Motel

Vacancy
2007
5,9 21 tys. ocen
5,9 10 1 20578
6,0 8 krytyków
Motel
powrót do forum filmu Motel

1. Skoro przyjechał tak szybko policjant, bo "namierzyli" sygnał, to dlaczego później nie wysłali następnego radiowozu?

2. Pod koniec filmu wbiegają do pokoju. Koleś chowa żonę nad sufitem, a zaraz potem wychodzi na zewnątrz, gdzie rzecz oczywista są mordercy. Bezsensu.

ocenił(a) film na 7
Strayker

Bohaterzy uciekaję w pewnym momencie tunelem pełnym szczurów.
Jednocześnie maja kable którymi płynie prąd do żarówek :D

(Każdy chyba wie, że szczurów drażni pole elektromagnetyczne i zawsze przegryzają kable)

Trzeba docenić, że jest to film niskobudżetowy, ma oryginalna fabułę i jest prawdopodobny.

7/10

xardas17

nie spodziewajac sie jakiegos hitu, film jest moim zdaniem n i e z ł y

ocenił(a) film na 7
Strayker

3.kolejna sprawa, dlaczego nie posprzątali tego gościa po tym jak go zabili? ponieważ musiało okazać się, że on żyje, leżał tam sobie i czekał, aż żona wszystkich załatwi ;)

ale ogólnie film fajny, biorąc pod uwagę te wszystkie amerykańskie horrory z tym samym sceniariuszem... nawet trochę bałam się w nocy :)

ocenił(a) film na 7
Strayker

Może i jest w tym filmie trochę błędów - ale w którym nie ma?Moim zdaniem jest niezły i w miarę z sensem i co najważniejsze różni sie na plus od tych jatek jakie ostatnio sie "przewalaja" przez kina (hostel np.).

Strayker

[Spoiler] Rzeczywiście końcówka i ten happy end psują trochę wrażenia po filmie, ale... gdy Amy wróciła się do tego kolesia po kabel do telefonu byłem przekonany, że ten się jeszcze ocknie - brawa dla autorów, że tak się nie stało :) Całość oceniam na 6/10. Nieźle się oglądało w nocy, akcja w dość szybkim tempie, do tego bardzo krótki, a co za tym idzie nie nuży.

Strayker

4. Skąd ona wiedziała, że koleś ma kabel z telefonu w kurtce?!
5. W pokojach był monitoring z dźwiękiem a mordercy nic nie wiedzieli co się dzieje z ich ofiarami!!

i jeszcze dużo można by tego wypisać...

denzel_3

- albo jak wychodzi pierwszy raz tunelem do pokoju właściciela to z widoku kamery od dołu trzyma latarkę zaświeconą w dłoni, a zaraz potem podnosi ją z ziemi i zapala

ocenił(a) film na 7
morfenix

ooo ja mam następne...xD Mason wyrywa kabel od telefonu i chowa go do kieszeni.. a ta kobita tego nie widziała to skąd mogła niby wiedzieć gdzie jest ten kabel... ?

ocenił(a) film na 7
Domish

ahh sorry nie widziałem że denzel to napisał...

ocenił(a) film na 7
Domish

Mi się wydawało, że zarządca dusił Amy tym kablem, a później jest pokazane jak zwija go na dłoni i chowa do kieszeni, a robi to przy niej przecież.

lemon_tea

dokłądnie tak zgadzam sie. Dlatego wlasnie DENZEL & DOMISH jestescie w bledzie.

ocenił(a) film na 7
szept18

oO a może i.. nie wiem nie jestem fanem oglądania filmów po 2 razy dlatego mogło mi umknąć..

Domish

imo tego nie trzeba ogladac 2 razy zeby to zauwazyc

LutrzyK

(Każdy chyba wie, że szczurów drażni pole elektromagnetyczne i zawsze przegryzają kable) Otóż ja nie wiem. Zresztą jeśli jest tak jak mówisz to właśnie tłumaczy obecność szczurów w tunelu. Akurat były w pobliżu i zwabiło je (czy raczej ich :D ) pole elektromagnetyczne XD