PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=549622}
4,8 65 tys. ocen
4,8 10 1 64796
3,3 40 krytyków
Movie 43
powrót do forum filmu Movie 43

Czytam komentarze dotyczące filmu; "głupi", "prymitywny", "obrzydliwy" i ogarnia mnie ogromny żal gdyż wychodzi na to, że jedynie garstka potrafi przyswoić sobie otaczające ich realia i sceny, które każdy z nas obserwuje na co dzień. Nie piszę rzecz jasna o wątkach całkowicie fantastycznych, ale czy nigdy nie zdarzyło wam się koncentrować na jakimś dziwnym znamieniu/brodawce/bliźnie u rozmówcy? Nigdy nie słyszeliście o chorych seksualnych fantazjach? Nigdy nie słyszeliście o kretyńskich pomysłach rodziców i wychowawców? Nigdy nie słyszeliście kawału o białych spodniach i okresie? Nigdy nie mieliście styczności z rasizmem i stereotypami? Jeżeli nie to wy jesteście dziwni, a nie ten film. Moim zdaniem ta komedia pokazuje w "jeszcze bardziej krzywym" zwierciadle to z czym mamy do czynienia na co dzień - w telewizji, internecie, gazetach. Najsprawiedliwszą oceną byłoby 6,9 albo 6,8 :) Zostawiam 7 i jak najbardziej polecam - na raz.

ocenił(a) film na 5
Rankoosner

zeby zrobic dobrą satyrę nie wystarczy zatrudnić gwiazd, trzeba mieć pomysł, humor, jaja ( bynajmniej nie na szyi) tu tego nie ma

ocenił(a) film na 7
marcellia

Można powiedzieć o tym filmie wiele, ale z pewnością nie można zarzucić braku pomysłu. Humor również znajdziemy, ale jak ktoś to trafnie ujął w jednej z recenzji jest tego za dużo upchniętego w film trwający plus minus półtorej godziny. Film zdecydowanie nie zasługuje na wysoką ocenę, ale równą niesprawiedliwością byłoby całkowite zruganie go i wdeptanie w błoto.

ocenił(a) film na 5
Rankoosner

Oczywiście ilu widzów tyle opinii, ja filmu nie kupuje, jest dla mnie ładunkiem banalności, ordynarności, silenia się na oryginalność, sztuczne i naciągane próby wzbudzania kontrowersji, skutek opłakany, ani to śmieszne, , ani tym bardziej prześmiewcze, istne nic ciekawego, przez wielkie N. Może taki był zamysł twórców i w tym tkwi ta satyra?Krzywe zwierciadło krzywego zwierciadła? nie wiem, dla mnie strata czasu.

Rankoosner

Zapomniałeś dodać, że to jest bardzo inteligentne poczucie humoru i trzeba dorosnąć, żeby zrozumieć. Ludzie zawsze to piszą przy takich filmach.

ocenił(a) film na 7
Trax

Tak - piszą to żeby pokazać, że sami do niego dorośli, a Ci, którym się nie podobał jeszcze nie. Nie miałem jednak podobnej intencji zakładając ten temat i wcale nie uważam, że trzeba być specjalnie uzdolnionym by pojąć proste, do bólu banalne poczucie humoru zawarte w tym filmie.

ocenił(a) film na 7
Rankoosner

Ja nie widzę żadnej ideologii w tym filmie, dla mnie po prostu większość historyjek była przezabawna. Dawno nie oglądałem komedii na której tak dużo bym się śmiał. Poziom absurdu osiągnął tu wyżyny i chwała za to znanym aktorom, którzy rewelacyjnie odegrali sceny.

ocenił(a) film na 7
s_f

Nie pozostaje mi nic innego jak się z Tobą zgodzić. :)