PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=549622}
4,8 65 tys. ocen
4,8 10 1 64796
3,3 40 krytyków
Movie 43
powrót do forum filmu Movie 43

budżet 6 milionów?

użytkownik usunięty

tyle gwiazd za 6 milionów? czym im zapłacili?

Mało który aktor potraktował ten film poważnie... niektórzy nawet nie wiedzieli, że w ogóle jakiś film ma być z tego złożony. Każdy spędził na planie maksimum dwa dni. Kiedy okazywało się, że ma przerwę w zdjęciach do jakiejś konkretnej produkcji, twórcy "Movie 43" wsiadali w samolot i lecieli do niego ze sprzętem, by nie mógł się już wykręcić. A, jak powiedział któryś z producentów, niektórzy bardzo się starali...
Poza tym, wielu aktorów wystąpiło w filmie przede wszystkim z uprzejmości - producenci stosowali zasadę 'znajomy znajomego'. Tym sposobem zaoszczędzili duuużo pieniędzy.

użytkownik usunięty
mitom

dzięki za info

ocenił(a) film na 1
mitom

To teraz będą się tego występu wstydzili do końca życia ...

ocenił(a) film na 3
Stormo

Czemu? Bo mają luz i dystans do swojego zawodu? Mają udawać aniołków? Chwała im za to, że grają w czym chcą, nie ulegają presji i srają na poprawność polityczną, nawet jeśli to nie jest zbyt udany film. Zresztą tych wielkich aktorów to ja tu zbytnio nie widzę, jedynie Winslet jest świetna, jeszcze z tych dobrze wyglądających to Watts, Thurman i Jackman.

ocenił(a) film na 1
Sparow5

Próbujesz dorobić ideologię do wyjątkowo złego doboru, którego Ci aktorzy dokonali. Dystans do zawodu ma Matt LeBlanc w "Episodes" parodiujący samego siebie i kaprysy aktorów oraz "aktorzyn" . Ci tutaj, choć nie są wybitni, to są przyzwoici ... a firmują swoimi nazwiskami nie zły, ale żałosny wręcz film wprowadzając w błąd dużą rzeszę widzów, którzy przyzwyczaili się do trzymania przez ich filmy chociaż minimalnego poziomu.

ocenił(a) film na 3
Stormo

Świadomego przede wszystkim wyboru dokonali. Wiedzieli w co się pakują, widzieli pewnie scenariusz itd. zresztą jak powyższym poście za małe pieniądze nieprawdaż? Większość pewnie se zagrała dla jaj i nie widzę w tym nic złego. Aktor powinien mieć w sobie pokłady luzu. Aha i idąc twoim tokiem rozumowania film nie jest taki arcyzły, bo jak widzisz średnia na fw przekracza 5

ocenił(a) film na 10
Stormo

IMO film był naprawdę rewelacyjny. Od wielu lat się tak nie uśmiałęm, a w kinie, nie zależnie od wieku, ludzie płakali ze śmiechu i tarzali się pod krzesełkami. Podstawa to dobre podejście do filmu. Nie wymagałem od tej produkcji głębszego przekazu. Był mega zrzutowy i śmieszny i takie mają być właśnie komedie :) Nie można patrzeć na każdy film czy jest poprawny społecznie, politycznie lub chociaż by nawet na to czy jest tolerancyjny. To jest komedia i wszystkie chwyty są dozwolone, bo ma być śmiesznie. Myślę, że twórchy nie chcieli wyśmiać pewne tematy tabu i to im się udało :)

Sugness

TWOJ POZIOM INTELIGENCJI MUSI ROWNAC SIE 0

użytkownik usunięty
guga_buzka

Tylko dlatego że podobał mu się film, który Ty uważasz za chłam?

bo ten film pozostawia trwały ubytek na mózgu , jak cos takiego moze sie podobac? a jednak znajdzie sie jeden duren na 100 i dalej robia takei filmy

użytkownik usunięty
guga_buzka

Ale pamiętaj że są różni ludzie i różne gusta. Nie wiem, może Ty oglądasz same klasyki, które na filmwebie mają średnią 8+, są ludzie którzy lubią obejrzeć takie odmóżdżające filmy. Nie widzę powodu dla którego miałbyś naskakiwać na człowieka. Jeśli już to jedź po filmie.

co trzeba miec w glowie zeby taki glupi film smieszyl? tak pamietam ze po swiecie chdoza debile

ocenił(a) film na 3
guga_buzka

Trzeba być naprawdę wielkim prostakiem, żeby wyzywać kogoś od debili tylko dlatego, że ma inne gusta. Wytykając innych wskazujesz na siebie. Trochę kultury Panie znawco filmów, a nie głupie bo głupie i wszyscy co to oglądają też są głupi, bardzo inteligenta krytyka, na poziomie, gratuluje!

ocenił(a) film na 4
guga_buzka

Ograniczony to jesteś ty .Wyobraź sobie że ludzie lubią różne rzeczy .Film jest niski nie ma przekazu jest jedynie zlepkiem bezsensownych skeczy a mimo to nie powiem ze jest absolutnie beznadziejny.Jest kilka niezłych scen .

terron

jest absolutnie totalnie calkowicie bezsensowny i beznadziejny

ocenił(a) film na 4
guga_buzka

owszem zgadza sie Ale bawic i tak moze

użytkownik usunięty
guga_buzka

Ale komuś się może spodobać. Czemu nie możesz dopuścić do siebie takiej myśli? "Spór" nie jest o to czy film ma sens czy nie, tylko o to że naskakujesz na człowieka, który ma zdanie odmienne od Twojego. Fakt, film nie był najwyższych lotów, ale kilka segmentów mnie rozbawiło. A skoro rozbawiło to film spełnił swoje zadanie (bo zakładam że taki był cel twórców). Nie ma filmu, który spodobał by się wszystkim. Tak tylko mówię.

ocenił(a) film na 1
Sugness

Mam tylko jedno pytanie. Możesz mi napisać jakie to były te śmieszne momenty. Obejrzałam cały film, podeszłam do niego z lekkościom. Mówię sobie "a pośmieje się" a tu nic. Naprawdę próbowałam doszukać się śmiesznych momentów, ale nie udało mi się stąd moje pytanie.

ocenił(a) film na 7
evil_cat

Wiesz, chciałem Ci wytknąć tytuły filmów, na których zasnąłem, a Ty oceniłaś je 10/10 - mowa oczywiście o komediach, ale tego nie zrobię, bo chyba nie o to tutaj chodzi. Przyjmij więc z góry, że niektórzy widzą coś zabawnego w Movie 43 np. domowe przedszkole dla chłopaka z liceum; (jeden z lepszych segmentów) a inni widzą coś zabawnego w "Witaj święty Mikołaju", które budzi zażenowanie i litość u całych rodzin w kolejne TVNowe święta :)

ocenił(a) film na 1
Rankoosner

Dzięki za informacje. Nie chciałam, żebyś mnie źle zrozumiał, że się wyśmiewam, wywyższam, że tylko to co mi się podoba jest fajne, czy coś w tym rodzaju. Każdy ma inny gust i ja to rozumiem i szanuje. W końcu, co to był by za świat, gdzie każdemu to samo się podoba? Byłby nudny. Byłam tylko ciekawa komu jakie momenty akurat się podobały. :)

ocenił(a) film na 7
Stormo

Wstydzić czego? Talentu i wszechstronności?
Nie zawsze aktorzy szanowani muszą występować w ambitnych filmach, czasami trzeba zrobić krok w bok :)

Stormo

Wstydzić? Z jakiego powodu? Widocznie, w przeciwieństwie do Ciebie, wiedzą, na czym polega dystans do siebie i swojej pracy.

Stormo

tiaaa. pewno podetną se żyły z ropaczy bo jakiś klient z polandii ich wysmiał, daj spokój, im sie nawet nie śniło że istnieje takie coś jak ty, a co dopiero żeby mieli sie przejmować twoją krytyką pff

aniaopole7

Luz, on może sobie krytykować i tak mają go wszyscy gdzieś, jest nikim, aktor ma dobrze się bawić przy kręceniu filmu i tak zapewne było kiedy kręcono ten film, ot i cała historia

ocenił(a) film na 7
born2july

Hah dokładnie :) Brakowało mi jeszcze argumentu, że się "sprzedali" - to byłaby już w ogóle wisienka na torcie jego argumentacji :P