PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=4885}

Mroczne miasto

Dark City
1998
7,2 29 tys. ocen
7,2 10 1 28757
7,7 23 krytyków
Mroczne miasto
powrót do forum filmu Mroczne miasto

Nie wiem nawet co napisać i jak go ocenić. Film w klimacie Matrixa, ale tak oldschoolowy, surrealistyczny. Po tym względem wielki szacun. Szczególne uznanie dla reżysera za zaskakującą fantazje :)
Mroczne Miasto oglądałam ze względów na 3 już film z Jenniffer spacerującą po molo :)

ocenił(a) film na 8
GoHa

Film po prostu świetny, a muzyka rewelacyjna (chociaż nie wszystko oryginalnie tworzone do filmy - ale utwór Sway po prostu ARCYDZIEŁO. Sto razy lepszy, niż w oryginale!!! Na samo wspomnienie ciary chodzą po plecach.

ocenił(a) film na 9
AJGOR_2

prawda to, hm...

ocenił(a) film na 9
pinks

Anita Kelsey ...

ocenił(a) film na 7
GoHa

film ogólnie spoko, ale dostałby większą ocenę gdyby nie ci żałośnie wyglądający kosmici i ich zachowanie! chodzi mi tu głównie o te "sleep, now!" i przekręca ręką jakie to jest tępe!. Z tym dostrajaniem też u nich słabo. nie wiedziałem czy śmiać się, czy płakać. Reszta w porządku. ode mnie mocno naciągana "siódemka" za bardzo dobry klimat.

ocenił(a) film na 10
returntocastlewolfenstei

Oglądałem ten film kilka razy, mimo że nie przepadam za fantastyką.Tak jak wspomniał kolega powyżej, bardzo dobry klimatt a do tego świetne role Sutherlanda i Sewella.Jeden z niewielu filmów, które mi się nigdy nie znudzą