PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=104004}

Morze przygląda się

Umi wa miteita
2002
6,7 231  ocen
6,7 10 1 231
Morze przygląda się
powrót do forum filmu Morze przygląda się

Opis zawiera sporo błędów. Po pierwsze jest to historia prostytutek, nie gejsz – to ogromna różnica. Po drugie młodzi nie zostali rozdzieleni przez los – oni nigdy nie byli razem. Młody samuraj zwodził Oshin, sugerował jej, jest wyjątkowa, mogła być dla niego kimś więcej. Nasza bohaterka, mimo, że zdawała sobie sprawę z różnic między nimi, zakochała się w nim. Oglądając film ma się ochotę kopnąć go w tyłek. Trudno powiedzieć czy był skończonym kretynem czy perfidnym draniem. Skłaniam się ku temu pierwszemu.

Saray

"Po pierwsze jest to historia prostytutek, nie gejsz – to ogromna różnica."

Spotkałem się z różnymi opisami filmu. Są takie, które mówią, że to historia prostytutki. Inne, że gejszy, a jeszcze inne, że gejszy żyjącej w burdelu. ZONE EUROPA w opisie podaje, że akcja rozgrywa się w dzielnicy gejsz.
http://www.zoneeuropa.tv/morze-przyglada-sie

Słuszna wersja, to prawdopodobnie ta z prostytutką. Bohaterkami tego filmu są prostytutki wyglądające jak gejsze w celu zwabienia klienta.

Fajne czasy, ładne burdele i kobiety do wyboru :) Pełny luksus.

ocenił(a) film na 7
La_Pier

Niefajne czasy, nieładne burdele, a kobiety w tym filmie wcale nie są przedstawione jak "towar do wyboru". Pełny luksus byłby gdyby ludzie dodawali materiały (tu: opisy) do filmów na których się znają/które oglądali, a nie dla luksusu zbierania punktów. Nie czepiając się już terminologii (bo rzeczywiście gejsza to nie prostytutka), to jednak opis mocno rozmija się z zasadniczą fabułą i dlatego tym bardziej powinieneś go poprawić.

srick.pl

Dlaczego mam poprawiać opis, którego nie dodałem? To nie mój opis. Pukasz w drzwi, ale pod złym adresem.

Co do czasów, owszem ciężkie i niespokojne, ale dziwki zawsze są fajne, bo chętne i doświadczone w łóżku. O takich, jak w filmie, można sobie pomarzyć, bo mieszkamy w Polsce.