PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=369559}

Most samobójców

The Bridge
2006
6,8 2,7 tys. ocen
6,8 10 1 2666
5,7 7 krytyków
Most samobójców
powrót do forum filmu Most samobójców

na prawdę można umrzeć wskakując do wody?
czy wysokość naprawdę może zabić ?
widziałem gdzieś filmik w którym osoba skacze z naprawdę dużej wysokości do wody i się śmieje.

ocenił(a) film na 7
supermaniak

wysokość może zabić. Gdy skacze się z pewnej wysokości woda może zachowywać się jak betonowe podłoże albo może być jesczze "twardsza" . Na discovery w bodajże Pogromcach Mitów badali właściwości wody pod tym kątem. O ile dobrze pamiętam zrzucili beczke z 60 m do wody i zgniotła się tak jakby przejechał po niej walec

palafka

dzięki, nie wiedziałem o tym.

użytkownik usunięty
palafka

ale to na deske (płasko) trzeba skoczyc czy cos? bo widzialem jakies filmy gdzie kolesie skakali z calkiem duzej wysokosci pionowo na nogi dla zabawy i nikomu nic sie nie stalo
no i jaka wysokosc gwarantuje powodzenie takiej operacji?
ja tam nie wiem, ale wydaje mi sie ze skok z duzo mniejszej wysokosci na twarde podloze (np z budynku) daje lepsze efekty

użytkownik usunięty
palafka

probowalem znalezc ten odcinek o ktorym piszesz (w opisach na imdb) ale cos nie widze nic takiego, znalazlem tylko S01E08 w ktorym zrzucali do wody z okolo 45 metrow takiego manekina uzywanego do samochodowych testow, spadal tak mniej wiecej plasko to w pierwszej probie urwalo mu noge, po 6 probie juz nie bylo co zbierac :)

użytkownik usunięty

oj sory, nie 45 tylko 55m

ocenił(a) film na 7

muszę Was przeprosić to jednak było w Brainiacu. i za nic nie mogę znaleźć tego odcinka. http://www.brainiac.pl/ może tu coś wynajdziesz jak Cię to ciekawi.
Te skoki z klifów czy coś - wyczytałam , że zależy to od ułożenia ciała (oczywiste) i że trzeba skoczyć na fale. Wtedy można wykonać taki skok. ile w tym prawdy nie wiem.