PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506756}

Mroczny Rycerz powstaje

The Dark Knight Rises
2012
7,7 318 tys. ocen
7,7 10 1 318375
6,6 82 krytyków
Mroczny Rycerz powstaje
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz powstaje

Film jest fajny i jeszcze raz fajny, ale czy na pewno zasługuje (w tak szybkim tempie) na tak wysoki
ranking?

ocenił(a) film na 8

7 to za mało, 9 zdecydowanie za dużo, ale prędzej dam 7 niż 9 :)

użytkownik usunięty
szymon0018

TDK=BB>TDKR

Zawsze można dać mocne 7. Film powinien być przerobiony, szczególnie jeżeli chodzi o finałową walkę, za duży czas ekranowy Blake'a i za mały Batmana i końcówkę.

ocenił(a) film na 8

Powinni całkowicie zmienić zakończenie, wtedy trylogię można byłoby uznać za naprawdę rewelacyjną. Ja oceniam wyżej TDK niż BB, ale jest to nieznaczna różnica ;)

użytkownik usunięty
szymon0018

Zamierzam całkowicie zmienić zakończenie. Widziałem je już na necie z 10 razy i da się je przerobić bez problemu tak, by było wierniejsze komiksom i idei Batmana.

ocenił(a) film na 8

No to jak chcesz to zrobić? :)

użytkownik usunięty
szymon0018

Coś się wytnie, coś się doda i sens się całkowicie zmieni :>

użytkownik usunięty

Narazie musze poczekać na premierę blu/dvd bo trzeba mieć materiałnad którym bedzie isę pracowało.

ocenił(a) film na 8

A co rozumiesz przez 'zmianę zakończenia'? bo chyba nie bardzo rozumiem co chcesz zrobić ;)

użytkownik usunięty
szymon0018

Bruce Wayne przezył i dalej działa jako Batman.

ocenił(a) film na 8

A ja wolę, żeby zginął przez Bane;a ;)

użytkownik usunięty
szymon0018

To dokręćmy dodatkowy materiał : o

ocenił(a) film na 8

Haha taak, aktorów się znajdzie po Polsce albo dzwonimy do Bale'a :D

użytkownik usunięty
Joleke22

Eeee... a do czego do cholery dażył przez całe BB? Mowa o symbolu, legendzie bardziej polegała na tym, że on sam Bruce Wayne-Batman się nią stanie, poza tym te wszystkie treningi i podróżowanie nie były po to by potem ich nie używał i wiódł normalne życie. Batman to nie jest jakaś zwykła robota, w której możesz się zamienić z innym pracownikiem, dostać zwolnienie czy wcześniejszą emeryturę. Ech...

użytkownik usunięty

A niestety tak było. Zwolnienie chorobowe (8 lat ubolewania nad Rachel w domu z kulejącą nogą), emerytura (Florencja), zmiana pracownika na stanowisku (Blake jako Batman). To jakieś jaja.

ocenił(a) film na 7

Może w BB ale nie w TDK

DeathMetal

Osobiście uważam średnią (zwłaszcza na imdb) za wygórowaną, ale po części rozumiem zachwyt wokół nowego Batmana. Wielu ludzi uwielbia Batmana Nolana (a właściwie Mrocznego Rycerza), długo czekało na wielki finał i tak o to mamy. Film posiada wszystko co powinien mieć dobry Blockbuster, czyli rozmach, efekty, akcję itd. Nie należy też zapominać o wiernych fanach, którzy otaczali film kultem już przed jego premierą światową. Na ocenę filmu wpłynęły na pewno dwie rzeczy: siła marki, oraz spełnienie oczekiwań fanów.
PS Nie musicie zwracać uwagi na moją ocenę, ja po prostu oczekiwałem czegoś innego i przy okazji nie jestem fanem Batmana.

użytkownik usunięty
DeathMetal

Będzie premiera dvd to jeszcze spadnie.. Daje 4 miechy i film będzie w okolicach 180-200 miejsca

Chyba tylko na Filmweb,bo na Imdb na stówę nie wypadnie z pierwszej 50.
Zakończenie bardzo mi się podobało,bo gdyby bat zginął byloby to mniej epickie niż jak jest teraz.Tak to byłby pogrzeb,Blake w jaskini i koniec.A dzięki temu że nie bylo smierci bata zak. Było bardziej rozbudowane.

użytkownik usunięty
transformers567_fw

Ale co to za Batman, który ucieka od odpowiedzialności? ;P

DeathMetal

zasługuje