6,1 208  ocen
6,1 10 1 208
Morgan
powrót do forum filmu Morgan

niska ocena...

użytkownik usunięty

... to z zazdrości?
Rzadko poruszany temat, super pokazany. Dużo lepszy od niejednej dramy. Bez zbędnych
wyolbrzymień i przerysowań

ocenił(a) film na 8

Tak, ocena jest dziwnie niska. Właśnie skończyłam, a tak pięknie pokazanych uczyć na pewno nie da się doszukać w tych wszystkich lepiej ocenianych komediach romantycznych...

użytkownik usunięty
zuzanna_jarzebska

dokładnie zwłaszcza, że te komedie są pełne takich holiłudzkich banałów... a tu wcale nie prosta historia z ciekawym rozwinieciem i zakończeniem

ocenił(a) film na 8

Zakończenie było akurat dość przewidywalne. Aczkolwiek nie zmienia to faktu, że film na prawdę przyjemnie się ogląda.

użytkownik usunięty
zuzanna_jarzebska

oj ja na koncu się zastanawiałem czy bedzie sadend czy happyend... :P

ocenił(a) film na 8

Akurat happyend w tym wypadku wszystko psuje. W życiu nie jest tak różowo, a konsekwencje swojego zachowania powinno się ponosić. Film obyczajowy powinien taki pozostać, a przesłodzone i dość nierealne zakończenie... No cóż, kto co lubi. Dla mnie większość filmów powinna mieć obcięte zakończenia, byłoby dla wielu najlepiej.

użytkownik usunięty
zuzanna_jarzebska

tak właśnie myslałem, a tu zonk :P
chociaz czy takie nierealne, blondyn był ultra zakochany, i w dodatku pewny siebie - mimo wszystko

ocenił(a) film na 8

Wiem, ale wszystko jednak było odrobinę za bardzo przerysowane.

użytkownik usunięty
zuzanna_jarzebska

tak, ale z drugiej strony to tylko film
a jednak poruszający bardzo ciekawą tematykę

ocenił(a) film na 8

Jak już mówiłam, bardzo mi pasował, dlatego 8 gwiazdek. A że ja napisałabym inne zakończenie.. Już na to trochę z późno.

użytkownik usunięty
zuzanna_jarzebska

XD napisz swój scenariusz :P

ocenił(a) film na 8

Może pewnego pięknego dnia. Na pewno się pochwalę.

użytkownik usunięty
ocenił(a) film na 7

Niestety ale gdy film traktuje o tematyce homo z marszu zostaje zasypany 1-kami przez narodowców pseudo patriotów - choć może w tym przypadku może być inaczej bo tylko 93 oceny wiec nie wygląda to na jakiś zmasowany atak kuców ;)

ocenił(a) film na 7
kacpi2532

EDIT: Jestem po seansie i wydaje mi się, że w tym przypadku ocena nie jest zaniżona. Film oglądało się całkiem przyjemnie (jeśli można tak powiedzieć w kontekście tragedii która spotkała bohatera) ale nie jest to jakieś wybitne dzieło. Taka moja opinia :)