PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=549622}
4,8 65 tys. ocen
4,8 10 1 64792
3,3 40 krytyków
Movie 43
powrót do forum filmu Movie 43

Przecietnemu widzowi ten film sie nie spodoba, dlatego jak nie lubisz komedii typu: Monty
Python czy Family Guy - to filmu nie dotykaj!

Po pierwsze sa 2 wersje, ogladalem obie
W orginale - jak nastolatki szukaja w necie zakazanego filmu
z lektorem - jak Dennis Quaid chce sprzedac scenariusz szalonego filmu

Wersja z nastolatkami jest lepsza, niby ten sam film a jednak jest spora roznica (jest wiecej
zmian niz tylko narracja, czesc scen jest inaczej pocieta) Ponadto jak ktos jest w stanie
polecam ogladnac wersje orginalna, tlumaczenie w wersji z lektorem bylo bardzo martwe.
Najprawdopodobniej nasza scena lepiej polecila sobie z tlumaczeniem ale z napisami nie
widzialem dlatego nie jestem sie w stanie wypowiedziec.

Odnosnie ocen - jak bym ogladnole wersje z lektorem i Quaidem sprzedajacym scenariusz,
dalbym pewnie max 4/10

Wersja orginalna z zakazanym filmem w necie - 7/10 (a to niby ten sam film)

Co do fabuly, jest to film abstrakcyjny, prawde mowiac czasami az wulgarny. Nie mniej jednak
nie jest to fikcja a hiperbolizacja dzisiejszego spoleczenstwa. Film jest inteligentniejszy niz by
sie na pierwszy rzut oka wydawalo. Kazda ze scen jest bowiem wykreowana z obecnych
socjalnych zachowan (o scene wiecej w wersji z zakazanym filmem w necie, w polsce znane
pod pojeciem "sex babcie")

Do ogladniecia z grupa przyjaciol - na zywo, nie przez facebooka ;)
ale uwaga - film moze wysmiac i twoja dewiacje, tak wiec proponuje podchodzic z dystansem

ocenił(a) film na 10
SadSam

film jest mega mocny :-),płącza strasznie nasi widze normalnie rece opadaja heheh nasi to maja przyzwyczajone banie do kiepskich i tego typu komedi nic poza tym ;] jak widze tych co tu płacza ze lipny ten film to normalnie tępy scyzor mi sie otwiera hahaha

ocenił(a) film na 10
damian252

a i nie wiem coscie sie uparli tej wersji z najduchami ;] widzialem obie i dla mnie jeden ch.......
widząc jedną wersje nie stracisz nie widzac drugiej tyle

ocenił(a) film na 7
damian252

jak nie tracisz, tracisz scene z milfem :) niby nic ale tez smieszne.
pozatym dzieki temu lepiej sie to kupy trzyma, sprzedawanie scenariusza jest daremne, ta narracja poprostu nie pasuje bo te niby sceny i tak nie maja ze soba nic wspolnego wiec jak mogly by byc jednym filmem ?

ale mniejsza z tym, dobra komedia, dla szukajacych opinii mam nadzieje ze przeczytaja iz jest to PARODIA a nie dramat

ocenił(a) film na 10
SadSam

ojtam ważne ze komedia fajna :-) lubie hamerykanskie komedie wlasnie za to ich totalne i beszczelne wysmiewanie wszystkiego

ocenił(a) film na 9
SadSam

dokładnie, powiedz mi gdzie znaleźć oryginał ?