Dawno sie tak nie usmialam jak na tej komedii! Do tego cala elita az milo popatrzec:) Mam nawet swoj ulubiony fragment jak teraz o tym mysle to ciesze sie jak Glupia. Dalam 8 za fajny pomysl i doborowych gosci;)
Świetny film, nie każdy dojrzał do tak inteligentnego humoru :D Z podobnych polecam "Jak złamać 10 przykazań"
Widzilam "Jak złamać 10 przykazań"! Teraz wiem jak mezczyzni spedzaja niedziele, kiedy nie chca chodzic do kosciola! Hahaha
Heheheh, mistrzostwo. Możesz polecić jakieś inne filmy tego pokroju? Mi się podobał jeszcze np "The Pick Of Destiny"
Hmmmm nie sadze abym mogla polecic Ci cos czego nie widziales... Moja mocna strona są Horrory, Thrillery i tego typu psychologiczne i ciezkie obrazy. Z komedii to moze np "Ciało", "Jak sie pozbyc cellulitu" to z polskich a z zagranicznych to moze "kocha, lubi, szanuje" i moj ulubiony "Go to white castle".
TO jest inteligentny humor? Chyba dla gimnazjalistów albo ludzi ograniczonych umysłowo.
przesłania? jakie przesłanie jest w mosznie wiszącej z brody, albo sraniu na innych ludzi?
To jest wspaniała satyra odnosząca się do tego co możemy zobaczyć w amerykańskich filmach. Jest wulgarna ale takie mamy czasy. Niestety nie każdy potrafi ten film zrozumieć. A wystarczy sprawdzić na wiki co to satyra. Dawniej ten gatunek był bardziej popularny, teraz mało kto chwyta o co chodzi.
operuj przykładami, argumentami. Tego typu wulgaryzm w filmie jest wg mnie bezsensowny i jako taki do mnie nie przemawia.
Chodzi o to, że powinniśmy się śmiać i rozważać to o czym są dane sceny a nie sam film. Wulgaryzm środkiem do pogłębienia karykatury i jest odpowiedzią na "kloaczny" humor, który dominuje w filmach, które starają się powtórzyć sukces American Pie.
Scena w supermarkecie, klasyk wprost z komedia romantycznych. Gdzie nagle w kulminacyjnym momencie wszyscy w koło pomagają głównemu bohaterowi zdobyć wymarzoną dziewczynę. Dialog między bohaterami uwidacznia absurdalność takiej sytuacji.
Facet z jadrami pod brodą. A gdyby to nie były jadra tylko wyjątkowo szpetna blizna, albo inny rzucający się w oczy defekt? Czy reakcja kobiety byłaby podobna.
Pierwsza miesiączka, przedstawia stereotyp mężczyzny, który nie ma zielonego pojęcia o tym co dzieje się w ciele kobiety i mimo całej swojej męskości nie potrafi poradzić sobie z problemami, które dla kobiet są codziennością.
Główna oś fabularna. Karykatura obrazy typowego nastolatka prezentowanego w filmach a także filmów akcji w których jakiś dzieciak ratuje świat jednym przyciskiem.
Za każdą scena kryje się jakaś historia, odniesienie do kina albo do spraw codziennych. Sposób ich prezentacji może budzić kontrowersję, ale o to chodziło twórcom. I nie jest to znak czasów, bo podobne spektakle były wystawiane na deskach europejskich teatrów/na rynkach miast setki lat temu.
to był inteligenty humor ? facet z jajami na szyi, robienie kupy na siebie itd. to jest śmieszne ? może i @Aureli ma rację, ale ja przez półtorej godziny nie uśmiechnęłam się ani razu. stracony czas.
Mogę się mylić i nie chcę urazić, ale sprawiasz wrażenie, że smutno jest w Twoim życiu. Więcej luzu i dystansu ;)
może i czasami jest smutno, ale ja lubię się śmiać. lubię żartować ze znajomymi, oglądać komedie. tylko, że ta po prostu jest dla mnie głupia, a nie zabawna.
mnie bawi, bo bezpardonowo wyśmiewa pewne ludzkie cechy. Ale co kto lubi, nie mnie oceniać ;) pozdrawiam
to nie jest film dla ludzi, którzy nie mają za grosz dystantu do siebie i do otaczającego świata... ten film to typowa prosta amerykańska komedia, jest taka jaka powinna być, dla mnie masa śmiechu ;)
prawda. typowa amerykańska komedia, lubie takie, ale niech nikt nie mówi że to jest inteligentny humor. ;]
inteligencja to pojęcie względne, nie wiem ile bym myślał, ale bym nie wymyślił scenki z gościem, który ma jaja na szyji
mniejsza o to, ten film jest przeznaczony do rozrywkowych osób z poczuciem humoru, którzy maja dystans do wszystkiego, a nie do nudziarzy i domowników ;)
nie znasz mnie, więc nie wiesz jaka jestem. a to że mi się akurat ten film nie podobał, bo jest po prostu głupi, nie znaczy, że jestem nudziarzem.
nie obrażaj się, nie mówie przecież że taka jesteś, poprostu takie wrażenie sprawiają ludzie, którym ten film sie nie podoba; )