Tyle to mają szajsy z Segalem czy innymi starszymi panami. Gdzie kamera jest amatorska statyw to ramie jakiegoś Słowianina a płaca w rublu lub rumuńskim euro. Dałem 7 aby podwyższyć ogólną ocenę. Film powinien mieć coś między 6,2 a 6,5. Za sam budżet, postprocesing i nawet fajne efekty specjalne, nie wnikam w "oscarowe" kreacje aktorskie czy sprawy techniczne - lecz ogólnie jakiś poziom był. Generalnie poziom nienajgorszy. Gdyby był polskiej produkcji okrzyknięto by go superprodukcją na przyzwoitym poziomie. Wydaje mi się że dużo lepszy niż te "U-571" który ma ocenę 6,7!!!! Ważna informacja oglądałem na TV 42" w ciemnym pomieszczeniu. Niektórzy oglądają na monitorkach od laptopa lub smartwatchach i potem narzekają że coś było nie tak.
Zgadzam się.
Ja oglądałem na 15" ale to nie obraz a wytworzony klimat zrobił na mnie wrażenie.
Szału nie ma, ale jest dobre tempo, fajny pomysł, przyzwoita gra, trochę brakło dla mnie głębszego rysu napięcia psychicznego z którego mogłyby wynikać irracjonalne zachowania bohaterów i ewentualnie ciut cięższy klimat, było zbyt powierzchownie. Ogólnie film niezły. Porównywalnie zgadzam się z Tobą, sa gorsze z lepszymi ocenami, ale to tylko niewymierna statystyka, więc luz:)
"Film powinien mieć coś między 6,2 a 6,5." - Masz jakiś kalkulator, na którym wyliczasz takie rzeczy?
Bardziej "Wskazówkę" :P paczę jak wysoko się podniesie :D a ty czym oceniasz film? :)
Dziwi mnie tylko jak można tak dokładnie sprecyzować ocenę. Ja często mam problem czy film ocenić na np. 6 czy 7, a gdzie dopiero na 6,2 czy 6,5. Ty napisałeś, że film ten powinien mieć ocenę właśnie w takim przedziale, więc się zapytałem jak to wyliczyłeś. Dlaczego nie np. pomiędzy 5,9 a 6,2 czy 6,6 a 6,8?
Dla mnie ta druga cyferka w ocenie jest bardzo ważna jak widzę na imdb lub filmweb ocenę 6,8 lub 6,9 to raczej na pewno film jest wart obejrzenia jeśli jest w mojej kategorii. Oceny poniżej 6 to już filmy klasy B, ze skopaną fabułą, słabo dofinansowane lub z ewidentnymi słabymi efektami specjalnymi. Chociaż dla mnie ocena poniżej 6 w filmie typu "horror" slasher o niczym nie świadczy lubię w takich filmach klimacik debilne zachowanie aktorek i gołe cycki. Generalnie widzę także że najniższą oceną w większości przypadków jest 5 a 4 i niżej to dno totalne przyznawane wyjątkowo. Te cyferki co podałem to orientacyjnie gdzieś tam ten film się znajdować powinien według skali filmweb ale to tylko moje subiektywne zdanie jak pisałem moją opinię to było chyba tylko ze 3 inne opinie i to w dodatku negatywne. Coś potrzeba było napisać pozytywnego bo film może jakiś przesadnie odjechany nie jest lecz dno totalne poniżej 6 też nie jest (zaznaczam że nie wchodzę w sprawy techniczne czy fizykę).
A jak ja pisałem opinię to film miał 5,8 w skali filmweb teraz trochę się poprawiło.