PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=186754}

Mortal Kombat: Początek Wyprawy

Mortal Kombat: The Journey Begins
1995
5,5 428  ocen
5,5 10 1 428
Mortal Kombat: Początek Wyprawy
powrót do forum filmu Mortal Kombat: Początek Wyprawy

Niezłe efekty 3D

ocenił(a) film na 4

Generalnie bardzo ładna animacja. Połączenie animacji 3D z animacją 2D (choć, ja bym ją nazwał 2,5D bo postacie wyraźnie odstawały od tła za nimi). Film niezły, trochę rozwinięcie akcji z kinowego "Mortal Kombat" (więcej o przeciwnikach, o turnieju itd.) ale film jest po prostu za krótki! Trwa zaledwie około 30 minut i kończy się w najciekawszym momencie! A mogło być tak fajnie... To była chyba "reklamówka" bardziej, zachęcająca do obejrzenia kinowej wersji filmu. Ale warto obejrzeć jeśli ktoś jest fanem "Mortal Kombat". Bardzo mi się podobały te animacje walk w 3D, przypominały mi nieco filmiki znane z "Tekkena 1" z PSX. Fajnie wyglądała też wyspa, na którą przypłynęli Cage, Sonia i Kang. Przy najazdach kamery widać było pole walki, które oświetlone było płomieniami co tworzyło znak smoka czyli logo "Mortal Kombat". W ogóle ta animacja 3D choć już jest przestarzała to dla mnie ma duży sentyment, bo na tego typu animacjach z gier czy innych seriali (np. "Beast Wars") po prostu się wychowywałem.
Główny wątek tej produkcji to znana już akcja z kinowego filmu, choć zabrakło tu kilka postaci np. Kano czy księżniczki Kitana.
Ja film oceniam na 4/10 czyli poniżej oczekiwań. Dałbym na pewno wyższą ocenę gdyby był dłuższy i wątek byłby rozwinięty. Film mam w swojej kolekcji na kasecie VHS, wydanej równolegle z kinową wersją MK.

Axel

Rzeczywiście jak na tamte czasy fajnie się go oglądało. Były przedstawione niektóre fakty których w filmie nie było. Film niestety był za krótki :)

smarzla

Bajka za krótka w sensie :)