PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=93756}

Most na Renie

The Bridge at Remagen
1969
7,1 3,3 tys. ocen
7,1 10 1 3264
Most na Renie
powrót do forum filmu Most na Renie

a;e zapowiada sie ciekawie nic trzeba iść po piwko do sklepu i wyczekiwać ;)

Generalfeldmarschall

skoro nie ogladaleś tego filmu to dlaczego daleś go do ulubionych??

devcon_85

Devcon, a możesz zdradzić jak skończył się "Most..."? Kurde w momencie kiedy Hartman idzie przed czołgiem, a reszta ekipy go osłania....wyłączyli mi prąd i do końca nie obejrzałem ;-((( Film świetny, toteż chcę znać jego zakończenie;-)) Uchyl no bracie rąbka tajemnicy, co?;-)))

Pozdro...

ocenił(a) film na 8
Generalfeldmarschall

Bardzo dobre kino. Szkoda tylko, że Szkopy nawijają po angielsku... ;P

NYPD

NYPD - to samo pytanie do Ciebie;-)))

ocenił(a) film na 7
nie_ma_mnie_2

Szwaby się poddały a tego niemieckiego dowódce mostu SS rozstrzelało w kwaterze dowódcy frontu za niewykonanie zadania.

ocenił(a) film na 8
KAMELEON_333

I powiedział bardzo mądre zdanie na końcu ten Niemiec w przyciemnianych okularach ;D(dowódca obrony mostu)

dowódca mostu: czyje to samoloty? (bo słychać było samoloty przed egzekucją)
ss-ktośtam: wroga
dowódca mostu: A KTO JEST WROGIEM?

[po prostu 1 punkt wyżej w ocenie za ten tekst ;D]

KREATOR

Bardzo dobry film :) Tylko, niestety, w momencie, gdy "zginął" ten w kaszkiecie wydałam okrzyk radości. Dawno nie zdarzyło mi się tak cieszyć z zejścia jakiegoś bohatera...
Mogłabym ten film oglądać w kółko; poza paroma szczegółami jest genialny :D

ocenił(a) film na 5
NatLupin

Ciężko mi ocenić ten film. Upływ czasu działa negatywnie na produkcję Guillermin'a. Film bardzo dobry w momentach nie-batalistycznych, słaby w momentach batalistycznych. W dobie Szeregowca Ryana, bądź Helikoptera w ogniu Most na Renie jest...uroczo archaiczny. To najsłabsza cecha produkcji wojennych z tamtych czasów. Z drugiej strony wyraziste postacie i znakomite dialogi.

1923

a ja caly czas czekam na odpowiedź feldmarszałka ,dlaczego umiescil film w swoich ulubionych pozycjach przed obejrzeniem go?

ocenił(a) film na 9
devcon_85

uwielbiam filmy wojenne tym bardziej jeśli akcja dzieje sie w latach 30tych 40tych :))) wiesz ten klimat co było kiedys jak to było kiedyś :) Pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
nie_ma_mnie_2

!!!SPOJLER!!!

Z tego co pamiętam, to na końcu niemiecki dowódca obrony mostu został rozstrzelany za niewykonanie rozkazu, tj. utrzymanie go i odparcie ataku Amerykanów.

PS - most ocalał. :)