PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506756}

Mroczny Rycerz powstaje

The Dark Knight Rises
2012
7,7 318 tys. ocen
7,7 10 1 318375
6,6 82 krytyków
Mroczny Rycerz powstaje
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz powstaje

Film jest fajny i jeszcze raz fajny, ale czy na pewno zasługuje (w tak szybkim tempie) na tak wysoki
ranking?

DeathMetal

Film ma taką ocenę na jaką zasługuje wg mnie,oczywiście w tym przypadku.
Film rewela pod każdym względem !
Zobacz sobie Imdb tam DKR ma ocenę 8.8/10 przy ok.415 000 głosów i jest obecnie 29# w Top 250 Najlepszych Filmów Wszechczasów !

Mnie bardziej przeraża ocena nowego Bonda,który do rewelacyjnych nie nalezy,ale jest niezły a ma ocene jaką ma

transformers567_fw

Rewela, rewela.. ale czy warto porównywać film z innymi klasykami? Czasem mam wrażenie, że ludziom nie wiele potrzeba do szczęścia a nowe filmy są tego idealnym dowodem. Bond również mnie przeraża, filmweb to doskonałe miejsce do oglądania ludzkiego upadku.

ocenił(a) film na 8
DeathMetal

Rzeczywiście. Film jest nowy, nie klasyk, na pewno nie zasługuję na wysoką ocenę. Trafne spostrzeżenie. I tak, zasługuję na niższą ocenę. Posłuchajmy wszyscy DeathMetal i dajmy jedynki. No i oczywiście za szybko oceniacie, Powinniście swoją ocenę przed daniem 1 przemyśleć z ładnych parę tygodni.

Nie wiem ile facet masz lat ale jak Ci się nie podobał, masz prawo. Ale pisać że na coś nie zasługuję? Ma wysoką ocenę więc zasługuję. A Twoje argumenty są śmieszne.

p.s. Nie zaśmiecaj forum podobnymi tematami.

polak1989

Nie zaśmiecaj tematów podobnymi odpowiedziami. Zapytałem się w kulturalny sposób o zdanie innych użytkowników, co sądzą o wysokim rankingu Mrocznego Rycerza. Mimo, że ominęły Cię czasy komunizmu, w głowie nadal coś Ci mówi by gnoić jakiekolwiek przejawy opozycji, nawet gdy ktoś nie ma wrogich zamiarów. Na przyszłość polecam dystans.

użytkownik usunięty
DeathMetal

Film jest za wysoko, tym bardziej biorąc pod uwahę, że to najgorsza część. Jak większość części trzecich i ta stawia na spektuakularnośc, epickości i wielki rozpierdziel przez co scenariusz na tym cierpi. Motywy przeciwników śmieszne, końcowe rozwiązanie dylematu Bruce'a beznadziejne, do tego mało ciekawych scenariuszowych zabiegów w stosunku do poprzedników. Mimo to dalej dobry, ale momentami mocno zgrzyta.

ocenił(a) film na 8
DeathMetal

kilka lat starszy i jaki wielki pan który przeżył komunizm. Ja w kulturalny sposób Ci odpowiedziałem.

polak1989

Jestem z 94, więc raczej nie przeżyłem komunizmu aczkolwiek jestem obiektywny.

ocenił(a) film na 8
DeathMetal

Tak w ogóle to Ty jesteś tym wyznawcą szatana?

polak1989

Nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia? Szkoda. Chociaż liczę na argumenty ad personam..

ocenił(a) film na 8
DeathMetal

Zadałem proste pytanie na które nie odpowiedziałeś.

ocenił(a) film na 8
DeathMetal

Jeżeli to Ty jesteś tym wyznawcą szatana z pragi to moja wieś ukamieniuję Twój żałosny dom:)

użytkownik usunięty
polak1989

No to on

ocenił(a) film na 8

Skąd masz taką wiedze?

ocenił(a) film na 7
DeathMetal

Ludzie decydują o ocenie,więc niemów czy zasługuję bo widocznie tak.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7
DeathMetal

Nikt ci niczego niezabrani chłopcze,internet ci to umożliwia ciesz się,tylko zakładasz bzdurne tematy chyba tylko po to żeby sprowokować zamieszanie typowy objaw dorastania ale kiedyś ci to przejdzie,jeśli film ma taką ocenę to znaczy że tak ludzie chcą i tak im się podobał ten film zrozum to mnie też czasami boli że film który ma 200 tysięcy głosów i ocenę 8,0 jest gorszy w rankingu od filmu który ma 15 tysięcy głosów a ocenę 8,1... ale tego już nikt nie zmieni jeśli masz jakieś zażalenia to napisz do administratorów tego serwisu i zgłoś swoje nie zadowolenie i mam nadzieję że dostaniesz bana bo to nie my jesteśmy żałośni tylko takie osoby jak ty,pozdróweczki!

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7
DeathMetal

Co ty chłopcze piszesz ja ci nic nie zabraniam,tylko uświadamiam jak głupi jest twój temat nie rozumiesz??... jesteś już w szkole wyższej a faktów nie kojarzysz i wypisujesz jakieś bzdury o Hitlerze bo myślisz że to mądre ? daj sobie spokój,co do bana to mnie się nie pytaj tylko napisz do administratorów,widocznie uznali twój komentarz za głupi i mają pełną racje pozdrawiam ich ;) i co najważniejsze nie oglądałeś filmu a się zastanawiasz dlaczego ma taka a nie inną ocenę (FACEPALM) samo to już ciebie przekreśla wyszedłeś na idiotę głupio ci z tym ? mam nadzieję że tak,kończę już z tobą dyskusję bo nie odpowiadasz na pytania i wymyślasz jakieś pierdoły żeby na siłę zainteresować tym innych.

Joleke22

Ach.. jak łatwo jest odpowiadać na komentarze "Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem", nieprawdaż? Ktokolwiek ci pozwala na takie zarządzanie treścią, powinien szybko naprawić ten błąd.

ocenił(a) film na 7
DeathMetal

Syneczku nie umiesz czytać ze zrozumieniem ? to admini decydują o tym czy twój wpis został zablokowany a nie ja.

Joleke22

W takim razie administratorzy sami gwałcą swój regulamin. Na moją logikę, musiałeś skamlać by cała dyskusja tylko i wyłącznie miała zejść na twoją, (nie)słuszną stronę. Wykazuję większą dojrzałość od ciebie, więc nazywanie mnie synkiem czy chłopcem wcale nie czyni cię dorosłym.

ocenił(a) film na 7
DeathMetal

ha ha co za bezsens :)

ocenił(a) film na 10
DeathMetal

Tak, jak najbardziej, choć w sumie, powinien mieć jeszcze wyższą

ocenił(a) film na 8
DeathMetal

Moim zdaniem ocena jest za wysoka.... Jak ja nie toleruję tego zakończenia! :(

ocenił(a) film na 7
szymon0018

A czego oczekiwałeś Szymon ? przecież zakończenie zamyka wszystkie wątki nareszcie Bruce Wayne może być szczęśliwy już nie jako Batman przez całą trylogię do tego dążył moim skromnym zdaniem idealne zakończenie.

użytkownik usunięty
Joleke22

Perfekcyjne zakończenie trylogii.

ocenił(a) film na 8
Joleke22

Oczekiwałem, że zakończenie będzie opierać się na świetnej postaci Bane"a, nie spodziewałem się że CAtwoman zdejmie go jednym strzałem...

ocenił(a) film na 7
szymon0018

Akurat to fajny pomysł tylko to jak został ukazany jest najgorszą wadą filmu.

użytkownik usunięty
Joleke22

Jak powinien w takim razie zostać ukazany ?

ocenił(a) film na 7

Normalnie jak Bane celuje batkowi w głowę i wtedy wjeżdża selina ,Bane zerka na nią i strzał a nie nagle z dupy się teleportuje do środka nikt ją nie usłyszał i boom i tyle nawet zbliżenia na zwłoki Bane'a nie było,moim zdaniem najgorszy moment w filmie

użytkownik usunięty
Joleke22

Wszyscy się napieprzali i wątpię żeby ktokolwiek w takim zamieszaniu zwracał na nią uwagę. To chyba lepiej, że nie pokazano nam zwłok Bane'a, dzięki temu możemy się domyślać czy przeżył czy nie, co wadą raczej nie jest. Najbardziej rażą mnie błędy w montażu podczas finałowego pościgu.

ocenił(a) film na 7

koli w oczy Floey któremu niczym w grze zmienia się broń na g36c :D (chyba nie pamiętam)

użytkownik usunięty
Joleke22

Miał trochę czasu żeby podbiec do zwłok i podnieść broń :) Najbardziej przeszkadza mi to, że w finałowym pościgu kierowca chyba ginie i Talia siada na jego miejscu, chwilę później kiedy Bat ostrzeliwuje pojazd Talia siedzi na miejscu pasażera a kierowca się odrodził ( chyba, że wcześniej stracił chwilowo przytomność :D ).
Drugi błąd jest minimalny i bardziej mnie ciekawi tj. gdzie zniknął miotacz EMP podczas pierwszego pojawienia się Gacka :) ? Przypina go do BatPoda i chwilę później znika ( może wypadł po drodze :D ).

ocenił(a) film na 7

Jak mógł przeżyć po strzale z takiego kalibru nie żyje to pewne.

użytkownik usunięty
Joleke22

Kocica rozwala bez problemu Tumblery ale strzelając w Bane'a musiała użyć mniejszego kalibru bo inaczej Gacek też by oberwał. Bane miał jeszcze "hiper puszkę" na klacie.

ocenił(a) film na 8
Joleke22

Moim zdaniem postać Talii nie powinna się pojawić, a w tej ciężarówce powinien siedzieć Bane :)

ocenił(a) film na 7
szymon0018

Ja bym szczerze zamiast Bane'a z ciężarówce zobaczył ostatnia walkę w pomieszczeniu tam gdzie był reaktor wyglądało by to tak że Batman zdołałby przenieść tam bombę ale Bane by został na pace i tam by jeszce walczyli po czym Bane pokonuje Batmana przystawia mu strzelbę do głowy i w ostatniej chwili batman np rzuca lotką w konsolę i woda zalewa całe pomieszczenie obaj giną lepsze by to było.

ocenił(a) film na 8
Joleke22

Zgadzam się :) Jeszcze chętnie zobaczyłbym tam jakiś pożar, który zgasiłaby woda ;) Ogień zawsze wygląda efektownie, tak jak w BB.

No właśnie o to mi chodziło - myślałem, że finał będzie się opierał na walce Batman-Bane.

ocenił(a) film na 7
szymon0018

też tak myślałem ale reaktor okazał się ważniejszy :P

ocenił(a) film na 8
Joleke22

Moim zdaniem to był wielki błąd Nolana, sprzątnął filar filmu (Bane' a) jednym strzałem i kazał nam patrzyć na jakąś kobietkę w ciężarówce.... Dlatego Nolan nie zasługuje na OScara za TDKR>

ocenił(a) film na 7
szymon0018

E tam żadna kobietka Thalia to znana postać z komiksów i gdyby nie wycieki z planu byłbym zaskoczony jej postacią w filmie (pozytywnie),no niestety Bane na końcu został potraktowany trochę mało ważnie ale bomba tykała coś trzeba było z nim zrobić :P,różnica tego filmu z poprzednikiem jest taka ze w Mrocznym Rycerzu mieliśmy naprawdę jedną mocną postać na której opierał się film czyli Joker w tej części wszystko jest zbalansowane główny zły już nie jest tak ważny jak poprzednio dla niektórych to plus dla niektórych minus mi takie rozwiązanie pasuje możemy bardziej skupić się na fabule i innych postaciach niż jak to było w TDK na Jokerze.

ocenił(a) film na 8
Joleke22

Część ludzi uwielbia to zakończenie, część go nienawidzi. Podzieliło ono fanów :) Ja jestem na nie.

użytkownik usunięty
szymon0018

Finał totalnie spieprzony bo nagle z dvpy dają jakąś babę, która jest Talią. Bane powinien nie zginąć tak lammerską śmiercią i być w tej ciężarówce tak jak mówisz. Niestety, zwalili finałową walkę totalnie.

użytkownik usunięty

Śmierć Bane'a nie była słaba tylko raczej zaskakująca. Chyba każdy spodziewał się innego zakończenia tej walki ale przecież nie zawsze bohater musi wyjść z niej zwycięsko, w tym przypadku Kocica pomogła Gackowi. Dzięki Batmanowi uwierzyła, że jest w niej coś więcej i dlatego wróciła mu pomóc, więc to wszystko imo jest bardzo dobre.

użytkownik usunięty

Była średnia. Bardziej boli, że zaraz po tym dobili nas umniejszeniem jego roli. Chciałem dostać spektakularny pojedynek na koniec, tak jak w dwóch poprzednich częściach, tym bardziej, że to niby epickie zwieńczenie trylogii a tutaj na końcu wrzucają ścigankę z jakąś babą, która jeszcze do tego ginie na końcu w wypadku samochodowym. Doprawdy epickie.

użytkownik usunięty

Miało być epicko i było. Mieliśmy epicki powrót Batmana, epickie POWSTANIE, epicki pościg za tykającą bombą i epickie zakończenie ;) Czego chcieć więcej ?

użytkownik usunięty

Nie byłem do końca zadowolony z tego epickiego pościgu za tykającą bombą, liczyłem na finał na miarę tego w BB i TDK a dostałem coś epickiego jeżeli chodzi o skalę niż emocje.

użytkownik usunięty

Epickich dodatków na Blu-Ray :-)

ocenił(a) film na 8

Widzę że masz takie samo zdanie jak ja :)

użytkownik usunięty
szymon0018

I nawet ocenę :)