PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506756}

Mroczny Rycerz powstaje

The Dark Knight Rises
2012
7,7 318 tys. ocen
7,7 10 1 317670
6,5 71 krytyków
Mroczny Rycerz powstaje
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz powstaje
ocenił(a) film na 9
igrek3_2

O ile mam dobre info, to ostatnia część.

Tortuga033

Ok, dzięki. Troche szkoda, bo jest jeszcze wiele czarnych charakterów, któe nie ukazały się w filmach Nolana, np Mr Frize ;(

igrek3_2

A ja bym chciał zobaczyć jeszcze jednego Jokera :(

ocenił(a) film na 8
Vaylander

A ja chcę, żeby to była jedna, spójna, zamknięta historia.

drzewo_topola

A ja chce nowe BMW

toporminator

A mnie by i stare zadowoliło (:

Vaylander

e tam, jak już strzelać życzeniami, to z dużego kalibru.

ocenił(a) film na 10
toporminator

Mały koncert życzeń się tu robi ;) Szanuję gościa że nie leci na kasę tylko skupia się na filmach ;) Co i tak daję mu to pierwsze xD

ocenił(a) film na 8
igrek3_2

O ile się nie mylę, zazwyczaj trylogie charakteryzują się tym, że mają trzy części.

ocenił(a) film na 10
igrek3_2

Nie będzie 4 części, aczkolwiek przed śmiercią Legera Nolan sam twierdził, że mógłby zrobić 4 filmy o Batmanie, co nie znaczy, że miał taki zamiar. Również Bale oznajmił, że gdyby Nolan chciałby nakręcić jeszcze jedną część Batmana, to chętnie w nim wystąpi. Oczywiście warunkiem jest brak Robina z którego Nolan zrezygnował w 3 części

ocenił(a) film na 10
bane4

Rispekt dla Bale'a. Ja też nie lubię Robina :P

Aballister87

Wszystko jest do zrobienia. Robin to ciężka sprawa, łatwo nim zepsuć cały film, ale jeśli dobrze ułożyć fabułę to może wyjść coś bardzo dobrego. Ja osobiście nie widzę problemu, żeby dać Robina i w tym samym filmie go zabić. W "Batman: W Cieniu Czerwonego Kaptura" Robin na początku "ginie". Gdyby wykorzystać ten motyw dało by to materiał na następną część filmu.

ocenił(a) film na 8
PAKREK84

Moim zdaniem bardzo ciekawie można rozpocząć kolejną serie Batmana właśnie wątkiem Robina (aka Dicka Graysona). Przypominam, że właśnie pierwszy Robin zmienia się w mniej znanego Nightwinga, a następnie zastępuje Bruce'a na stanowisko Batmana, natomiast Robinem zostaje syn pana Wayne'a. I w ten własnie sposób opowieść trwa dalej.

ocenił(a) film na 8
igrek3_2

"czy jest to ostatnia częsc trylogi"? A widziałes trylogie składającą sie z wiecej niz 3 czesci? ;)

Transporter90

Hehe, no nie widziałem, ale chodziło mi o to, czy Nolan zrobi z tego trylogie czy nakreci czwórkę ;)

ocenił(a) film na 8
igrek3_2

niech bedą te 3 czesci aby sie dobrze skonczyła ;)

Transporter90

Nie widziałem, ale istnieje trylogia w czterech częściach pt. "Zmierzch"

ocenił(a) film na 7
matimat17

O czym ty bredzisz? Nie zrozum mnie źle, nie bronie tu jakoś Zmierzchu bo osobiście uważam ten tytuł za literackie gówno i swoją opnie wyrażam po przeczytaniu (w przeciwieństwie do wielu osób), zmierzch nigdy nie był trylogią. Ani ten filmowy, ani książkowy.

lpojar

Rzeczywiście Zmierzch jest tetralogią w pięciu częściach, Harry Potter ma siedem tomów w ośmiu tomach, a Autostopem przez galaktykę to "trylogia w pięciu częściach".

matimat17

"Harry Potter ma siedem tomów w ośmiu tomach" -> Łot? :)

ntx

miało być siedem części w ośmiu częściach

ocenił(a) film na 8
matimat17

z tego co mi wiadomo trylogia składa się z trzech części więc "Zmierzch" nie może być trylogią...

Transporter90

teraz w Hollyłudzie jest moda żeby dzielić ekranizacje znanych powieści na dwa filmy i powstają czteroczęściowe trylogie, chociaż wcześniejsze tomy tak samo grube mieścili w jednej ekranizacji

matimat17

Ach, no ok :)

ocenił(a) film na 9
igrek3_2

Z tego co pisali na FilmWeb to powstanie kolejna część Batmana, a Nolan będzie jej producentem:
http://www.filmweb.pl/news/Christopher+Nolan+producentem+kolejnych+Batman%C3%B3w -71965
Zależnie od zakończenia The Dark Knight Rises będzie to reboot albo kontynuacja.
Ponadto Warner Bros myślało również o kontynuacji w postaci serialu:
http://www.filmweb.pl/news/B%C4%99dzie+serial+o+Batmanie-67261

ocenił(a) film na 10
Herflick

Teraz dużo się mówi o restarcie

ocenił(a) film na 9
bane4

Może w końcu Aronofsky by dostał szansę

ocenił(a) film na 7
igrek3_2

ostatnia część serii, ale ma powstać reboot

użytkownik usunięty
igrek3_2

Napewno ostatni film o Barimanie w rezyserii Nolana.

użytkownik usunięty

*Batmanie (wybaczcie literowke, nie wiem czemu nie ma opcji Edytuj)

U mnie pomaga dość ciekawy sposób ;]
Dopiero jak odświeżę stronę, pojawia się po lewej od "zgłoś nadużycie" napis "edytuj"
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 5
igrek3_2

Hehe, fajnie to napisałeś... Czy to ostania część TRYLOGII... no domyśl się...

litwosxd

Hehe, no rzeczywiście xD. Chodziło mi o to, czy będzie czwórka w reżyserii Nolana, czy skończy się na trylogii. Chciałby, aby powstała 4 część, bo jeszcze wielu bohaterów(wrogów batmana) nie zostało ukazanych, np Mr. Frize :)

igrek3_2

Mówisz o Mr Freeze?

ntx

Właśnie jego mam na myśli. Nie było go w żadnej części o Batmanie. A w reżyserii Nolana prócz Freeza chciałbym zobaczyć jeszcze człowieka zagadkę ;)

igrek3_2

Że tak powiem,
TOTALLY AGREE!
:)