PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=826832}
5,5 11 tys. ocen
5,5 10 1 11473
6,0 56 krytyków
Mowa ptaków
powrót do forum filmu Mowa ptaków

Jakaż wspaniała postać kobieca! I jak wspaniale zagrana! Żuławski powinien zrobić o niej cały film, albo chociaż dać jej więcej scen. Sam film średni, Tomasz Raczek dobrze go podsumował, filmowy grób Żuławskiego.

ocenił(a) film na 9
0wner2

Ja nie odebrałam tego, jak grób Żuławskiego. Ale raczej jako grób możliwości porozumienia się we współczesnej Polsce. I chociaż bardzo lubię i cenię recenzje Raczka, to w tym przypadku mam wątpliwości.

ocenił(a) film na 7
0wner2

Żmuda cały czas gra na pół gwizdka, jest emocjonalnie zblokowana - dla mnie najsłabiej zagrana postać w filmie. Strasznie sztuczna. Ona nie powinna być w ogóle aktorką bo nie potrafi się oddać roli i otworzyć się emocjonalnie. Cały czas kalkuluje i myśli - to trzeba w końcu zacząć grać.

Kacper36

Bzdury gadasz, zawsze była dobrą aktorką tylko grała w ch*jowych filmach. Była najjaśniejszym punktem Mowy Ptaków.

ocenił(a) film na 9
0wner2

Czy najjaśniejszym punktem to nie wiem, ale jak najbardziej na plus.

ocenił(a) film na 7
0wner2

Jaśmina mi się znacznie bardziej podobała. Luźno, ale jeszcze troszkę jej brakuje - jeśli odblokuje siebie to będzie mocno.
Nie wiem co można nazwać w udawaniu Żmudy "jasnym"? Schowana mimo głośnego artykułowania i drętwa mimo konwulsyjnie ekspresji ciała. Rola Żmudy może miała być kontrapunktem, ale dla mnie była nieprzyjenym przecinkiem a nawet pauzą, po której nie sposób kontynuować drogi w narzuconym wcześniej tempie.
Bardzo przyjemna rola tej młodej, pięknej blondynki - to jeszcze nie jest aktorstwo, ale dobry początek.

0wner2

Czy występuje nago? Czy ktokolwiek występuje nago w tym filmie?

AgusKa1993666

Tylko Jaśmina Polak. Ale Marta i tak bardzo seksownie wygląda.