PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=30630}

Mulholland Drive

Mulholland Dr.
2001
7,6 103 tys. ocen
7,6 10 1 102943
8,5 74 krytyków
Mulholland Drive
powrót do forum filmu Mulholland Drive

?????

ocenił(a) film na 9

co się stało z filmami Lyncha? nie tak dawno były w pierwszej 50 na top100.. teraz ledwie trzymają się w pierwszej 500.. mam tu na myśli Mulholland Drive i Zagubioną Autostradę. szkoda, że filmwebowe top100 jest coraz mniej wiarygodne. Tak ambitne filmy spadają, bo jakiś kretyn ocenia je na 1/10 bo ich nie zrozumiał. Czy to takie trudne, obejrzeć jeszcze raz, albo chociaż przeczytać w internecie o co chodziło? To, że *ty* tego nie zrozumiałeś, nie znaczy, że film jest *Nieporozumieniem* (definicja 1/10). Naprawdę przykro mi, że takie filmy są u dołu listy, podczas gdy taki banał dla mas jak Piła (aktualnie średnia 8,04 i 13333 głosy!!!) znajduje się na 217 miejscu..

ocenił(a) film na 10
yasiooy

Masz racje, tez mi smutno z tego powodu. Moze nie tyle smutno, ale martwie sie o nasz polskie spoleczenstwo, czy nie mozecie docenic tak genialnych filmow jak Mulholland Drive? NIee, wy wolicie Pile czy inne badziewie (oczywiscie nie do wszystkich mowie) ;P

ocenił(a) film na 10
yasiooy

Taa, przeglądałam ostatnio te wszystkie top rankingi i myślę że są oględnie mówiąc dziwne.Ale nie ma się czemu dziwic biorąc pod uwagę ilu mistrzów wyszukanej krytyki grasuje po forach.
Miarą Lyncha jest i tak nie miejsce na liście ale ilośc dyskusji jakie toczą się, w przypadku MD -od dobrych 6 lat.

ocenił(a) film na 7
funkate

z filmami nic się nie stało, to z ludźmi się coś dzieje...

Olkowa

Dajcie spokój, przecież na liście Top 250 Imdb też brakuje wielu genialnych filmów. Wszystkie te rankingi są nic nie warte, bo na dobrą sprawę każdy z nas ma swój własny ranking najlepszych filmów. Dla mnie filmy Lyncha mogłyby być nawet i na ostatnim miejscu. Przecież niskie miejsce "Mulholland Drive" nie oznacza, że jest to słaby film. A że "Piły", "Piraci" i inne łatwe w odbiorze filmy królują w umysłach większości ludzi - no cóż, tak zawsze było i będzie.

La_Pier

No nie dziwne "efekciarskie" filmy zawsze były wysoko a części społeczeństwa niechce się wysialć umysłowo na filmach typu "Mulholland Drive" :):)

ocenił(a) film na 8
nolbex

no niestety. ludzie się cofają,
bo porównywalnie...
kiedyś wychodziły o wiele lepsze filmy
niż dzisiaj.
a Mulholland Drive poprostu ludzie nie rozumieją.
a zasada przeciętnych umysłów jest prosta.
to czego się nie rozumie, trzeba się bać xP

Renholder

Mimo wszystko sztuka powinna uwznioślać a nie sprzyjać najniższym gustom, bo wtedy zabraknie już filmów wymagających wrażliwości i uwagi wszechstronnego umysłu a zaleją nas filmy dla mas.

ocenił(a) film na 1
yasiooy

Sluchaj, każdy ma swoje zdanie i może wyrażać opinie. Dla mnie film to kompletna strata czasu, lubie ambitne filmy ale tu przez 20 minut siedzę jak muł i nic z filmu nie mogę wynieść. Po prostu nudy.