PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=549622}
4,8 65 tys. ocen
4,8 10 1 64792
3,3 40 krytyków
Movie 43
powrót do forum filmu Movie 43

Dawno sie tak nie usmialam jak na tej komedii! Do tego cala elita az milo popatrzec:) Mam nawet swoj ulubiony fragment jak teraz o tym mysle to ciesze sie jak Glupia. Dalam 8 za fajny pomysl i doborowych gosci;)

ocenił(a) film na 7
angela007_007

Mi też się podobał :D śmiałem się jak głupi :D

użytkownik usunięty
angela007_007

Świetny film, nie każdy dojrzał do tak inteligentnego humoru :D Z podobnych polecam "Jak złamać 10 przykazań"

ocenił(a) film na 8

Widzilam "Jak złamać 10 przykazań"! Teraz wiem jak mezczyzni spedzaja niedziele, kiedy nie chca chodzic do kosciola! Hahaha

użytkownik usunięty
angela007_007

Heheheh, mistrzostwo. Możesz polecić jakieś inne filmy tego pokroju? Mi się podobał jeszcze np "The Pick Of Destiny"

ocenił(a) film na 8

Hmmmm nie sadze abym mogla polecic Ci cos czego nie widziales... Moja mocna strona są Horrory, Thrillery i tego typu psychologiczne i ciezkie obrazy. Z komedii to moze np "Ciało", "Jak sie pozbyc cellulitu" to z polskich a z zagranicznych to moze "kocha, lubi, szanuje" i moj ulubiony "Go to white castle".

ocenił(a) film na 1

TO jest inteligentny humor? Chyba dla gimnazjalistów albo ludzi ograniczonych umysłowo.

użytkownik usunięty
lukaszksk

Być może nie dostrzegasz jego przesłania ;)

ocenił(a) film na 1

przesłania? jakie przesłanie jest w mosznie wiszącej z brody, albo sraniu na innych ludzi?

ocenił(a) film na 1
lukaszksk

zgadzam się w 100%- idiotyczny. Ludzie jakie przesłanie?! Rozrywka dla ubogich

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Vestiga

To jest wspaniała satyra odnosząca się do tego co możemy zobaczyć w amerykańskich filmach. Jest wulgarna ale takie mamy czasy. Niestety nie każdy potrafi ten film zrozumieć. A wystarczy sprawdzić na wiki co to satyra. Dawniej ten gatunek był bardziej popularny, teraz mało kto chwyta o co chodzi.

ocenił(a) film na 1
Aureli

operuj przykładami, argumentami. Tego typu wulgaryzm w filmie jest wg mnie bezsensowny i jako taki do mnie nie przemawia.

Vestiga

Chodzi o to, że powinniśmy się śmiać i rozważać to o czym są dane sceny a nie sam film. Wulgaryzm środkiem do pogłębienia karykatury i jest odpowiedzią na "kloaczny" humor, który dominuje w filmach, które starają się powtórzyć sukces American Pie.

Scena w supermarkecie, klasyk wprost z komedia romantycznych. Gdzie nagle w kulminacyjnym momencie wszyscy w koło pomagają głównemu bohaterowi zdobyć wymarzoną dziewczynę. Dialog między bohaterami uwidacznia absurdalność takiej sytuacji.

Facet z jadrami pod brodą. A gdyby to nie były jadra tylko wyjątkowo szpetna blizna, albo inny rzucający się w oczy defekt? Czy reakcja kobiety byłaby podobna.

Pierwsza miesiączka, przedstawia stereotyp mężczyzny, który nie ma zielonego pojęcia o tym co dzieje się w ciele kobiety i mimo całej swojej męskości nie potrafi poradzić sobie z problemami, które dla kobiet są codziennością.

Główna oś fabularna. Karykatura obrazy typowego nastolatka prezentowanego w filmach a także filmów akcji w których jakiś dzieciak ratuje świat jednym przyciskiem.

Za każdą scena kryje się jakaś historia, odniesienie do kina albo do spraw codziennych. Sposób ich prezentacji może budzić kontrowersję, ale o to chodziło twórcom. I nie jest to znak czasów, bo podobne spektakle były wystawiane na deskach europejskich teatrów/na rynkach miast setki lat temu.

użytkownik usunięty

to był inteligenty humor ? facet z jajami na szyi, robienie kupy na siebie itd. to jest śmieszne ? może i @Aureli ma rację, ale ja przez półtorej godziny nie uśmiechnęłam się ani razu. stracony czas.

użytkownik usunięty

Mogę się mylić i nie chcę urazić, ale sprawiasz wrażenie, że smutno jest w Twoim życiu. Więcej luzu i dystansu ;)

użytkownik usunięty

może i czasami jest smutno, ale ja lubię się śmiać. lubię żartować ze znajomymi, oglądać komedie. tylko, że ta po prostu jest dla mnie głupia, a nie zabawna.

użytkownik usunięty

mnie bawi, bo bezpardonowo wyśmiewa pewne ludzkie cechy. Ale co kto lubi, nie mnie oceniać ;) pozdrawiam

ocenił(a) film na 8

to nie jest film dla ludzi, którzy nie mają za grosz dystantu do siebie i do otaczającego świata... ten film to typowa prosta amerykańska komedia, jest taka jaka powinna być, dla mnie masa śmiechu ;)

użytkownik usunięty
Pavlo1337

prawda. typowa amerykańska komedia, lubie takie, ale niech nikt nie mówi że to jest inteligentny humor. ;]

ocenił(a) film na 8

inteligencja to pojęcie względne, nie wiem ile bym myślał, ale bym nie wymyślił scenki z gościem, który ma jaja na szyji

użytkownik usunięty
Pavlo1337

to się nazywa kreatywność.

ocenił(a) film na 8

mniejsza o to, ten film jest przeznaczony do rozrywkowych osób z poczuciem humoru, którzy maja dystans do wszystkiego, a nie do nudziarzy i domowników ;)

użytkownik usunięty
Pavlo1337

nie znasz mnie, więc nie wiesz jaka jestem. a to że mi się akurat ten film nie podobał, bo jest po prostu głupi, nie znaczy, że jestem nudziarzem.

ocenił(a) film na 8

nie obrażaj się, nie mówie przecież że taka jesteś, poprostu takie wrażenie sprawiają ludzie, którym ten film sie nie podoba; )

ocenił(a) film na 8
angela007_007

no mam to samo :)

ocenił(a) film na 8
angela007_007

bardzo dobra komedia! oczywiście to nie jest kino familijne :D bardzo prostackie, ale dlatego też bardzo śmieszne... nie patrzcie na ocene filmu! obejrzyjcie to ludzie! xDDD