PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506756}

Mroczny Rycerz powstaje

The Dark Knight Rises
2012
7,7 318 tys. ocen
7,7 10 1 318483
6,6 82 krytyków
Mroczny Rycerz powstaje
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz powstaje

Nie wiem jak inni fani lub pan Nolan wyobrażają sobie Kobietę - Kot, ale jak dla mnie
powinna ona być wyrazista, pełna emocji, sex appealu i pociągająca. Pani Hathaway,
którą z nam z filmów "Pamiętnik Księżniczki", "Diabeł ubiera się u Prady", czy
"Walentynki" została przeze mnie zapamiętana jako raczej skromna kobieta grająca imo
bardzo dobrze, ale pasująca do "poczciwych" i "ciepłych" ról. Więc jakież było moje
zdziwienie gdy to właśnie ona została wytypowana do roli kocicy. Być może sprawdzi się
jako skromna Selina Kyle, jeszcze przed zostaniem Kobietą- Kot, jeżeli Nolan
przedstawi jej historię tak jak w "Batman Returns", czy "Catowoman", ale już
niekoniecznie tak samo dobrze wypadnie w ważniejszej części, czyli po "transformacji".

Dodatkowo dziwi fakt, że spośród takich aktorek jak Blake Lively, Charlize Theron (moja
faworytka) Jessica Biel, Natalie Portman, Gemma Arterton, Keira Knightley - Nolan
wybrał właśnie ją,. Ufam reżyserowi, więc pewnie go czymś urzekła. Osobiście mógłbym
też zobaczyć Marion Cottilard Scarlett Johansson, ale ona nieodzownie kojarzy mi się już
z Black Widow.

Na pewno wiele osób ma inne, zdanie i ciekawie mnie kto uważa inaczej i dlaczego, i
kogo osobiście chcieli byście zobaczyć w roli Catwoman

ocenił(a) film na 5
marcinohimself

Popieram.

ocenił(a) film na 8
marcinohimself

Jestem takiego samego zdania, chociaż mam cichą nadzieję, że Anne rozczaruje pozytywnie.
Osobiście uważam, że jeśli chodzi o Catwoman to najlepiej do tej pory wypadła w tej roli Michelle Pfeiffer i kogokolwiek by teraz nie wybrali, to ciężko by było jej dorównać. Może Salma Hayek albo Monica Bellucci?

jussta

salma hayek? a może halle berry? wróć...
nolan wybierał tak?
nolan wybiera dobrze tak?
więc może? hmm?
obejrzeliście pamiętnik księżniczki i każdy jedzie teraz hathaway choć to dobra aktorka... żenada

ocenił(a) film na 8
scottpilgrim

Nikt nie napisał, że Anne gra źle, bynajmniej gra bardzo dobrze. Po prostu nie którzy, aktorzy rażąco nie pasują do pewnych ról i takie było moje SUBIEKTYWNE zdanie. Zrobiłem topic, bo czułem że wiele osób myśli podobnie. Nikt po nikim nie jedzie, a żenadą można nazwać brak umiejętności czytania ze zrozumieniem.

ocenił(a) film na 7
marcinohimself

Charlize Theron też grała rolę delikatnych kobiet. Aż przyszedł czas "Monster". Może Hathway chce pokazać, że stać ją na więcej niż radosne uśmieszki. Zobaczymy, czy uda jej się zagrać "zimą sukę", chociaż nie wiem, czy ktoś pobije Michelle Pfeiffer. A szufladkowanie aktorów w ogóle mnie nie kręci. Chociaż z drugiej strony Nolan powinien się wziąć za innych przeciwników Batmana, nie za tych już "użytych".

ocenił(a) film na 8
dancewithangel

Jasne wiadomo, szufladkować się nie powinno i nawet z nią w roli głównej film obejrzę z równym entuzjazmem. Po prostu niektórzy aktorzy w moim subiektywnym odczuciu nie nadają się do pewnych ról, choć nie umniejsza to ich aktorstwu. Np. nie wyobrażam sobie Di Caprio w "40 - letnim prawiczku", ani tym bardziej Steve'a Carella w "Titanic-u" Chociaż ktoś i to mógłby uznać za szufladkowanie. Takie same subiektywne odczucia mam do panny Hathaway w Batmanie. Pozdro

użytkownik usunięty
marcinohimself

Nie chce byc zbyt zlosliwa, ale tez uwazam ze to chybiony wybor - pobijcie mnie jesli chcecie.
Prawda jest taka,ze Nolan ma jakas dziwna slabosc do przecietnych (zarowno z urody jak i talentu) aktorek szatynek.
Tak samo bylo z Katie i Maggie,a podobnie jest teraz z Anne.
Jedyne dobre zaskoczenie to Marion Cotillard w tej obsadzie :)

a co hathaway jest brzydka?
jest piękna i seksowna, najwyraźniej jestem dziwnym mężczyzną skoro tylko mnie pociąga, a w dodatku te cechy są podstawą catwoman...

ocenił(a) film na 10

Mi się Maggie podobała w Mrocznym Rycerzu, w ogóle lubię tą aktorkę. A co będzie jak to Marion rozczaruje a Anne zagra rolę życia? Wydaje mi się że każdy aktor zagrałby inaczej w filmie reżyserowanym przez Nolana a inaczej np w filmie Burtona. Każdy reżyser ma jakiś zamysł tego co chce pokazać w swoim filmie i jeżeli poprzednie części były na wysokim poziomie to nie sądzę żeby w ostatniej kulminacyjnej części obniżył loty. Wręcz przeciwnie, podkręci tempo i tego samego będzie oczekiwał od aktorów. Założę się, że za rok zaroi się na filmwebie od avatarów "boskiej kobiety-kot" bo większość będzie pozytywnie rozczarowana.

ocenił(a) film na 7
marcinohimself

A ja pamiętam reakcje ludzi na wieść, że Jokera zagra Heath Ledger. Jeśli akurat się nie śmiali z tego, to zarzekali się, że na ten film na pewno nie pójdą... Przyznam, że i mi nie mieściło się w głowie, jak "mydłek z filmów produkowanych w MTV i gejowskiego romansu" mógłby zagrać tą postać. A potem wbiło mnie w fotel. Do tej pory, kiedy oglądam "The Dark Knight" w scenach z Ledgerem mam ciarki na plecach. Moja rada: zaufajmy wyborom reżysera, który kiedyś podjął z początku wydającą się dziwną, ale najcelniejszą z możliwych decyzję. Oby Hathaway nas zadziwiła :)

ocenił(a) film na 7
h_chinasky

Miejmy nadzieje ze tak bedzie chociaz juz wiem ze po Dark Knight'cie bede mial naprawde ogromne oczekiwania w obec nastepnej czesci.

Mam jednak pewne pozytywne odczucia i czekam na pozytywne zaskoczenie:)
Na razie jestem przekonany ze muzyka i ogolny klimat beda dobre;)

Ave

ocenił(a) film na 7
h_chinasky

Właśnie, może Hathaway dała czadu na castingu? A jeżeli tak brzmią pogłoski pod koniec ma być sprzymierzeńcem Batmana, to się nada. A do do Jokera, to się nie wypowiem, bo jestem w tej jednej setnej procenta, która kreacją Ledgera i w ogóle "Dark Knightem" się nie zachwyciła :P

dancewithangel

prawda jest taka, że hathaway jest seksowna, pociągająca i intrygująca, widziałem jej oczy, spojrzenie i widzę ją w roli catwoman, bo jest cholernie intrygująca. Po prostu widzę ją, jako kogoś kto wodzi za nos facetów.

ocenił(a) film na 8
dancewithangel

No właśnie ja też, uważam, że coś musiała pokazać na castingu i mam nadzieję, że właśnie to "coś" zaskoczy w filmie. Mam nadzieję, że specjaliści od make-upu też nie zawiodą w jej przypadku.