Mortal Kombat 2: Unicestwienie

Mortal Kombat: Annihilation
1997
4,8 20 tys. ocen
4,8 10 1 20245
2,7 10 krytyków
Mortal Kombat 2: Unicestwienie
powrót do forum filmu Mortal Kombat 2: Unicestwienie

Kitana do matki:
"Modliłam się przez te wszystkie lata o moment, kiedy nasza miłość znów nas połączy".

Raiden:
"Jesteście teraz jedną wielką rodziną. Musicie się wzajemnie wspierać i szanować."

Raiden do Jaxa:
"Potrafisz doskonale walczyć bez tych maszyn. Jedyne, czego Ci brakuje, to wiara we własne możliwości"

Liu Kang do Kitany:
"Straciłem już wszystkich. Nie chcę teraz stracić Ciebie"

Kitana do Liu:
"Nigdy nie zapomnę tej chwili" [następuje pseudonamiętny pocałunek:P]

Ojciec Raidena:
"Masz ostatnią szansę, żeby przejść na moją stronę i wspólnie ze swoim rodem panować nad światem".
Raiden (po uprzednim czułym spojrzeniu w stronę ludzi):
"To oni są moją rodziną".

Raiden:
"Nie mam już brata. Mój brat dawno nie żyje."

Matka Kitany:
"Jak śmiesz tak traktować swoją matkę."
Kitana:
"Nie mam matki." [ach ten powtarzający się motyw kłopotów rodzinnych:P]

Nocny-Jastrząb [czy jak mu tam było:P]
"Musisz przejść próbę zwierzęcego instynktu Liu-Kang. Musisz odkryć w sobie zwierzęcy instynkt!"
Liu Kang:
"Aaaaaaaaarghhh" [czy jakoś tak]

Liu Kang do jakiejś panienki w zielonym [no zapomniałem ksywki;)]
"Nie mogę. Moje serce należy od innej. Nie martw się, proszę."

Trochę jeszcze tego było, ale wszystkiego nie spamiętałem :P

Film idealnie pokazuje, jak się zmieniają z wiekiem gusta ;] Jak miałem "trochę" mniej latek, to filmik mi się nawet podobał, a teraz... najpierw byłem zażenowany, a potem nie mogłem przestać się śmiać z niektórych scen ;D Z drugiej strony - naprawdę, jakim cudem ktoś pozwolił na takie zmarnowanie pierwowzoru... przecież to wyglądało jak jeden z odcinków Power Rangers...

ocenił(a) film na 1
topson

Film rzeczywiście żałosny. Z tego filmu jest dobra tylko jedna rzecz - Soundtrack (ścieżka dźwiękowa)

topson

Mam kilka uwag co do tych cytatow. Po pierwsze mowisz ze

Raiden:
"Jesteście teraz jedną wielką rodziną. Musicie się wzajemnie wspierać i szanować."

Natomiast w filmie Rayden mowi: Pomagajcie sobie... teraz jestescie przeciez rodzina.

Po drugie mowisz ze Rayden powiedzial:
"Nie mam już brata. Mój brat dawno nie żyje."

Natomiast to co powiedzial Rayden bylo odpowiedzia na to co powiedzial Shao-Kahn(Mogłes mnie zabic gdy miales okazje, bracie) na to Rayden (Moj brat umarl juz dawno... a na pewno jego serce)

Po trzecie Nocny wilk mowi ze Liu musi przejc 3 proby zeby odkryc swoja zwierzeca nature a nie jak twierdzisz "Musisz przejść próbę zwierzęcego instynktu Liu-Kang. Musisz odkryć w sobie zwierzęcy instynkt!"

Po czwarte Liu Kang do panny w zielonym nie mowi Nie mogę. Moje serce należy od innej. Nie martw się, proszę."
Tylko "Moje serce nalezy do innej, nie moge mam malo czasu"

o reszcie nie bede sie rozpisywal bo po co. Te cytaty przytoczone tutaj i moje poprawki swiadcza o tym ze slabo wladasz angielskim albo ogladales film z dennym lektorem lub napisami tego wlasnie typu no ale coz nie bede o tym mowil bo twojego zdania i tak nie zmienie. jesli mi nie wierzysz to obejrzyj film jeszcze raz i wsluchaj sie w to co mowia aktorzy.

Maniek2008

Angielski mam na jak najbardziej dobrym poziomie, film leciał na TVN z lektorem, a oglądany był podczas imprezy ;]
Nie zmienia to jednak faktu, że poprawione cytaty i tak brzmią równie idiotycznie i dennie jak podane wcześniej, a gra aktorska jest na identycznym poziomie jak scenariusz i teksty :P

Pozdrawiam :)

topson

Ja bym jeszcze dodał tekst Kitany o tych wehikułach okragłych, w których sie przemieszczali. Walnęła coś w stylu, że sa one napędzane siła "wewnętrznych wiatrów":P:P:P

użytkownik usunięty
topson

wspomniana "panienka w zielonym" to Jade;p