PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=549622}
4,8 65 tys. ocen
4,8 10 1 64796
3,3 40 krytyków
Movie 43
powrót do forum filmu Movie 43

Ale o co chodzi?

ocenił(a) film na 8

Czegoś nie rozumiem. Jeżeli kloaczny humor pojawia się w serialach animowanych typu South Park i Family Guy to wszystko jest ok, ale jak ktoś przenosi taki sam kaliber humoru do filmu z aktorami to już nie pasuje? Może jestem dziwny, ale tak samo jak lubię SP i FG, tak samo spodobał mi się "Movie 43". I jeżeli ktoś widzi tylko walenie, ekskrementy, cycki, wulgaryzm itd, a nie dostrzega obśmiania pewnych rzeczy przez taką formę to wpasowuje się idealnie w przeciętnego polskiego widza.

ocenił(a) film na 8
Jarmo

zgadzam się maks

Jarmo

Na IMDb też ma dość niską ocenę, więc nie wiem czy narzekanie na "przeciętnego polskiego widza" nie staje się formą leczenia swoich kompleksów.

ocenił(a) film na 8
Squarkenzo

Chodziło mi tylko o to, że przekrój fanów SP i FG jest troszkę inny w Polsce niż np w Stanach.

Jarmo

Różnica polega na tym, że w tamtych serialach humor może jest kloaczny, ale jego celem chociażby w SP jest pokazanie zidiocenia ludzi, a każdy odcinek posiada jakieś przesłanie.

ocenił(a) film na 8
neo_angin

No i tutaj w np. w segmencie o nauce w domu i randkach w ciemno tego nie było?

ocenił(a) film na 1
Jarmo

Nie, Jarmo - nie było ... Równie przyjemne co oglądanie tego filmu byłaby relacja z czyszczenia zapchanej toalety w szalecie miejskim ... Nie dorabiajmy "filozofii" czy ukrytych znaczeń czemuś co jest po prostu ordynarne i żałosne.

PS. SP i FG to pomimo swojego ordynarnego humoru bardzo inteligentne seriale