PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=778153}
4,6 18 tys. ocen
4,6 10 1 17683
3,2 20 krytyków
Moonfall
powrót do forum filmu Moonfall

Oceny filmu zaniżone, chyba sami naukowcy go oglądali w dodatku w specjalizacji - fizyka. Kogo obchodzą prawa fizyki :) ? ma być akcja, efekty specjalne, ciekawe sytuacje i zwroty akcji, dobry dźwięk. Dla mnie to wszystko było. Oczywiście, wątki emocjonalne spłaszczone, ale nie to było najważniejsze. Film trzymał się kupy, miał sens. Tajemnica wyjaśniona w szczegółach i czytelna. Całość fajnie zrobiona, niezłe efekty specjalne i dużo akcji. Nie nudziłem się. Fajne kino bez spiny :) styl amerykański, silny główny bohater, wartka akcja oraz poświęcenie dla ludzkości :) czego chcieć więcej od tego typu produkcji, to kino akcji, a nie dokument :)

ocenił(a) film na 10
ajuzo

Dokładnie, jak ja idę na film s-f, to wiem że to nie jest film naukowy. Ten film miał być kinem s-f z przymrużeniem oka, zresztą ja tak odbierałem zwiastun. 2 godziny z tym filmem szybko zleciały, nie było chwili by się nudzić. Bardzo ciekawe wyjaśnienie tajemnicy pochodzenia ludzkości. Krótka rola Donalda, jest wisienką na torcie. (Doktor) K. C. bardzo fajna postać z filmu, która dodawała całemu filmowi większy urok.