, ale dobrze zrobiony no i FASSBENDER <3
muszę w końcu zobaczyć ten film, bo wiele osób chwali a ja jeszcze do niego nie dotarłam. Ale fakt Turinga spotkała wielka niesprawiedliwość.
Tańczący z wilkami właśnie mi się wlekł niemiłosiernie, długi ten film jak byk.,,
Właśnie ostatnio ochrzciłam psa w schronisku imieniem Majlo wzorując się na tej bajce :P
Ja oglądałam króla lwa <3 to się nigdy chyba nie znudzi.

Elvis_Zyje

:"))))))))) Nie no, było sporo fajnych scen, ale po prostu to równie dobrze mogło być o dobrą jedną trzecią krótsze.
Nie warto jak dla mnie, nieźle zagrane i scenariusz kuleje.
Dlatego właśnie nie rozumiem tych zachwytów nad Zniewolonym. Oscar? Serio? Ja wiem, że porusza ważny temat, ale naprawdę, nie jest to jakieś genialne dzieło, nie mówiąc już, że poza Fassym nikt nie umiał swojej roli porządnie odegrać (najbardziej wkurzał mnie Pitt, który każdą kwestię wypowiadał z uśmiechem na twarzy)
Też nie wybitna ta Gra Tajemnic, dlatego wkurza mnie, że dopiero na samiutki koniec zachciało mi się płakać.
Nadal nie obejrzałam ;_; Zaczęłam wczoraj oglądać drugą generację Skinsów, nie jest tak dobra jak pierwsza, ale do późna nie mogłam się oderwać.
Jak bardzo źle jest ze mną, że chyba nigdy nie widziałam w całości Króla Lwa? ;")

ocenił(a) film na 7
ZjemCiButy

Mój kuzyn zachwalał ten serial, ale nei ma czasu, wole filmy bo szybciej :D
Oglądałam właśnie grę i faktycznie niezła ale nie jakiś cud :P A Ben fantastyczny, ale oglądałam potem zaraz Teorię Wszystkiego no i co tu dużo gadać, Eddy był genialny, rewelacyjny, fantastyczny, dawno po seanse mnie tak rola nie wbiła w fotel. Długo po seansie nie mogłam wyjść z podziwu. Mam nadzieję, że oscar jest jego. NIe mogę wyjśc z zachwytu. Oglądałam też Birdmana, ale dla mnie był zbyt hałaśliwy, chaotyczny.. Jakoś nie trafił do mnie, chyba jestem zbyt ograniczona na takie filmy. :P
Ja kocham bajki, jestem wielkim wielbicielem Disneya szczególnie no i piosenek z disneya <3
a tak apropo bajek polecam na rozluźnienie - ubawiłam się xD
https://www.youtube.com/watch?v=iSrdtvmjIVo

Ostatnio oglądałam fragmenty grammy, wiem, ze to jedno wielkie oszukaństwo, ale cieszę się, że Sam Smith tyle wygrał <3 kocham jego głosss :3

Elvis_Zyje

Wybacz dłuższą przerwę ;_;
Kończę aktualnie czwarty sezon Skinsów i co wieczór oglądałam, jakkolwiek coraz więcej tam wątków na siłę i takich kompletnie od czapy
>tak bardzo tęsknię za chłopakiem, którego deportowano parę dni temu
>prześpię się z kolegą
>następnego ranka chłopak nieoczekiwanie wraca
Smutno, bo na początku to był naprawdę świetny serial, a teraz opera mydlana.
Teorię też chciałam obejrzeć, może nawet dzisiaj ogarnę, jak wyrobię. Ostatni dzień ferii i jestem trochę załamana, bo nauczyciele serio myślą, że nie mamy nic do roboty prócz siedzenia cały dzień nad książkami. Nosz cholera, wiem że egzaminy tuż tuż, ale mi też się należy trochę spokoju ;_;
Też czasami odnoszę wrażenie, że coś jest ze mną nie tak, kiedy dzieło powszechnie cenione i uwielbiane po prostu do mnie nie trafia. Fakt, nie jestem jeszcze niesamowicie wyrobionym widzem, ale aż tak źle chyba ze mną nie jest, co? ;_:
Ten filmik jest piękny xD
Ach, Smith...jego piosenki to może niezupełnie moja bajka, ale głos ma taki, że ładnie brzmiałby nawet gdyby śpiewał o czymś wyjątkowo głupim.

ocenił(a) film na 7
ZjemCiButy

No ja większość seriali taka jest pierwsze 3 sezony eleganckie potem przeciąganie struny na siłę... Niestety!
Whiplash to film, który zrobił na mnie tak ogromne wrażenie, że naprawdę jeden z lepszych jakie widziałam, pewnie dlatego, że kocham muzykę a tam muzyka naprawdę dobra i aktorstwo genialne. To lubię dobre kino.
o Dziś już do szkółki :P ja dalej się sram z sesją, już mnie szlag trafia bo połowa moich znajomych zapomniała, że ją miała, żałosne ;/ jestem już sflustrowana.
A Sam jest cudowny jego głos po prostu coś wspaniałego, chce sobie kupić płytę oryginalną bo zasługuje na to by ją zakupić :D Lay me down to moja ulubiona, zakochałam się.
Johnny Bravo zawsze spoko na rozluźnienie, ogólnie w internecie łatwo zbłądzić :D
Wydaje mi się, że każdy ma swój gust, ale do mnie też często wychwalane filmy nie trafiają..
Teraz słucham o tym Greyu to mi się słabo robi ..... ;_;

Elvis_Zyje

Szkoda, szkoda, dałam temu serialowi szansę i obejrzalam na próbę pierwszy odcinek piątego sezonu, masakra jakaś, postacie nawet nawet ale fabuła tak miałka i przewidywalna, że szkoda gadać ;_; Poddaję się.
Oglądając teorię zasnęłam w połowie, ale to raczej wina późnej godziny, bo film nawet niezły i muszę go w końcu dokończyć, planowałam przynajmniej dwa obejrzec przed jutrem, mam nadzieję, że wyrobię. Muszę zapisać i powiesić sobie w widocznym miejscu, żeby nie planować nic na piątek wieczorem, bo zawsze dzieje się tak, że zasypiam o jakiejś niemożliwej porze jak dziewiąta.
Whiplash obejrzałam i główny duet aktorski genialny, życzę Simmonsowi Oscara. Chciano mnie powiesić, kiedy to powiedziałam, ale fabuła nie trafiła do mnie aź tak, żeby paść na kolana przed geniuszem tego filmu ;_;
Biedactwo ;_; Mam tak z konkursem, jest dopiero pod koniec przyszłego tygodnia, ale szlag mnie trafia, że czeka mnie jeszcze ponad tydzień nerwów i czekania na wyniki, a inne już dawno ogłoszono.
I wzięłam się ostro za siebie i zaczęłam codziennie ćwiczyć, mam nadzieję że chociaż z miesiąc wytrzymam, ale za dużo ciałka się nazbierało i pasuje się go pozbyć.
Oj, bardzo łatwo, wiem coś o tym ;_;
Mialam zamiar iść dla jaj, ale tak wyszło, że nie mam kiedy i z kim. Ale nadal nie mogę przeboleć 26 zaplanowanych seansów i całej tej szopki wokół tego wątpliwej jakości dzieła. Niby nie ma sensu z góry sie nastawiać zle, ale to chyba wyjątek od reguły.

ZjemCiButy

W ogóle wybacz, że tak mi długo schodzi z odpisywaniem ;_;

ocenił(a) film na 7
ZjemCiButy

i po Oscarach, ale szpan, że Ida wygrała normalnie duma wszystkich rozpiera :D
Żałuję tylko strasznie, że Whiplash nie wygrał jako najlepszy film, bo wg mnie Birdman niezbyt.. Ale najbardziej się cieszę, że Eddie wygrał superrr <3 <3 jestem zachwycona. Najlepsze, że Julian Moore wygrała oscara a grali z Eddie'm parę lat temu matkę i syna :D
JA dziś chcę snajpera zobaczyć, bo Clint, taki już starszy a dalej ma energię, by kręcić filmy naprawdę go podziwiam, widać, że robi to z pasją nie dla hajsu, bo przecież już go ma.
wszyscy teraz gonią za tym, żeby być pięknym i szczupłym co to za czasy ;p
a na Greya się nawet nie wybieram poczekam aż badzie na internecie ;p

Elvis_Zyje

A z kolei z drugiej strony hurr durr antypolski film, czy nawet ten kuriozalny pomysł na petycję o dodanie na początku filmu uwag typu, że Żydów mordowali Niemcy... no proszę, jakby dla każdego, kto chociaż pobieżnie zna historię współczesną, nie było to oczywiste. Zresztą od kiedy film ma za zadanie opowiadać historię w całości, tutaj historia zamordowania żydowskiej rodziny to odosobniony, pojedynczy przypadek, zresztą nie ukrywajmy, takie rzeczy się zdarzały, babcia nawet opowiadała mi, że kiedy była mała, to u niej po sąsiedzku ponoć coś takiego miało miejsce D: Po przeczytaniu o tym filmie komentarzy na fanpejdżu jednej prawicowej gazety zwątpiłam trochę w życie.
Na Birdmana idę za tydzień do kina, już się nie mogę doczekać, znajoma strasznie się irytowała, że Keaton nie dostał Oscara, ale Eddie naprawdę dobrze sobie poradził. A o tej roli Moore chyba coś słyszałam, tam przypadkiem jeszcze Dancy nie występował? Film chyba dosyć kontrowersyjny był.
Ładnie ładnie, że nie dla hajsu, a przecież i tak bywa, że reżyser z wyrobioną marką kręci filmy dla pieniążków *wymowne spojrzenie na pana od Hobbita*
Poddałam się ;_; Ale wezmę się od przyszłego tygodnia! *jasne*
Może nie pięknym, poza pozbyciem się trądziku nie mam z twarzą za dużego pola manewru, na geny się nic nie poradzi. Ale trochę kilo chciałam zrzucić, bo zaczyna mi przeszkadzać.
Też poczekam, w sumie po prostu nie chcę obsmarować filmu wcześniej go nie obejrzawszy. Pomęczę się, a co mi tam.
I konkurs za mną, przez to całe zamieszanie nie miałam nawet czasu zrobić dłuższego odpisu. Kajam się i serio przepraszam ;_;
W sumie tak strasznie się przedwczoraj denerwowałam że co to będzie, a ten teoretycznie najtrudniejszy etap okazał się najłatwiejszy, bez sensu. Chociaż przypuszczam, że skoro było tak prosto, to raczej ciężko będzie przekroczyć za pewne bardzo wysoki próg punktowy, innymi słowy-jeden punkt i nici z bycia laureatem. Ech, boję się ;_:

ocenił(a) film na 7
ZjemCiButy

i jak z tym konkursem to był angielski nie??
Nie wiem mnie Birdman nie przekonał, za dużo darcia ryja. Eddie był moim faworytem i cieszę się, że wygrał.
z oscarowych nie widziałam tylko Selmy ale z czystym sumieniem uważam, że whiplash był najlepszy. Niestety do Idy wciąż nie dotarłam..
W końcu skończyłam sesje po 2 miesiącach męki teraz PALCEM NIE KIWNĘ W MARCU BĘDĘ PATRZEĆ NA CZUBEK SWOJEGO NOSA xD
a 50 twarzy " przejrzałam" bo ten film jest tak tragiczny, wyreżyserowany aż do bólu, zero chemii między bohaterami, aktorka OKROPNA aktor za młody i delikatny na Greya i na dodatek minę miał choćby dręczyły go ogromne wyrzuty sumienia, że musiał ją uderzyć, co chyba było tematem filmu.... Żena.
Still Alice całkiem do rzeczy, ciężki film ale Moore super. A ten film gdzie zagrała z Eddiem matkę i synka ( fakt Dancy tam grał pieprzył się i z nim i znią nawet jednocześnie :O) faktycznie kontrowersyjny i trudny, acz na prawdzie no i fajny fakt, że po latach oboje aktorów zgarnia na jednej gali nagrody za pierwszoplanówki :D
Polskie filmy zawsze wywołują kontrowersje, ale już przywykłam, lepiej nie czytać czasami komentarzy..

Elvis_Zyje

Pierwszy wynik w województwie :D Uch, jak się ciesze, że po stresie, no i jeden dzień wolnego podczas egzaminów-nie mogło być lepiej.
Poszlam ze znajomymi, koleżanka ten film kocha, a mnie też jakoś szczególnie nie wciągnął-pomysł spoko, aktorstwo świetne, ale fabuła trochę kuleje. Moze po prostu oscarowe filmy nie są dla mnie ;_;
Miłego obijania *wymowne spojrzenie na datę gimnazjalnych poprzedzone głębokim westchnieniem tęsknoty za wakacjami*
Ktoś u mnie ładnie określił go mianem gumiaka. Z brodą jeszcze ujdzie, w ogóle sporo facetów z brodą dużo zyskuje, ale bez wygląda tak bezpłciowo i mdło, fuj.
Chyba widziałam kiedyś screena z tego filmu z Eddiem ;_; człowiek w internetach na dziwne rzeczy trafia, na przykład wywiad z Dancym i Whishawem, którzy grali kiedyś w jednym spektaklu gejowską parę. Bylo to jeszcze przed coming outem Bena, więc tytul leci jakos tak "We're both heterosexual but we sometimes hug" i mina Whishawa na zdjęciu "oni jeszcze nie wiedza" ;_; Próbowałam to znaleźć ale nie mogę sie dokopać do tego wywiadu, wybacz.
Lubiłam czytać komentarze dla tak zwanych jaj, ale meh, to okropne jak ludzie potrafią pluć jadem, aż trudno mi uwierzyć że tak się da ;_;

ZjemCiButy

*tytuł wywiadu

ocenił(a) film na 7
ZjemCiButy

wybacz, że odpisuje dopiero po miesiącu ale wariactwo było!
jak tam co słychać? jak przygotowania do egzaminu??
Gratuluję wyniku to wspaniale! Teraz może być tylko lepiej, korzystaj z talentu i ucz się języków :))
ja teraz obejrzałam Grę o Tron od nowa wszystkie 4 serie, za 2 razem jeszcze bardziej mi się podobał niż za 1 razem.
Ogólnie w sesji oglądała więcej filmów niż teraz gdy mam luz jakoś czasu nie ma :P

Elvis_Zyje

Już się martwiłam, że się znudziłaś czy coś ;_;
Cóż, wolałabym zapomnieć, że w ogóle będzie, ale troche trudno, kiedy nauczyciele bez ustanku o nim przypominają. Chodzę na korki z matmy i próbuję coś sobie przypomnieć z fizyki, ale idzie średnio, bo przedmiotu nie trawię. Chociaź tyle, że sobie repetytorium kupilam i coś zaczynam z tego łapać, ale czy to już troszkę nie za póżno na naukę? Cały czas sobie wyrzucam, że mogłam sie za powtarzanie materiału zabrać wcześniej, miałabym teraz mniej roboty, ale po kuciu do tych wszystkich konkursu miałam już powyżej uszu nauki, więc sobie odpuściłam.
Właśnie przez to mam dylemat, bo nie wiem czy iść do miejscowego liceum, gdzie z poziomem może być róznie, czy do szkoły w innym mieście (co, rzecz jasna wiąże się z mieszkaniem w internacie) ale za to z klasą dwujęzyczną ;_; W kołko rozważam wszystkie za i przeciw i mam już przez to mętlik w głowie, a niedługo trzeba się decydować.
Strasznie szybko ci idzie, ja zdążyłam tylko dwa sezony AHS obejrzeć i kończę kolejny.

ocenił(a) film na 7
ZjemCiButy

i w który kierunek bardziej Cię ciągnie? a do jakiego miasta dojazdy nie wchodzą w grę??
nie, skądże absolutnie, wybacz tę zwłokę, już się poprawiam :)
i co fajne AHS? serialne najgorzej czasochłonne jak nie wiem, teraz wolę już niczego nie zaczynać.

Elvis_Zyje

Właśnie oba mają zalety i wady, sporo musiałabym zostawić, gdybym wyjechała, nie znałabym nikogo, ale z drugiej strony po takiej szkole naprawdę dobrze znałabym język, także no. Z dojazdami problemów nie będzie, nie jest to znowu jakoś szalenie daleko (Tarnów), a od czego są autobusy c:
Przebaczam, a co do AHS ujmę to tak: pierwszy sezon mocno przereklamowany, drugi genialny, straszny miks wszelkiego rodzaju dziwactw (ufo, opętanie) ale ogląda się świetnie. Trzeciego obejrzalam z trudem jeden odcinek i przeskoczyłam od razu do czwartego, który jest, powiedzmy, przyzwoity, ale spodziewalam się czegoś lepszego. Ale jaki by nie był, wciąga szalenie, a na filmy jakoś średnio mam ostatnio nastrój, nad czym boleję bardzo ;-;

ocenił(a) film na 7
ZjemCiButy

noo to dojazdy nie ma zle :)) ale internat brzmi super, tymbardziej, że mówiłas ze nie jestes zachwycona towarzystwem więc zacząc od nowa wszystko jest super, wiem po studiach, choc wiadomo to liceum dopiero ale znam parę osób i sa zadowolne z internatu a zaczniesz naprawdę samodzielne zycie takze ja polecam :))
polecam kupilismy zoo urocze i tak milo sie oglada noi nos matta damona :D <3

ocenił(a) film na 7
ZjemCiButy

noo to dojazdy nie ma zle :)) ale internat brzmi super, tymbardziej, że mówiłas ze nie jestes zachwycona towarzystwem więc zacząc od nowa wszystko jest super, wiem po studiach, choc wiadomo to liceum dopiero ale znam parę osób i sa zadowolne z internatu a zaczniesz naprawdę samodzielne zycie takze ja polecam :))
polecam kupilismy zoo urocze i tak milo sie oglada noi nos matta damona :D <3

Elvis_Zyje

Myślę, że jakoś bym sobie dala radę w internacie i fakt, samodzielność takiej życiowej ofierze bardzo mi sie przyda, tylko tam w drugiej liceum jest już i po dwanaście (nie żartuję) godzin lekcyjnych ;_; Zwyczajnie się boję, że sobie nie dam rady, o ile się dostanę.
Na razie męcze AHS, dwa odcinki do końca ;_;

ocenił(a) film na 7
ZjemCiButy

o to niewiele do końca dzisiejszego dnia skończysz oglądać :D
a jutro GRA <3 jak pięknie :3 ;3
noo wiadomo jednak zaczniesz dorosłe życie wcześniej niż inni np ja dopiero na studiach. ale podejmiesz słuszną decyzję ja w to wierzę :D z nastawienie życiowa ofiara nie jest najlepsze, a pamiętaj jak sama siebie widzisz tak potem widzą Cię inni.

Elvis_Zyje

Nah, czwarty sezon ogólnie przyjemny, o ile można takim mianem określić horror, ale i tak gdybym miała komuś polecić ten serial, to poleciłabym drugi sezon ;_;
I obejrzalam wczoraj O Północy W Paryżu, taki uroczy film a widzialam, że chyba za wysokich not mu nie dałaś ;_;
Wiem, wiem, dobrze że będę miała okazję wyjść ze skorupy.

ocenił(a) film na 7
ZjemCiButy

Nie umiem przekonać się do Allena i nie znoszę jego filmów, a ten wybitnie mi się nie podobał nudny był potwornie ale nie wszystko nam musi się podobać :P
ja za horrorami nie bardzo uważam je za śmieszne i żenujące xD nie wiem czy widziałam jakiś dobry. ciężko nakręcić dobry horror taka prawda. Jednak fantasy najlepsze :D albo dramaty!
choć pooglądać czasami coś rozluźniającego nie jest zle tak jak kupilismy zoo polecam serio :D
no własnie ludzie w LO są już inni nie są tak żałośni jak w gimbie :P

Elvis_Zyje

Jakim cudem jeszcze ci nie odpisałam ;_:
Z Allena widziałam jeszcze Blue Jasmine i to dopiero była tragedia, Blanchett supi jak zwykle ale film tylko do obejrżenia, jak naprawdę nie ma co. Z przyjacielem mieliśmy obejrzeć wtedy Zabiłem Moją Matkę, tylko internet przestał mi chodzić a to był jedyny film na płytce jaki miałam.
Zostanę przy obyczajówkach :') Widziałam niedawno Pride, pomijając najbardziej kijowe tłumaczenie (dobra, Szklanej Pułapki nic nie przebije) tytułu, calkiem fajny to twor, tylko momentami trochę za patetyczny, i o ile nie lubisz Scotta jako Moriarty'ego, tak tutaj calkiem dobrze sobie poradził.
Mam nadzieję, jeszcze przede mną egzamin gimnazjalny (proszę kciuki trzymać zwłaszcza w środę, bo ścisłe), uch, jak bardzo chciałabym już być po nich ;_;

ocenił(a) film na 7
ZjemCiButy

Czas szybko leci niedługo będziesz maturę pisała, ale oczywiście trzymam i koniecznie daj znać jak poszło jak będą wyniki !!
Ja wczoraj byłam na koncercie Robbiego Williamsa w Krk, nie jestem jego fanką, wiadomo pewne hity się zna, ale jestem pod ogromnym wrażeniem, naprawdę fantastyczny dwugodzinny koncert, piękny wokal bez cienia zająknięcia ( zwracam honor bo myślałam, że jego umiejętności wokalne są poprawione bądź naciągane) miły facet kocha publikę no i szanuje ją co najważniejsze. Bardzo mi się podobało szalenie wręcz :))
Ahh Scott masakra nie wiem czy jego przeżyje taki beznadziejny aktor :P
Szklana pułapka super i jeszcze Kac Vegas pomysłowe ale na 1 część potem kac vegas w bankoku ... xD no spoko :P albo Wirujący Seks hhahah :D

Elvis_Zyje

Polski, historia i wos dobrze, ale ścisłe i matematyka to jakaś masakra, jak to niektórzy mówią ;_;
O, a ja teź tylko troche jego piosenek kojarzylam, miło wiedzeć że facet ma szacunek do fanów, bo tak nie zawsze przecież bywa :3
Oj tam, może jednak się przekonasz :')
Nawiasem mówiąc, jak pewnie zauważyłaś, dwa filmy ostatnio widziałam-Tańczący z Wilkami i Wielka Szóstka, wreszcie wzięłam sie za nadrabianie zaległości, wreszcie mogę odetchnąć po tych egzaminach. Bardzo nie lubię polskiego systemu edukacji, cały czas tylko testy, testy i testy...
Nawiasem mówiąc, spora ta nasza dyskusja tutaj, dziwię sie że nikt jeszcze nie doczepił się za offtop czy coś.

ocenił(a) film na 7
ZjemCiButy

słyszałam, ze testy były banalnie proste, ja sama czytałam i mata wydawała mi się średniawa... teraz tylko czekać na wyniki :) byle do końca roku i wakacje :))
Super pokochałam Robbiego jest moją czwartą poważną muzyczną miłością :D
Muszę obejrzeć tę bajkę, ja jestem psychofanem Toy Story ta bajka nigdy chyba mi się nie znudzi.
Tańczący.. fajny tylko nieco długawy, ale Kevin się spisał :D
fajna dyskusja, kto by się tak przyczepiał :))
ja oglądałam fajną sensację, Miasto Złodziei z Benem Affleckiem choć za nim tak se przepadam, ale jak na sensacjo-thiller to naprawdę na rozluźnienie na wieczór do obejrzenia :))

Elvis_Zyje

Powiem ci, że zaraz jak weszlam do szkoły po egzaminach, to aż czuć było jakąś zmiane atmosfery, może tylko mi się tak wydaje, ale serio coś się zmieniło. Nic specjalnego już nie robimy, została jedynie walka o oceny, na matmie gramy w planszówki, na historii oglądamy "Syzyfowe Prace" (z tych urywków które widziałam-średnio mi sie podoba). A jak już w tematach okołogimnazjalnych...dzisiaj organizowalismy coś w rodzaju młodzieżowych wyborów prezydenckich i nie dość, że frekwencja słaba, to jeszcze wygrał Korwin ;_; W sumie tego właśnie się spodziewalam, ale strach pomyśleć co będzie, jak za pare lat znowu będzie kandydował a ci wszyscy ludzie stana sie jego przyszłym elektoratem. Ech.
Mhm, fajnie sie to oglądało, chociaż szcżerze mówiąc jakoś za łatwo się zaprzyjaźnił z Indianami, niby na początku nie mógł spać z nimi w jednym obozie, ale to jednak trochę za proste. I po co mu było golic tego wąsa? Chyba jedyny przypadek kiedy wolę, żeby wąsy pozostaly nienaruszone. W ogóle nie wiem czy ci już o tym pisałam, ale zauważyłam pewną prawidłowość-kiedy gej w filmie zapuszcza wąsa, dzieje się coś złego. No popatrz, Jack w Brokeback zapuścił? Zapuścił i wiadomo jak sie skończyła historia z Ennisem. W Maurycym-Clive miał wąsa do końca filmu w tej strasznie dołującej scenie końcowej, a z kolei chyba jakoś wtedy, kiedy wąs pojawił się na jakis czas pod nosem Maurycego, Clive go zostawił. (nie wierzę, co ja za głupoty piszę ;_;)
No, pierwszy raz spotykam osobę, ktora obejrzala tyle gejów, jesteś moim mentorem ;_;
Ja chyba w końcu obejrzę dziś Nightcrawlera, biore sie za to od paru dni i albo wcześnie zasypiam, albo absorbuje mnie coś innego.

ocenił(a) film na 7
ZjemCiButy

Widziałam właśnie że oglądałaś wolnego strzelca, wychudzony tam ten Gyllenhaal bardzo. warto? może też sobie pyknę :))
Hahaha nie wiem czemu ale strasznie lubię gejów, a raczej filmy z o nich, a Twoja teoria ma sens i bardzo jest ciekawa :D :D właśnie byłam na majówce pojechaliśmy z tatą do Drezna, najpiękniejsze miasto jakie widziałam w życiu, jak kiedyś będziesz mieć okazję, nie zastanawiaj się tylko jedź, a do czego zmierzam, tam jest różnych ludzi dziwnych! oczywiście geje też i nawet była taka parka koło 70 :P
i powiem Ci że Ukraińców dużo, w hotelu recepcjonista z Ukrainy, we Wro jak byliśmy to w knajpie nas też Jewgieni obsługiwał z Ukrainy a co zauważyłam między nimi za podobieństwo - obaj przystojni ciemnowłosi, ciemnoocy i bladzi jak ściany. Uciekają widać ze swojej ojczyzny jak mogą, skoro ona nie ma nic im do zaproponowania... Fajni ludzie z nich.
No ja chyba zagłosuje na tego Kukiza bo kto inny? Na Korwina to musiałoby mi rozum odjąć :P
teraz 2 miechy będziecie się obijać i elegancko :D

ocenił(a) film na 7
ZjemCiButy

tym razem, ktoś o mnie zapomniał .. ;)

Elvis_Zyje

Ojejciu przepraszam, długo sie zbieralam żeby odpisać ale zawsze jakos nie wychodzilo ;__________; *rozpacz żal zażenowanie*

ZjemCiButy

Nie wiem czy w końcu strzelca widziałas, ale calkiem niezłe toto, skandal że Jake nie dostał za to nominacji.
Mam teraz masę filmów do obejrzenia pod ręką i w sumie aż nie bardzo wiem za co się zabrać...juź od paru dni próbuję oglądnąć Donniego Darko, ale zawsze kończe śpiąc o jakiejś niemożliwej godzinie i potem wyrzucając sobie ze nic nie robię w życiu ciekawego.
Szkoda tych Ukraińcow D: Jak będe miała okazję, to pojade, ale na razie najbliższy wyjazd to wyprawa do Warszawy z wycieczką szkolna a potem oboz w Anglii na początku wakacji. Nieźle sie zapowiada, muszę się odprężyć przed harową od września.
Właśnie właśnie, jak wrażenia po wyborach? :^) Zalew postów o emigracji i pewnej wojnie z Rosją widziałam, ale w sumie nie ma jeszcze czego oceniać, za pięć lat się zobaczy, ale jakoś hiperentuzjastycznie na tę prezydenturę też nie jestem nastawiona ;_;

ZjemCiButy

*serio przepraszam że tyle mi zeszło*

ocenił(a) film na 7
ZjemCiButy

Noo już myślałam, że to koniec naszej wirtualnej znajomości.
Po wyborach no średnio Duda mi się taki plastikowy wydaje i kojarzy mi się z takim pajacykiem na sznurkach w rękach Kaczyńskiego i mojego ulubieńca Antka ..... ale zobaczymy co to będzie.
U nas sami wyborcy PO więc niezadowoleni :P
Ostatnio mało oglądałam, bo wiecznie coś się działo, ale teraz znów dzika nauka bo sesja to będę mieć czas spokojnie oglądać filmy. Byłam w kinie na Avengersach i mega mi się podobali naprawdę świetne kino no i mój ukochany Kapitan America :3
Wolnego strzelca nadal nie widziałam, sumie czy widziałam ostatnio coś super? ciężko mi sobie przypomnieć nawet. O Ludzie honoru z młodym Tomem Cruisem super i Sędzia z Robertem Jr superowy.
O to super jedź świat należy zwiedzać, ja jadę do Paryża na kilka dni też :) niestety mam powrót kontuzji i siadło mi kolano więc mam zakaz chodzenia, rehabilitację, szkoda słów :P a to wszystko przez to że tydzień piastonaliów poszaleliśmy porządnie, potańczyliśmy, powygłupialiśmy, popiliśmy i to tak jest. Za to bracia Figo fagot dali taki występ, że warto było iść :D

ocenił(a) film na 7
ZjemCiButy

zapomniałam napisać jeszcze, że wszędzie dobrze ale w kondominium niemiecko-rosyjskim pod żydowskim zarządem powierniczym najlepiej :D

Elvis_Zyje

Oczywiście że nie ;_; Supi mi się z tobą pisze o wszystkim i o niczym, nie chciałabym z tego zrezygnować.
W sumie ciężko mi coś powiedzieć, bo nasłuchalam się tyle sprzecznych i skrajnych opinii o nim, że mam mętlik w głowie. Z jednej strony cudow się w ciągu tej kadencji nie spodziewam, a z drugiej irytowały mnie jak diabli masowe deklaracje o rychłej emigracji. Na początku można było ponarzekać, ale potem...ech, za pięć lat się zobaczy. W ogóle co jest nie tak z polityką w tym kraju kiedy taki Legierski deklaruje że głosuje na kandydata PIS?
Antek, a już o mojej kochanej Pawłowicz nie wspominając <3 Weź mi wytłumacz jak to sie dzieje, że kobieta z wyższym wykształceniem może gadać takie glupoty?
Ja ostatnio byłam w takim stanie że padalam na łózko o śmiesznych porach (chyba wspominałam gdzieś wyżej), i jeszcze męczy mnie alergia, miałam dwa lata względny spokój a teraz lato idzie i strasznie się męczę. Ale wzięłam się za siebie i obejrzałam Filadelfię, może nawet zauważyłaś zanim przeczytalaś ten post ;_; Nie jest to film wybitny, ale serio poryczalam się strasznie na końcu, drugi czy trzeci wynik zaraz po połgodzinnym płaczu po "Trzeciej Gwieździe" (widziane dwa razy). A co do Avengersów-pierwsza część jednak lepsza. Lepiej napisana i zagrana, chociaż nie ukrywajmy, nikt nie oczekuje wyżyn sztuki aktorskiej w blockbusterach i o ile na takich filmach często mózg z automatu wyłączam, to trudno mi było całkowicie go uodpornić na drewnianego Ruffalo (wybacz ;_;). W ogóle to byłam pewna, że Czarna Wdowa będzie z Hawkeyem a tu bum szabada poznajcie moją żonę i dzieci.
Jejciu, ciekawam tego Paryża, napisz co nieco o tym jak wrócisz co ;_; Usiłuję się uczyć francuskiego ale jeśli nie mówią w filmie glośno i wyraźnie najlepiej pojedynczych słówek to brzmi to jak bełkot,, ładny bełkot.
Współczucie z powodu kolana D:
To ci panowie tworzący parodie disco polo jak hit o Bożence?
Boziu, jak ja kocham to określenie <3

ocenił(a) film na 7
ZjemCiButy

Zobaczymy co ten Duda wymyśli, ja osobiście głosowałam na Kukiza bo coś nowego, świeżego, dużo energii i zero wiedzy o polityce - ludziom się podobał, że taki energiczny. No Pawłowicz to fandzoli jak potrzaskana, naprawdę szkoda słów.... szowinistka na dodatek.
Tak Bracia FF to właśnie ci, robiący sobie jaja z disco polo i nieźle im to wychodzi nawet :D
aa będę żyć, ale co to za życie, a Tobie też współczuję, tym bardziej, że teraz upały wredne dają popalić.
No obie części o czymś innym, a ja myślałam jak Ty, że będzie albo z Hawkeyem albo z moim ukochanym CA po Zimowym żołnierzu a tu jeb Hulk. Oglądałam ostatnio wersję z 09 z Edwardem Nortonem i jak kocham go całym sercem za każdą rolę, tak jednak Ruffalo lepszy jako Hulk no i genialne efekty specjalne gdzie gębę ma identyczną :O. Moja przyjaciółka znów sika na jego widok :P
lubię też x menów ale ostatniej części nie ogarniam, czyli że co że to co działo się prędzej w iluś filmach jakby się nie wydarzyło?? nie kapuje xd
jasne napiszę i od Ciebie na relacje także czekam :)) przywieź mi od królowej Elżbiety pieska ( welsh corgi) moja ukochana rasa :3
Filadelfia spoko ale mnie też dupy nie urwała za przeproszeniem ale obie piosenki i street of i ta z końca genialne! i słodka parka Hanks i Antonio :P

Elvis_Zyje

A mi się dzisiaj obiło cosik o uszy w telewizorni, że Kukiz to marionetka sterowana przez niewiadomokogo ;_; Dla wyjaśnienia mówił to chyba jakiś prawicowy publicysta ;_;
Osobiście najlepszym jej kwiatkiem jest to o jałowości związków ktore nie dają dzieci-powiedziala niezamężna, bezdzietna kobieta.
Straszne te upały, padam na twarz i jeszcze trzeba w krem z filtrem się zaopatrzyć, bo nie cierpię się opalać, a potem, ała, opadrzenia słoneczne. Podziękuję.
Kojarze tylko Bożenke i Hot-Doga ;_;
A z kolei jedna moja znajoma ogladała z nim Odruch Serca jako wierna fanka Matta Bomera, i tak ją Ruffalo odrzucił że zasłaniała ręką tę część ekranu gdzie się pojawiał :')
Oczywiscie, ja sama planuję uprowadzić jakiegoś ładnego aktora. W sumie wybieramy sie na musical (uprzedzając twoje pytanie-nie mam pojecia jaki, w planie wycieczek jest tylko "wyjście na MUSICAL", także ten. Wiem że im mniej sie spodziewasz tym większa szansa i na dodatek jestem ślepa, ale kurcze, po cichutku marzę o wpadnięciu na ulicy na takiego Hiddlestona czy innego Cumberbatcha.
Tak, jezu cudne te piosenki ;_; A Banderas kolejnym aktorem z serii tych ktorzy choć raz zagrali gejów. W sumie chyba każdy aktor z większym dorobkiem miał taką rolę ;_;

ocenił(a) film na 7
ZjemCiButy

Nie wiem, nas młodych Kukiz przekonał. Podobał nam się, ale no niezła Duda wygrał :D :D ratował ciało Chrystusa BOHATER :O :D
ostatnio, (bo w końcu sesja) czytałam całą naszą konwersację od początku, hoho trochę tego jest, ale lektura przednia :D
oglądałam Trzecią gwiazdę i pewnie dlatego, że Ty tak mówiłaś i sama się nastawiłam - nie uroniłam ani łezki, w ogóle mnie nie ruszył, może też przez to, że wkurzał mnie główny bohater - ale fakt film piękny i godny obejrzenia i polecenia :))
haha Hot Dog to nasz hymn, a posłuchaj jeszcze Pisarza Miłości i Zobacz Dziwko Co Narobiłaś ( razem ze Sztefanem Wonsem xD) <3
Mój przyjaciel pracował w Londynie i całą kasę, którą zarabiał przewalał na musicale i opery, także na bank warto jechać :D
taaa albo wpaść na Daniela DL <3 :D wpadałabym.
No rola geja chyba poszerza horyzonty i pokazuje aktora w innym świetle " no ten niczego się nie boi, to musi być super aktor" chciałabym Clinta Eastwooda zobaczyć jako geja :3
oglądałam ostatnio krótkometrażówek kilka i widziałam dog eat dog proszę wyjaśnij mi o co chodzi, by chyba nie czaję ( nie do końca wszystko rozumiałam bo mój ang średni) ale, że co,czemu tak opierał się przed wzięciem tego psa?
i od Bagińskiego - Sztuka Spadania mnie rozwaliła, zryła mi beret :D
najlepsza krótkometrażówka jaką widziała to Zaburzenie Częściowe, kocham <3 https://www.youtube.com/watch?v=-a6Pe1ovKHg ( podsyłam link, bo widzę, że nie widziałaś).
Noo Ruffalo i Bumer parą średnio, i to jeszcze Matt za nim ganiał, ale film naprawdę spoko trudny i o trudnym temacie.
W ogóle nigdy nie grałam w gry, w Simsy jak każdy, ale teraz po recenzjach Wiedźmina, ojj grałabym :D

Elvis_Zyje

Tak, widziałam mase przeróbek z tym xD Najlepsze są tw opinie, że to znak od Bozi, a jeszcze na dodatek zaprzysiężenie w jakieś świeto kościelne-no cud
./////.
Znam to, człowiek się nastawi i potem wychodzi kupa-mialam tak ostatnio z Mad Maxem, wychwalali pod niebiosa a mnie jakos nie powaliło toto. Ładne zdjęcia, niezle zagrane ale szału nie ma.
Piękne <3
Jejciu juź się nie mogę doczekać.
Ale marne szanse, i jak już mowiłam, im mniej się nastawiasz tym lepiej. Nie będę niczego oczekiwać ;_; *wciaż malutki promyczek nadziei, ktorego nie da sie ugasić*
A ja Toma Hiddlestona, chyba nie gral jeszcze geja? Chyba, że coś przeoczyłam, ale tak przeglądalam jego filmografie i nic nie znalazłam.
W sensie Zachary? A to nie chodziło o to, że on po prostu czekał aż będzie mógł go zaadoptować? I z tego co pamiętam, to przygotowywał mu mieszkanie na bogato, więc moze chciał go zabrać do domu jak wszystko będzie gotowe, nie wiem czy akurat o to pytasz ;_;
Obejrzę jak tylko ogarnę życie, jutro/dzisiaj wycieczka i wracam w piątek, pewnie padnę na łóżko bez życia.
Ja też, matko, żebym tak byla przy kasie ;_.
*wybacz ubogość odpisu*

ocenił(a) film na 7
ZjemCiButy

Duda czyni cuda xd w ogóle śmiech na sali co się wyprawia w tym naszym państewku, Stonoga ujawnił te akta z afery, gdzieś ich wszystkich ma, bezkarny nic się nie przejmuje, do prokuratora generalnego " a spier* pan" nieźle :D
i dodatkowo ta beka z tej kampanii o macierzyństwie, naprawdę trafiona bardzo w Polsce była...
Pochwal się jak tam było na wycieczce potem ;)
Mad Max nie wiem czemu ale odrzuca mnie ta scenografia jakaś taka nie wiem jak to nazwać, dzika :O
Tom chyba nie grał, ale wszystko przed nim :-)
Tak o to bo nie zrozumiałam ale w końcu mu tego psa wziął ten dziadek a on musiał innego wziąć nie?
no, niestety mój stary lapek nie udźwignąłby ciężaru tej gry :P

Elvis_Zyje

Ja żyłam przez dwa dni w jakims odcięciu od świata, bo niby i było wifi w tym, pożal się Boże, ośrodku, ale jakoś nie bylam w nastroju na korzystanie z internetu *szok*. Sam ośrodek to była jakaś masakra, o czym zresztą informowały napisy na łóżkach jak "Jedzenie chodzi po talerzu". Cóź, może TAK źle nie było, ale niewiele lepiej, bo ciężko nazwać kurczaka w rozciapanej panierce z tłuszczem wyciekającym ze środka i coś, co miało udawać pureé, smacznymi. Sam budynek przypominał obóz koncentracyjny, nawet duży komin był. Wycieczki niczego sobie, chociaż niecałe dwie godziny w Koperniku (nie da się nie przysnąć na seansie w planetarium) i w Muzeum Powstania Warszawskiego to naprawde mało, a to drugie zwłaszcza bardzo ciekawe i bardzo pomysłowo zorganizowane, a najbardziej przeraził mnie jakiś cytat Hitlera ze zdjęciem powieszonych przy ścianie budynku ludzi...niby prawda stara jak świat, ale to okropne co ludzie ludziom potrafią zrobić. Zwierzęta mają czasem więcej serca od nas, a żadna kampania spoleczna, happening, cokolwiek, niewiele pomagają. Może przesadzam, ale dopiero teraz widzę wyraźnie jak straszny świat potrafi być. To to słynne dojrzewanie, prawda?
Z drugiej strony przeczytalam dzisiaj do końca "Will Grayson, Will Grayson" i człowiek naprawdę odzyskuje chociaź na chwilę wiarę w to, że świat jest fajnym miejscem (dwóch gejow na pierwszym planie, polecam, a skoro nie czytam książek dla młodzieży to to musi być coś)
Tak, widzialam wysyp memów, ale serio niepokoi mnie, że niektórzy to popierają. Niby niewinny spot propagujący pewnie chociaźby przystanięcie i niedanie (?) się pochłonąć calkowicie karierze, tylko jak zaczniesz kopać głębiej, to czuć smrodek manipulacji, bo kurczę kobieta powinna mieć wybór, a to wprost sugeruje że jeśli skoncentrujesz się na posiadaniu własnego życia to potem zerkając przez okna ogromnego domu (serio, ile kobiet w Kondominium na taki stać?) będziesz do końca życia słyszeć śmiech czy raczej płacz nienarodzonego dziecka. Sama lubię niektóre dzieci, ale nawet jesli miałabym jakieś mieć, to nie mam zamiaru sugerować się tym, że ktoś tam odgornie stwierdził że to jedyna droga do mojego szczęścia. Nawiasem mowiąc, byliśmy w Sejmie i oprowadzał nas jeden poseł z okolicy i na koniec od czapy stwierdził, że kobieta powinna najpierw urodzic dzieci a potem zająć się karierą, a kiedy jedna dziewczyna spytala się go dlaczego, to zachował się jak typowy polityk i odpowiedział tak, jakby usłyszał zupełnie inne pytanie. I tak, był z PiSu.
Scenografia i zdjęcia spoko, ale serio patrzeć nie moge na zachwyty nad tym filmem, przypomina mi się taka sama sytuacja jak z Ostatnim Mohikaninem, ech.
Ano, i to "wszystko" zapowiada się calkiem nieźle c: Bardzo wyczekuję Crimson Peak. Śmieszna decyzja obsadowa nawiasem mówiąc, bo w Tylko Kochankowie Przezyją on i Wasikowska grali, hm...ona byla młodsza siostrą jego kochanki, a teraz oboje graja kochankow czy tam małżonków nawet, nie jestem pewna. Liczę, że Tomowi uda się wybić bo ma facet zdolności, a po nazwisku nikt go nie kojarzy, tylko raczej jako tego kolesia, który zagrał Lokiego. A z tym też różnie bywa w sumie, opowiadalam ci co się dzialo na angielskim, jak o nim wspomniałam? Trochę juz ta dyskusja trwa i nie mam pewności.
Tak, tak, chyba dobrze to pamietam. A Quinto jest przeuroczy, niby taka naiwna rólka, ale...ostatnio był w Ulicy Sezamkowej i tłumaczył znaczenie słowa flexible, aw.
Mój może i tak, ale nie mój portfel a póki co ciułam kieszonkowe na wycieczkę.
Ojejciu, ktoś po sąsiedzku puszcza Wind of Change <3 Może i ta piosenka jest trochę ckliwa ale i tak kocham.

ocenił(a) film na 7
ZjemCiButy

Łooooo jaka opowieść :D
i jak Warszawa poza okropnym ośrodkiem?:D
Prawda ludzie są okropni tak było jest i będzie niestety, ja zawsze się dziwie jak można drugiemu wyrządzić taką krzywdę ale pamiętaj, że Hitler ponoć NIE WIEDZIAŁ o holokauście ( śmiech).
Ja wróciłam z Francji, z Paryża i naprawdę PIĘKNY! Cudowny jest naprawdę. Jestem oczarowana, na każdym kroku jest co podziwiać. Katedra Notre Dame zrobiła na mnie zdecydowanie największe wrażenie, potem zaraz słynny Luwr. <3 Polecam Paryż.
Co do Twojej wiadomości, to prawo jest naprawdę dla tych, którzy to lubią, bo jest ciężkie, mnóstwo kucia na pamięć, jednak wiele rzeczy trzeba rozróżniać i rozumieć. Kazusy- takie nasze prawnicze zadania, trzeba rozwiązywać za pomocą ustaw. Stan faktyczny stan prawny i rozwiązanie. Nie jest to łatwe, bo może być mnóstwo zawiłości. praw jest spoko, w czym wybierać jest bo gałęzie naprawdę są szerokie. Ja np czuję się nieźle w karnistyce, najgorzej administracyjne, cywilne tak średnio ( z tych najpopularniejszych) a reszty jeszcze nie poznałam. Ale prawo jest fajne jak ktoś to lubi, nie ma się co męczyć i szybko się rezygnuje. Prawnicy mają "moc", każdego potrafią " zaszantażować" lub " zastraszyć" bo mają większą, rozleglejszą wiedzę na wiele spraw i można sobie poradzić w każdej sytuacji - w sklepie, urzędzie wszędzie tak naprawdę.
nie ma co im podskakiwać. Ktoś z umysłem ścisłym może mieć kłopot bo tu nie ma wzorów nie ma schematów, trzeba patrzeć szeroko na wszystko.
Mia za ładna nie jest ale fajnie gra lubię ją, ciekawa też tego jestem :)
gra o tron się skończyło i to mnie smuci, ale zaczął się Hannibal <3 :)
W Pari najbardziej urwał mnie sklep z rzeczami disneya :D piękny kolorowy, cudne zabawki, kubki pierdoły, było jak w bajce :3 kupiłam sobie koszulkę z gwiezdnych wojen będę chodziła na uczelnie co z tego, że 21 lat :D <3
też uczestniczyłam w konferencji na temat praw człowieka i Iranie i tam mają przesrane naprawdę ( swoją drogą masa ludzi ok 100 tys.) gadali jedno i to samo przez 8h " trzeba obalić reżim, trzeba równouprawnienia" i czy im coś da ta konferencja? Hmm.. nie wiem.
kapania idiotyczna, traktowanie człowieka jak jakąś krowę hodowlaną, która ma się rozradzać. Phi. takiego wała. w Avengersach też mi się to nie podobało biedna Czarna Wdowa bo nie może mieć dzieci i już miano " potwora"...
świat jest, był i będzie chory.

Elvis_Zyje

Nagły przyplyw weny :3
Fajno, nie wiem czy wspominałam że byliśmy w TVP, zdziwiłam się że wnętrze wygląda tak biednie. Pachnie trochę komuną, o tak bym to ujęła. Niestety nie mogę się pochwalić zdjęciem ze znaną osobą, wszędzie mieliśmy opóznienia i nawet nie bylo kiedy kogo złapać. Byliśmy podzieleni na dwie grupki i tak się złożyło, że poprzednia była przy kręceniu Pytania Na Śniadanie. Nie przepadam za polską telewizją, żeby jakoś strasznie za tym płakać, ale byłoby ciekawie na to popatrzeć z bliska.
Ponoć uciekł teź do Argentyny i przebywał tam aż do śmierci, może coś w tym jest bo z jego czaszką były jakieś kontrowersje, ale dokładnie nie wiem. Ciekawa jestem, jakby potoczyła się historia, gdyby jednak udalo mu się skonczyć uczelnię artystyczną, znaczy się jego rysunki byly okej, tylko z perspektywą coś nie halo. (Dziwnie się czuję, mówiąc choćby odrobinę pozytywnie o czymś związanym z kims takim jak Hitler).
Chyba od przyszłego roku przyłożę się do franca. Strasznie trudny język, ale myślę że warto. Zawsze warto w sumie uczyć się języka. Znajoma właśnie też pojechała, uczyć się angielskiego (???) Ciekawie, nie powiem. Ej, to prawda że Francuzi nie bardzo garną sie do mówienia po angielsku? Bo gdzieś mi się obiło o uszy ;_;
Coż, wyniki gimnazjalnych dobitnie pokazały, że jestem typowym humanem, także rozważę to. Dzięki, że sie rozpisalaś <3
Ojezu, a ja tak do tyłu ze wszystkim ostatnio...zaczęłam Misfitsłw, ale jakoś mnie to nie kupiło, dziwne zważywszy że podobne toto do Skinsów, których przetrzymałam cztery sezony (potem z trudem przeżyłam kolejny odcinek piątego, smutek).
Oj tam wiek, to nie jest tak że po dwudziestce czy trzydziestce od razu trzeba się przerzucić na biurowe ubrania ze sztywnych materiałów. Kiedyś było na fejsbukach głośno o jednym idiotycznym artykule który doradzał jak kobieta po trzydziestce powinna wyglądać, a przecież to powinna być indywidualna sprawa każdego ;_; Dopóki nie bijesz po oczach pośladkami czy biustem, róbta co chceta. Sweter w misie? Czemu nie. Czekam na jesień, mam z piętnaście swetrów w szafie, juź się nie mieszczą <3
Hasla, nawet mocne nadal są tylko hasłami. To może brzmieć banalnie, ale taka prawda, a na arenie międzynarodowej mocarstwa średnio się garną do jakiegoś dzialania.
Wiem, też mnie to wkurzyło, już poza tym że połowa aktorów wyglądała jakby grała od niechcenia, to jeszcze to. Rozumiem że może instynkt macierzyński, ale kobieto, tak bywa. Hitler był potworem. Stalin był potworem. Ty po prostu miałaś pecha.

ocenił(a) film na 7
ZjemCiButy

To widzę, że fest pozwiedzaliście, fajnie tak od kuchni zobaczyć pracę dziennikarza - tym bardziej, że Ciebie kusi ;)
Ciemności okryją ziemię- oglądałam ten film przy okazji rocznicy wyzwolenia Auschwitz, masakra od samego patrzenia serce pęka, nie wiem jak takie coś mogło się wydarzyć. TO brzmi jak fantastyka, nie rzeczywistość
Francuzi są fatalni pod tym względem, nawet liczb nie potrafili, by w sklepie wydać resztę, czy powiedzieć ile masz zapłacić, tylko pokazywali palcami xD ale tam dużo czarnych arabów i hindusów, oni mówią za nich po angielsku xD.
Nie ma sprawy, prawo spoko, teraz uczę się na wyznaniowe i naprawdę jest ciekawe, choć spodziewałam się katastrofy.
Słyszałaś? Beata Szydło na panią premier desygnowana.
Prawda, dużo pieprzenia, mało działania jak z Ukrainą " Stany wyraziły zaniepokojenie" xD no super :P
Wakacje niedługo, odpoczniemy :))
Oglądałam wczoraj Księcia Egiptu, kocham tę bajkę, jest cudowna i jedna z nielicznych dotykająca trudniejszej i innej tematyki &lt;3
Ja myślę, jaki serial w wakacje oglądać, ale jeszcze nie zdecydowałam. Może Dextera od nowa? &lt;3 Albo Skazanego na śmierć :3
Języki trzeba umieć nie ma co, 2 minimum. ja też w wakacje przysiądę do angielskiego i poćwiczę czytanie cyrylicą rosyjską bo to nie jest lekkie ale przyjemnie, próbowałam po arabsku się uczyć pisać, ale przerosło to moje wszelkie umiejętności... MASAKRA. Francuski trudny język jak go opanujesz, to będzie szpan ;P

Elvis_Zyje

*miałam odpisać dzisiaj i czuje sie winna, ale niezbyt się czuję, moge liczyć na przebaczenie jeśli rozpiszę się jutro?*