Jako wielki fan tej gry od 15 lat nadal uważam ,ze ten film jest okropny. Byłem w kinie mając 11 lat i wtedy jeszcze zrobiło to jeszcze na mnie jakieś wrażenie. Kiedy potem obejżałem na video, mając w pamięci genialną jedynke to niestety wyszło szydło z wora.
Film kiepski. Napchany postaciami a niektóre nawet nie walczą. Po co to? Po oc na siłe wspominac Strykera skoro nawet go nie zobaczymy? Po co walka smoków, przecież to żenujące!
Co najwazniejsze brakuje tu kompletnie mrocznego i tajemniczego klimatu turnieju z poprzedniej cześci. A Raiden na jeża? litości...
Żal pupe ściska ale niestety efekciarstwo nie przyniosło temu filmowi nic dobrego, ot zmarnowana licencja...
I tu kolego przyznaję rację ! Wszystko co wspomniałeś w w/w texcie jest wyjęte z moich ust :-) Jako fan MK od 1993roku zgadzam sięz tobą w 100%ach .
Pozdrawiam
Zgadzam się z tobą. Jestem starym fanem części pierwszej,k którą widziałem conajmniej 20 razy i uważam, że jjest genialna. Dwójka to kupa jedyne skorzenie jakie przychodzi mi na myśl to Power Rangers. Cieszmy się jedynką -dwójkę omijać z daleka, bo to żednada.
Mnie i mojemu bratu się nie podobała ta część już przy pierwszym obejrzeniu, jak mieliśmy 11 i 8 lat ;) A jedynka nam się bardzo podobała :>
Co prawda to prawda... Ja też byłem fanem MK odkąd się pojawił (w każdym razie na PC w roku 1994), pierwszy film widziałem mając lat już nie tak mało bo 17, a i tak go uwielbiałem...:) Druga część to niestety skandal, cóż, taki już los większości drugich części.
1. część - mój ulubiony film. 2. część - porażka. Mogę wymieniać dziesiątki wad filmu.. Jeśli 3. część ma tak wyglądać, odpuście sobie
Największy problem tego filmu to scenariusz, dalej idą tak jak napisałeś: kiepskie efekty (walka smoków - bleeee), Rayden... Czy wspominałem już o scenariuszu?. Ten Rayden to porażka na całej linii, ale plus za to, że walczył. Lambert w MK1 tylko siedzi i gada. Poza tym obsada w filmie jest dobrana całkiem dobrze - Thompson jako Shao, pani Vander jako Sindel, czy Williams jako Jax pasują po prostu idealnie. Ale obsada to nie wszystko. Jako fan gry stwierdzam, że całokształt niestety wypada blaaaaado. Moja ocena 4/10.
Ja bym powiedział, że największym minusem filmu jest zmiana obsady. Sonię blade i mistrza piorunów grają inne postaci - to dosłownie skandal - nowi aktorzy nie mają uroku poprzednich postaci potem dnny scenariusz, efekty specjalne i montaż walk - To jest za duży kicz aby te walki wywoływały w nas napięcie - ogląda się całość z zażenowaniem za to jedynka - świetne jest w niej wszystko ! Po prostu trzeba to przyznać - film sknocony zrobiony na odwal na całej linii. Żenada.
tez uwazam film kapucha zrobili go na szybko nie przemyslanie po sukcesie 1 czesci zmienione i plytkie bez barwne postacie w 1 chociaz Shang-Tsung w roli czarnego charakteru wczul sie bardzo dobrze zreszta on przewaznie takie gra ma twarz do nich stworzana ;) ciekawa jestem gdyby nakrecili 3 czesc z dzisiejszymi mozliwosciami grafiki komputerowej co by to wyszlo
czy to jest 3 czesc Mortal Kombat: Ostateczna rozgrywka? nawet o tym nie slyszalam lol xD