PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236351}

Mroczny Rycerz

The Dark Knight
2008
8,0 548 tys. ocen
8,0 10 1 547892
7,9 94 krytyków
Mroczny Rycerz
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz

Voil? .. . Dark Knight do dzieła, mozesz spokojnie zapełniac ten temat tymi twoimi pipezonymi linkami :p .. .

ocenił(a) film na 9
mieszkoxxx

z pierwszym linkiem cię wyręcze :p

DARK KNIGHT 14 lipca 2007 20:34 odpowiedz

Joker na planie.! Jenkins wstawil to w odpowiedzi zamiast w nowym temacie...
Joker w bardzo slabej jakosci na planie... http://www.youtube.com/watch?v=7lEcFNuZ2t4 http://img509.imageshack.us/my.php?image=jokercloseupmp1.jpg

Jenkins wstawil to w odpowiedzi zamiast w nowym temacie wiec go poprawiam. A ja poprawiam ciebie ty piepzona mendo :D!!!

ocenił(a) film na 9
mieszkoxxx

Dark Knight - Chicago Press Conference Excerpt ... Bale strasznie się jąka, jak na aktora :p ... hehehh moze za duzo marychy się napalił bo oczka tez coś takie strasznie małe :D

ocenił(a) film na 9
mieszkoxxx

Zmartwychwstanie Ra's Al Ghula!

Najciekawsze informacje z wywiadu z edytorem Mike'm Martsem odnośnie The Resurrection of Ra's Al Ghul:
Prequelem historii jest Batman #670
Historia składa się z siedmiu części (w następującej po sobie kolejności): Robin #168, Nightwing #138, Detective #838, Batman #671, Robin #169, Nightwing #139 oraz Detective #839
Twórcami bedą takie oto duety: Grant Morrison i Tony Daniel (Batman), Peter Milligan i Freddie Williams II (Robin), Fabian Nicieza i Don Kramer (Nightwing), Paul Dini i Ryan Benjamin (Detective). Za okładki będą odpowiedzialni miedzy innymi Andy Kubert, Adam Kubert oraz Simone Bianchi
Wpierw pojawił się pomysł wskrzeszenia Ra'sa, dopiero potem ustalono, że będzie to event obejmujący całą Bat-rodzinę.
Głównymi "graczami" tego crossoveru są: Batman, Robin, Nightwing, Ra's, Talia i Damian
Jason Todd, Nyssa (córka Ra'sa) i Casandra Cain nie pojawią się w tej historii, ale dwoje z nich na pewno zobaczymy w którymś z Bat-tytułów w 2008 roku
W Detective #837 historia skrzyżuje drogi z Countdown za sprawą Harley Quinn i Holly Robinson
Istnieje możliwość one-shotu lub czegoś w tym rodzaju, jest jednak za wcześnie by potwierdzić na pewno
Marts wyraził nadzieję, że po tym evencie powstanie kilka świetnych historii w 2008
The Resurrection of Ra's Al Ghul przypomni czytelnikom, że komiksy z Bat-rodziną są właśnie rodziną, pomimo wspaniałości takich postaci jak Robin, Nightwing, Catwoman, Azrael czy Batgirl, to postać Batmana jest rdzeniem tego wszystkiego
Źródło: IGN Comics i batcave

ocenił(a) film na 9
mieszkoxxx

Na planie filmu Heath Ledger wykazał się nie lada bohaterstwem i szybkim refleksem. Australijczyk rzucił się na pomoc partnerce z planu Maggie Gyllenhaal, po tym jak generator efektów specjalnych, po przewróceniu się, buchnął płomieniami w kierunku spódnicy aktorki. Dzięki szybkiej reakcji Ledgera Gyllenhaal wyszła z całego zdarzenia bez szwanku.

Ledger bohater heheheh :D

ocenił(a) film na 9
mieszkoxxx

troche fotek z planu http://blog.livedoor.jp/bale19740130/archives/cat_50017954.html ... jest kilka co na bank nie widzieliście.

ocenił(a) film na 8
mieszkoxxx

Z tym "Zmartwychstaniem Ra's Al Ghula" to chodziło raczej o komiksy :/ A jeśli już tu jestem to:

Heath Ledger o Jokerze:
"The Joker, so far, is definitely the most fun I?ve had with any character. He?s just out of control -- no empathy, he?s a sociopath, uh, a psychotic, mass-murdering clown. And, uh, I?m just thoroughly, thoroughly enjoying it. It?s just exceeded any expectations I had of what the experience would be like. It [THE DARK KNIGHT] will be interesting!"

Po polsku znaczy to mniej więcej tak:
"Jak do tej pory Joker jest zdecydowanie najzabawniejszym charakterem, z jakim miałem do czynienia. Jest wprost poza kontrolą - brak mu zrozumienia, to socjopata, hmm, człowiek chory psychicznie, masowo-mordujący klown. A ja, hmm, calkowicie, ale to całkowicie rozkoszuję się tym. Rola przekroczyła wszelkie oczekiwania co do tego, jakie mogłoby być moje doznanie. Film będzie ciekawy!"

Źródło: http://batman-on-film.com/TDK_heath-ledger-talks-joker_9-16-07.html
Tłumaczenie: http://batcave.stopklatka.pl/ramka.php?subaction=showfull&id=1189954767&archive= &start_from=&ucat=8&show=thedarkknight_akt

ocenił(a) film na 8
Ultor

Znowu zapewne będzie coś w stylu http://ibelieveinharveydenttoo.com/ itp.. Otóż jak mówi BOF Warner Bros. przeprowadzi kolejną (chyba już trzecią) kampanię promocyjną "The Dark Knight". Nie wiadomo jeszcze co to będzie, ale jedno jest pewne: trzeba bacznie obserwować tę stronkę http://thedarkknight.warnerbros.com/ bo może coś tam się znajdzie ;)
Źródła: http://batcave.stopklatka.pl/ramka.php?subaction=showfull&id=1191780372&archive= &start_from=&ucat=8&show=thedarkknight_akt
http://www.batman-on-film.com/batmovienews.html

użytkownik usunięty
Ultor

Byc moze pojawi sie pierwszy teaser poster. Tak twierdziSuperHeroHype. Wynika to z informacji z postu ze strony www.batmannews.de. Przetlumacze go tutaj.

http://www.batmannews.de/gotham_city_central/gotham_globe/article/2007/10/07.htm l

A tutaj ---->http://www.batman-on-film.com/batmovienews.html informacja o pierwszym pelnym zwiastunie, ktory pojawi sie w grudniu z filmem 'I am Legend'

użytkownik usunięty
mieszkoxxx

Wiemy już z przecieków, że pierwszy pełen trailer "The Dark Knight" będzie miał swoją premierę w grudniu razem z filmem "Jestem legendą", gdzie w głównej roli występuje Will Smith. Jednak wcześniej, bo już w listopadzie, istnieje możliwość, że Warner Bros. wreszcie zaprezentuje nawet trzy oficjalne plakaty promujące najnowszy film o Mrocznym Rycerzu. Każdy z nich będzie przedstawiał prawdopodobnie jednego z trójki głównych bohaterów obrazu Chrisa Nolana: Batmana, Harvey'a Denta (albo fałszywego Batmana?) oraz Jokera.

W kolejce czeka ponoć także plakat, na którym, obok Batmana, znajduje się BatPod. Bohater stoi na dachu budynku, a jego peleryna powiewa na wietrze. Cały plakat utrzymany jest w granatowym tonie. Wszystko to opatrzone jest sloganem w stylu:

"Po tym jak nastał początek... musi nastać koniec. Albo i nie..." (After it begins....it must end. Or not...).

Pierwszy z plakatów zadebiutuje w sieci najwcześniej w następnym miesiącu. Drugi, z Jokerem, razem z pierwszym trailerem. Inna opcja mówi, że do końca tego roku tylko jeden z nich ujrzy światło dzienne.

ale kuur/rwa robisz smaka chłopcze nawet nie masz pojęcia

RAPTORZIOM

wyjołes mi to z ust :D podniecenie wzrasta :D;D:D hehe :D

narescie Dark Knight mozesz sie wyszalec z newsami nie robiac nowych tematów :D

Pozdrawiam :D

użytkownik usunięty
mieszkoxxx

Serwis thelondonpaper poinformował, że wczraj w nocy doszło do eksplozji w Battersea Power Station, gdzie kręcono zdjęcia do "The Dark Knight". Oczywiście nie był to żaden wypadek, ale zaplanowana przez twórców scena do filmu.

Widowiskowa scena kaskaderska, w której Christian Bale grający Batman ledwo oszukał śmierć jest prawdopodobnie sekwencją otwierającą nowy film.

http://www.thelondonpaper.com/cs/Satellite/london/news/article/1157149322813?pac kedargs=suffix%3DArticleController

ocenił(a) film na 8

O masz ! Dajcie mu już spokój. Wg. mnie to całkiem dobry pomysł, aby te informacje przechowywać tutaj (tym bardziej, że teraz bardzo dużo będzie się działo).

ocenił(a) film na 8
Ultor

Wywiad Moviehole z Christopherem Nolanem i Chuckiem Rovenem (są pytania o 3 część filmu): http://www.moviehole.net/news/20071012_dark_knight_set_visit_1.html
Źródło: http://www.batman-on-film.com/batmovienews.html

użytkownik usunięty
Ultor

POLSKIE TLUMACZENIE

Serwis Moviehole.Net zakomunikował na swoich stronach, że opublikuje w przyszłym roku obszerny raport z planu "The Dark Knight". Jako zajawkę portal zamieścił mały fragment rozmowy swojego wysłannika, Charley'a Bowdre, z reżyserem Christopherem Nolanem i Charlesem Rovenem, w której można dowiedzieć się kilku informacji na temat przygotowań do trzeciego filmu oraz zdjęć w Hong Kongu.

Kiedy wyda pan swoje oświadczenie w sprawie filmu "Justice League" i opinię na temat udziału tam Batmana? Czy wpłynie to na pana własny batmański świat?
Christopher Nolan: Szczerze... Nic nie wiem na ten temat, kręcę swój własny film i tylko to się liczy.

Czy jeszcze ktoś podpisał kontrakt na udział w trzecim filmie (sequelu "Batman Begins")?
Charles Roven: Sądzę, że Christian Bale podpisał kontrakt na trzeci film jak i Gary Oldman. Nie wiem, czy jeszcze ktoś inny jest zaangażowany... Mogę za to powiedzieć, że Batman udaje się do Hong Kongu, gdzie będziemy kręcić i będzie to pierwszy raz, kiedy ten bohater w filmie wyjedzie z Gotham. A Gotham... Gotham wygląda i robi wrażenie Gotham. Panorama miasta na tle nieba... Gotham.

Czy jest coś znaczącego w sylwetce Gotham, pytam, bo z jakiegoś powodu Joel Schumacher palnął w filmie Statuę Wolności i nasuwało to na myśl... Czy to Nowy Jork, czy Gotham?
Charles Roven: Ha, racja... Nie, to Gotham. To kwitnąca metropolia. Znowu zobaczymy tam nadziemną kolejkę, a całość wygląda dobrze.

Moviehole.Net otrzymał także potwierdzenie, że pierwszy pełen zwiastun do filmu, w którym zadebiutuje Joker, dołączony zostanie za dwa miesiące do obrazu "Jestem legendą", ale prawdopodobnie tylko w kinach IMAX.

użytkownik usunięty
mieszkoxxx

Aktor Michael Caine wie dokładnie, co mówi. Ten weteran kina bez ogródek ostatnio nazywa występ Heath Ledgera w "The Dark Knight" jako "jedną z najbardziej przerażających kreacji, jakie kiedykolwiek widział".

Wyjawię Wam niespodziankę, jaka czyha w "The Dark Knight", największy sekret filmu. Najbardziej szokującą informację dla Was i dla mnie... Heath Ledger zaskoczy wielu widzów. Jest absolutnie przerażający. Mógłbym nawet powiedzieć, że jego Joker to najbardziej przerażająca rzecz, jaką kiedykolwiek widziałem na ekranie.

Jednak czy w obrazie Christophera Nolana dojdzie do drobnej sprzeczki pomiędzy Alfredem i Jokerem? Tak. Będą mieli sprzeczkę. Wdadzą się właśnie w kłótnię. Tylko czy ten pierwszy ją przeżyje? Michael Caine przykłada palec do ust, po czym odpowiada: Zbyt wiele chcielibyście wiedzieć. (...) Mogę wyjawić o kogo będzie chodziło w tym filmie. Będzie chodziło o Heath Ledgera jako Jokera. To do niego będzie należeć ostatnie słowo w następnym "Batmanie", przyznaje z radością Caine

Na pytanie, czy podpisał kontrakt na udział w trzecim filmie, aktor śmieje się serdecznie i wzrusza ramionami z obojętnością: Sam mi to powiedz! Michael Caine podał także, że w filmie jego postać nigdy nie zobaczy Dwóch-Twarzy, oraz że Alfred w tej odsłonie przygód Mrocznego Rycerza nie będzie uczestniczył w scenach akcji. Tym razem Chris trzyma mnie zdala od tych rzeczy, kończy podstarzały Brytyjczyk.

użytkownik usunięty
mieszkoxxx

Według niepotwierdzonych jeszcze informacji, widzowie, którzy w grudniu wybiorą się do kin IMAX na "Jestem legendą" z Willem Smithem, przed filmem zobaczą 7-minutowy prolog "The Dark Knight".

Zgodnie z poprzednimi doniesieniami, ma nim być scena, w której Joker i jego gang dokonują napadu na bank.

użytkownik usunięty

Porcja nowych informacji dotyczących filmu "The Dark Knight":

Do ekipy filmu dołączył charakteryzator, zdobywca Oscara za film "Dick Tracy", John Caglione Jr.
Do zdjęć w Hong Kongu wykorzystana zostanie kamera IMAX.
Zdjęcia w Hong Kongu zostaną skrócone tylko o dzień, a sceny kaskaderskie, z których zrezygnowano nie są kluczowe dla fabuły.
Według plotek:

Batman ma działać poza Gotham City. Przypuszczalnie chodzi o Tokio.
Przez Gotham City przejdzie "white night" - o co chodzi, tego jeszcze nie wiadomo.

ocenił(a) film na 10

Update na Why So Serious

Pamiętacie stronę whysoserious.com? To przy jej użyciu studio Warner Bros. zaprezentowało m.in. teaser filmu "The Dark Knight", ale później strona przestała istnieć, aż do dziś. Bo właśnie dzisiaj ponownie można wchodzić na whysoserious.com, jak na razie mamy na niej tylko halloweenową dynię, ale wkrótce znowu możemy być uczestnikami czegoś większego.

http://www.batcave.stopklatka.pl/

użytkownik usunięty
Sammy_Jankis

czyzby 31 pazdziernika pojawily sie pierwsze plakaty??

użytkownik usunięty

Przecież w sieci już są plakaty z filmu. Czym wy się tak podniecacie?

użytkownik usunięty

To nieoficjalne materialy.

użytkownik usunięty

Aaaa, chyba że tak.

użytkownik usunięty
mieszkoxxx

Dzisiaj odbyl sie 107 dzien zdjec z zaplanowanych 125. na 18 dni rozpoczyna sie postprodukcja. Wkrotce plakaty!

ku//wa ja chce jakieś nowe wiadomości jakąś dobrą jazde przecież ten film sie kreci cały czas gdzie do huuu //ja są fani ze swoimi kamerami. Ten czas sie ciagnie jak kleeii . i nic non stop nic jakies pierdoły same/ niedoczekanie moje

użytkownik usunięty
mieszkoxxx

http://img84.imageshack.us/img84/2522/thedarkknightwalliewr8.jpg

mieszkoxxx

Według niepotwierdzonych jeszcze informacji, widzowie, którzy w grudniu wybiorą się do kin IMAX na "Jestem legendą" z Willem Smithem, przed filmem zobaczą 7-minutowy prolog "The Dark Knight".

Zgodnie z poprzednimi doniesieniami, ma nim być scena, w której Joker i jego gang dokonują napadu na bank.

ocenił(a) film na 8
Logan__

O masz !
Po pierwsze: to było już wiadome 4 dni temu
Po drugie: DARK KNIGHT już o tym napisał :/

ocenił(a) film na 8
Ultor

DARK KNIGHT miałeś rację. Chyba coś się w Halloween wydarzy (niewykluczone, że to właśnie plakaty) bo jak www.Batcave.stopklatka.pl słuszno zauważyło świeczka powoli się wypala.

Ultor

ekstra nie moge sie doczekać :D z tego co pamietam to na Batman Początek nie było takiego oczekiwania na film a tu na same plakaty juz nam slinka cieknie :D:D

Pozdrawiam :)

mieszkoxxx

Sory DARK KNIGHT, nie sprawdzałem że Ty to dałeś :) Poprostu spisałem 1 lepszy news ze strony o Batmanie :)

Logan__

Wypasiony ten plakacik / linki linki linki /

użytkownik usunięty
RAPTORZIOM

Tu jest trochę plakatów. Jak ktoś jeszcze nie widział: http://www.newestposters.com/movie/0468569

użytkownik usunięty
mieszkoxxx

Do Halloween jeszcze sporo czasu, a świeczka na whysoserious.com dosłownie znika w oczach i wypali się prawdopodobnie jutro lub pojutrze. Czy to oznacza, że kolejna gra Jokera rozpocznie się wcześniej? Czekamy z niecierpliwością.

Tymczasem pojawiły się nowe, interesujące informacje o "The Dark Knight":

Wygląda na to, że budynek Battersea Power Station, na planie którego kręcono niedawną eksplozję, będzie częścią jakiejś dużej sceny. 21 października wciąż trwały tam zdjęcia - można było zauważyć zaparkowane dwie furgonetki SWAT, a nad elektrownią latał helikopter. Wczoraj rano furgonetki wciąż tam stały.
Batman uda się do Hong Kongu na "polowanie na gangstera/gangsterów", ale producent Chuck Roven nie chciał zdradzić, jaki jest konkretny powód jego podróży.
Klip z "The Dark Knight", który będzie prezentowany ekskluzywnie w kinach IMAX przed "Jestem legendą", to pierwsze pięć minut filmu.
To nie jest "Joker - Początek", ponieważ nie powiemy wam, jak stał się tym, kim jest - powiedział reżyser Christopher Nolan. W ciągu tych pięciu minut pokazaliśmy, jak z drobnego przestępcy Joker stał się się najbardziej przerażającym gangsterem w mieście - to bardziej historia jego "awansu".
Nowa maska będzie miała białe soczewki na oczach, ilekroć Batman włączy rodzaj bat-sonaru.

ocenił(a) film na 8

THX za podanie tego newsa (pewnie cały ściągnięty z BatCave'a ale dobrze bo właśnie mi się ta stronka zacięła xD). Rzeczywiście świeczka się za: góra 2 dni wypali (choć bardziej bym był nastawiony na jutro), a wtedy mam nadzieję, że jakiś ciekawy marketing wirusowy bedzie !

białe soczewki rodzaj bat sonaru o ku..wa ciężkie jazdy ale fajneee te plakaty są kozakami ostrymi tylko boje sie bo niektóre zrobione są przeza...biście ale na niektórych na przykład w pierwszej linijce od góry ten batman przypomina jakiegoś iromana troszke chyba ten strój przesadzony. Boje sie że żeby nie wyglądał jak jakiś robocop heee. Ciekawi mnie jak rozwiąża najbardziej w kurwe,,,,czke ważną jazde mianowicie kwestie oświetlenia w filmie. Bo to nie rzecz zeby porobić sceny z batkiem tylko rzecz w tym żeby to pokazać jak najlepiej podejrzewam że jak by ten batman stanął w stroju śmiesznym przedemną w dzien to bym zbrechtał go okrutnie. ale jak pokażą go w ciekawym świetle przyciemniono - rozkminionym to będzie git to tyle z mojej strony Grzegoś Siepiernicki TVN 24

użytkownik usunięty
RAPTORZIOM

NOWA STRONKA POSWIECONA SOUNDTRACKOWI

http://www.deviousnoise.com/features/detail.php?id=darkknight

mieszkoxxx

Dark M nie tylko Tobie zacina się Batcave, mi też :)

PS. Świeczka już jutro sie wypali!!!

mieszkoxxx

Morgan Freeman w wywiadzie dla USA Today Weekend zdradził co nieco na temat swojej roli w "The Dark Knight".
Tym razem moja postać (Lucius Fox) odgrywa większą rolę w fabule.

Źródło: SuperHeroHype

Mam nadzieje że nikt już o tym nie napisał :)

mieszkoxxx

Kompozytor Mel Wesson na swojej stronie oficjalnej zamieścił notkę o postępie prac przygotowawczych nad muzyką do "The Dark Knight". Wesson zapowiada bardzo mroczną muzykę do obrazu, który w przyszłym roku zagości na ekranach kin całego świata.

To jeden z tych projektów, na który czekałem i jestem bardzo podekscytowany, mogąc uczestniczyć w produkcji następnego filmu o Batmanie. Kolejna wycieczka na potrzeby Mrocznego Rycerza z Gotham w towarzystwie Hansa Zimmera i Jamesa Newtona Howarda. Pracę nad wstępnymi pomysłami rozpocząłem w połowie września tego roku, przede mną długi harmonogram, aczkolwiek dobrze jest mieć czas na eksperymentowanie i rozwijanie pomysłów z "Batman Begins" w stronę mroku... nie zapomninajcie, że "Nie wszystkie żarty są zabawne". Spodziewajcie się czegoś naprawdę mrocznego.

Wesson poprzednio pracował z Hansem Zimmerem przy "Batman Begins" jako autor muzyki dodatkowej. To on był odpowiedzialny m.in. za charakterystyczne, szczególnie słyszane w sekwencji owierającej, odgłosy i uderzenia mające przypominać trzepot skrzydeł nietoperzy. Zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami Zimmera, muzyka do "The Dark Knigt" ma zostać ukończona na początku przyszłego roku.

ocenił(a) film na 8
Logan__

Świeczka ciągle się pali, ale jest coraz mniejsza. Myślę, że nie dzisiaj, ale jutro wieczorem wypali się do końca. A więc czekamy :/

ocenił(a) film na 8
Logan__

Na drugiej połowie dyni pojawia się chyba kurz i jak słusznie zauważa BOF będzie to może nawiązanie do TwoFace'a :)

użytkownik usunięty
Ultor

Jak na mój gust wypali się dopiero na Halloween. Inaczej bez sensu byłby pomysł z dynią.

mieszkoxxx

Wśród zdjęć z planu "The Dark Knight", można znaleźć fotkę z hangarów Cardington, przed którymi widać sterowiec polskiego portalu aukcyjnego.

Źródło: Forum SuperHeroHype

Po wypalającej się świeczce na whysoserious.com przyszedł czas na gnicie. Po zakończonym procesie gnicia, dynia zapewne będzie przypominać tą znaną z okładki Batman: The Long Halloween #13.
Według spekulacji obok dyni może zostać ujawniony wygląd Two Face'a.

W ostatnim wyemitowanym odcinku serialu South Park pt. "Imaginationland, Episode II", obok znanych czarnych charakterów ze świata filmu, gościnny występ w tle odnotował Joker z "The Dark Knight".

Kręcony obecnie w Anglii "The Dark Knight" zwyciężył w głosowaniu do nagród Scream Awards w kategorii Najbardziej Oczekiwany Film 2008 Roku.

Źródło: Batman-On-Film

Tu link do Jokera z South Park :http://photos.imageevent.com/batmanonfilm/thedarkknightimages/heath-joker_south park2.jpg

ocenił(a) film na 10
Logan__

http://img99.imageshack.us/my.php?image=btlh13vo0.jpg ...ciekawe kiedy zgnije?:)

ocenił(a) film na 8
Sammy_Jankis

Na Halloween na pewno. Świeczka jest w takim samym miejscu jak była (chyba), a druga połowa zaczyna gnić. Jak dojdzie do takiego stanu jak jest na okładce komiksu to będzie już 31 października :)

mieszkoxxx

Nie tak dawno temu David Goyer zaprzeczył, jakoby w "The Dark Knight" widzowie mogli zobaczyć doktor Harleen Quinzel. Jednak gorące informacje z ostatniej chwili, pochodzące rzekomo od osób z otoczenia producentki Emmy Thomas, mówią zupełne co innego.

SPOILER!
Według nich na końcu filmu, kiedy Joker trafia do Arkham Asylum, do studiowania zachowań przestępcy i opieki nad nim zostaje przydzielona doktor Quinzel. Ostatnią kwestią Jokera ma być zdanie: Proszę, nazywaj mnie Panem J.

Chicago Sun Times podało, że do obsady "The Dark Knight" dołączył kolejny aktor małego ekranu, Danny Goldring

ocenił(a) film na 10
Logan__

Stary przecież ten "news-spojler" ma dobre kilka miesięcy jak nie pół roku..ogarnij się chłopie:P

ocenił(a) film na 9
Sammy_Jankis

hehe a ja myślałem ze osttanie sceny bedą nalezeć do Two Face? ... pozyjemy zobaczymy, nie sądze zeby Nolan pozwolił komukolwiek a napewno nie takiemu bystrzakowi jak Darek przewidzieć zakończenie swojego filmu ;) 445

ocenił(a) film na 10
mieszkoxxx

no i stało się świeczka się wypaliła, dynia zgniła połowicznie a teraz kolejna zabawa na whysoserious.com:) Miejmy nadziej, ze nie tylko dostaniemy fotkę Two-face'a ale może jakiś poster, tudzież footage. Zobaczymy jak sie sytuacja rozwinie, co będzie czekało uczestników zabawy w kolejnych wskazanych miejscach w rożnych miastach i po kolejnych wskazówkach Jokera:)