PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=549622}
4,8 65 tys. ocen
4,8 10 1 64792
3,3 40 krytyków
Movie 43
powrót do forum filmu Movie 43

parodia w krzywym zwierciadle, okraszona niesmacznymi i żenującymi gagami, obrazująca amerykańskie społeczeństwo. poziom wyedukowania, sposób bycia, materializm "rasistowski" rasizm. Surrealizm w lekkiej formie. Motyw "puppy" był tak obrzydliwy że aż śmieszny, a "pomidory roztarte na spodniach mojej córki" hmm bo niby skąd te licealne ciąże itd Myślę że, tak do końca, nie jest to komedia

ocenił(a) film na 7
spokolokoluzispontan

Całkiem dobre spostrzeżenia a sam film sam raz na nudny gorący dzień ode mnie 7/10 wart poświęconego czasu nie typowy ale zjadliwy.

DemiaN

mi się też podobał daje 7/10 trzeba mieć poczucie humoru

ocenił(a) film na 9
spokolokoluzispontan

parodia amerykanskiego spoleczenstwa? jadles grzyby przed seansem czy nacpales sie tabletkami na kaszel? american pie to pewnie dla ciebie krytyka systemu marksistowskiego, a straszny film to doglebna analiza szczegolnej teorii wzglednosci. movie 43 to zlepek glupkowatych gagow, a dopisywanie do tego jakichkolwiek wartosci edukacyjnych czy moralizatorskich jest nieporozumieniem. swoja droga film bardzo mi sie podobal, przez pierwsza godzine smialem jak glupi. szkola domowa rozwalila mnie totalnie na lopatki :D

ocenił(a) film na 2
quard

:D Dobre.

ocenił(a) film na 8
quard

american pay pieknie przedstawił cudowne wręcz perfekcyjne czasy collage'u. cycate blondyny, wszech obecny sex imprezy zero realizmu movie 43 jest na tym samym poziomie ale w zupełnie innym znaczeniu. durny bo durny ale inaczej

ocenił(a) film na 8
spokolokoluzispontan

On jest tak durny, że aż śmieszny... Bardziej mi ten humor odpowiada od "Brüno" i "Nie zadzieraj z fryzjerem" ;)

ocenił(a) film na 6
kwikster

zgadzam się, tak debilny,że aż śmieszy :)

ocenił(a) film na 2
kwikster

A nie wydaje Ci się, że to właśnie ten sam gatunek?

ocenił(a) film na 8
kwikster

Nie... tamtego humoru nie zrozumiałem... Tu jest o niebo lepiej ;)

ocenił(a) film na 9
spokolokoluzispontan

w końcu coś takiego innego niz inne komedje ktore osttanio robia amerykanie. mnie sie tam bardzo podobało i bede wracal do tego filmu

ocenił(a) film na 7
spokolokoluzispontan

Wiesz co, ja tam różne filmy oglądam. Ten akurat mi się podobał. Po prostu niczego nie udaje i jest zabawny. I niczego więcej nie można od niego wymagać.