... to odpowiedniejszy tytuł dla tego potworka. Film namotał w fabule MK i w końcu nie wiedziałem o co chodzi w tym ... Shao Khanowi się nieco pośpieszyło i najechał ziemię o jednego Mortala za wcześnie. Dodatkowo najwyraźniej nieprzygotowany odpowiednio przez twórców bo zaraz po inwazji zdjął maskę i do ostatniej walki nie zakładał, nie wiem czy aktor grający Khana tak nas chciał raczyć swoją szpetotą ale za samo to poleca z dwa punkty z oceny. Shao Khan i jego maska to nierozłączne elementy są, jak chciał zdejmować to trzeba było mu na kropelkę przykleić do twarzy bo proces jaki by za to reżyserowi wytoczył jest niczym wobec tego co fani tytułu mu zrobią jak go dorwą !!! Dodatkowo przez to przyśpieszenie masa postaci z dwóch kolejnych odsłon mortala gdzieś się ulotniło. W ten sposób znikli gdzieś Kebal, Strayker, Noob Saibot i niezniszczalny Kintaro. no i co z Szang Tsungiem którego według oryginalnej fabuły Khan jeszcze raz zatrudnił do pomocy oraz wskrzeszenia Kano nie było, oj nędza panowie i panie, film to nędza i za to kolejne punkciki dwa w dół lecą. Kolejnym nieporozumieniem jest transformacja Raidena w ciotowatego blondaska. Wogóle zmiana aktora jest jak na mój nos poważnym błędem za to uśmiercenie Jonego już w pierwszej scenie to poważne przegięcie (kolejne dwa punkty w tył). Pozbywając się dwóch sztandarowych postaci w taki sposób twórcy pozbyli się według mnie wszystkiego co trzyma ten film jeszcze w całości. Zostały odpadki fabuły, niezgorsze sceny walk, świetna muzyka za to dwa punkciorki do przodu ale scena finałowa to już przejście samych siebie twórców. Co ja oglądam ? Mortal Kombat 2 czy Godzilla kontra Hedora ? Akcja przegięta na maksa szkoda że jeszcze King Konga tam nie wsadzili bo tylko tego brakowało. Jak już chcieli iść w taki odjazd czemu nie przenieśli akcji do Tokio było by przynajmniej tradycyjnie ! Podsumowójąc, Fabuła do bani, nędzna gra aktorów w MK Unicestwienie, świetna muzyka i dobra oprawa ale nade wszystko przekreślenie potencjału jaki niosła ze sobą jedynka. Oj będzie tylko 2, film do poprawy. Najlepiej jednak nakręcić tę część od nowa a wszystkie kopie istniejącego filmu Mortal Kombatr Unicestwienie, Unicestwić.