6,4 57 tys. ocen
6,4 10 1 56950
5,5 29 krytyków
Mortal Kombat
powrót do forum filmu Mortal Kombat

Drodzy filmwebowicze;) Spostrzegłem w programie tv ze na tvp2 leci dziś MK,nie mogłem sie powstrzymac od wystawienia komentarza na filmwebie. Seans w tv zaczyna sie za ok 1,5 h , a Ostatni raz Mk ogladałem jakies 10 lat temu-pokusze sie o wystawienie oceny zanim obejrze go "na zimno" :) , jeszcze tylko taka jedna refleksja jak miałem jakies 10(?)lat starsi kumple zabrali mnie do kina na MK a byłem tak podjarany ze nie potrafie tego opisac, zawsze praktycznie codziennie gralismy po skzole na automatach wMortala :d ,póxniej kumpel miał to na pegazusie a ja na amidze 500 i była to kultowa gra, wiec film wywarł na mnie wspaniałe wrazenie i do tej pory wspominam go z wielkim sentymentem :)) Sorry za to ze tak sie rozpisalem i w sumie nic konstruktywnego nie wniosłem ale wspomnienia z dziecinstwa wzieły góre , mam nadzieje ze oprocz mnie znajdzie sie jeszcze kilku takich.
Film oceniam 8/10 ale to tylko i wyłacznie przez sentyment :)
pzdr all

indiancannabis

Właśnie przed chwilką widziałem kawałek na TVP2. Jak pod pokładem Shang przedstawia Sonya'i, Liu i Johnyy'emu wojowników mówiąc: "To Skorpion i Mniej Niż Zero".... Żenujące tłumaczenie...

indiancannabis

film który grą aktorską czy efektami specjalnymi nie zachwyca, wszyscy chyba wystawiają mu ocenę ponad 5 tylko i wyłącznie z sentymentu...

Nie mogę powstrzymać się od uśmiechu gdy słyszę 'Finish him' ;))

udanego seansu

ocenił(a) film na 7
Ruusak

to Scorpion i "Mniej niż zero" Też mnie to zażenowało , tłumaczenie tvp = mniej niż zero

ocenił(a) film na 5
indiancannabis

Też oglądałem ten film dawno temu, kiedyś wydawał się całkiem fajny. Teraz - razi w oczy głupotą, fatalną choreografią walk, sztucznym pseudo aktorstwem. Sentyment? O nie!!

ocenił(a) film na 7
Hilarious

O tak! sentyment jak najbardziej , choreografia walk kiepska fabuła i aktorstwo zgodze sie , no i powiem szczerze dzis ten obraz raczej robi kiepskie wrazenie, natomiast dla pokolenia ktore spedziło setski godzin na automatach grajac w te gre oraz przed takimi sprzetami jak Amiga czy pegazus w moim mniemaniu jednak zasługuje na ocene conajmniej 7 za bardzo dobra adaptacje gry. ale to tylko moje zdanie :)

Hilarious

Sceny walk w amerykańskich filmach zwykle są idiotycznie pomontowane, tak że kamera zmienia ujęcie co ułamek sekundy. Tu wygląda to naprawdę nieźle. Też mam do tego filmu sentyment, ale nawet dziś uważam, że sceny walk w porównaniu do innych amerykańskich filmów są bardzo dobre. Od tamtego czasu wyszło parę lepszych, ale wtedy to było coś.
Brutalność w porównaniu do gry właściwie zerowa (gra była dla dorosłych, film dla młodszych), gra aktorska nie za dobra, efekty specjalne słabe (jedynie Goro wyszedł bardzo dobrze), fabuła prosta jak budowa cepa (dopiero w późniejszych częściach gry została bardziej rozbudowana), ale dla nastolatków z tamtych czasów to niezapomniany film :D I do tego ta muzyka (nie tylko główny motyw) brzmi świetnie nawet dziś.

ocenił(a) film na 7
kamiledi15

kamiledi15 zgadzam sie w 100% .

dla wszystkich osób ktore uwazaja ze moja ocena 7/10 jest zbyt wysoka, może i macie racje MK nie jest filmem wybitnym ale jako młody "NYGUS" grałem na automatach w te gre i na innych platformach i uwazam ze jako adaptacja gry film został świtnie zrealizowany :)