PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=30630}

Mulholland Drive

Mulholland Dr.
2001
7,6 104 tys. ocen
7,6 10 1 103604
8,5 58 krytyków
Mulholland Drive
powrót do forum filmu Mulholland Drive

Założę się że gdyby film rozpoczynała scena z psem robiącym za przeproszeniem kupsko w trawie, lynchowi onaniści i tak widzieliby związek tego spektakularnego wydarzenia z niebieskim kluczykiem, umorusaną twarzą włochatego "Yeti", śmiercią gościa który ją zobaczył, karła siedzącego na krzesełku, zastrzelenia gościa za biurkiem i komicznej scenki z czyszczeniem gnata, małych ludzików wychodzących ze szpary w drzwiach i nocnej wizyty na przedstawieniu.
Gdybym poszedł na to do kina byłyby to najgorzej zainwestowane pieniądze w moim życiu a pewnie i po 4 seansie wiedziałbym tyle samo.
Zapewne gdyby na TVP1 na napisach początkowych tej szmiry "Klanu" napisali że reżyserem jest David Lynch, to ocena byłaby w porywach 8 a każda osoba której się nie podoba zostałaby zjechana tak jak zaraz ja będę :)

Pozdro dla kumatych :)

ThorThePowerhead

To taki typ filmu :P. Generalnie uważa się, że Lynch miał coś konkretnego na myśli tworząc ten, jak i inne swoje filmy. uważa się, że ma jakiś pomysł i konsekwentnie go realizuje.

Gdyby np. bezdomny w filmie miał psa, to spokojnie można by wspomnianą przez ciebie scenę wkręcić w film... wydaje mi się, że nawet nie zaburzyłoby to kompozycji. Lol :)

ocenił(a) film na 10
ThorThePowerhead

lepiej poogladaj kolejne odcinki klanu i rancza , nie bedziesz mial problemow, i moze nie bedziesz wypisywal glupot

riko62

Bo co? Bo nie podoba mi się to co Tobie? Jesteś ograniczony jak pół kilo ziemniaków. Jeśli komuś nie podobał się ten film od razu znaczy że ogląda największe gówna w TV?
Proponuję zmianę lekarza.

ThorThePowerhead

Dzisiaj kupiłem ten film i mam zamiar się przekonać czy faktycznie jest on aż tak poroniony ,jak uważają niektórzy użytkownicy.

ocenił(a) film na 3
riko62

Z całym szacunkiem do użytkownika riko62 ale zerkając na Twoją wypowiedź dam sobie rękę uciąć, że nie zrozumiałeś w tym filmie niczego oprócz napisów końcowych. Dziwne, że film, który jest trudny i nie do końca jasny został zrozumiany przez osobę, która nie zna podstawowych zasad wypowiedzi pisemnych. Rozumiem, że w Twojej klawiaturze brakuje "alta" ale shifta Ci chyba nie zabrali? Jeżeli tak polecam zgłosić się do serwisu ostatecznie zakupić nową klawiaturę.
Cała zabawa w dyskusji na temat filmów polega na zetknięciu się różnych wypowiedzi, czasami zupełnie przeciwstawnych,. To, że komuś nie podoba się film pod którym podpisał się wielki i sławny Lynch nie klasyfikuje chyba tej osoby do ciemniaków? A może się mylę?
Osobiście film mi się nie podobał (przyznaje się bez bicia, że nie zrozumiałam w nim kompletnie niczego). Nawet po lekturze recenzji i objaśnień do filmu nie znalazłam w nim nic fascynującego. W zestawieniu z zaginioną autostrada film wybada słabiutko.

ocenił(a) film na 10
asamik89

taak , brakuje mi to i tamto, zastanawiam sie tez po co piszesz o czyms czego nie rozumiesz? ogladaj klan ranczo , i cos tam jeszcze w podobnym stylu , bedziesz trybił. a moze nie.

riko62

zmień sobie nick na "KlanRanczo" ograniczony kmiocie :)

ocenił(a) film na 10
ThorThePowerhead

jak tam w ostatnim odcinku? musisz ogladac powtorke czy wszystko łapiesz??

ocenił(a) film na 10
ThorThePowerhead

Oj, zgoda moze nie jest to latwy film, ale uwierz mi gdy uda Ci sie juz rozkminic wszystkie watki obrazu Lyncha ten staje sie wyjatkowy. A jezeli" kumaty" nie jestes po prostu nie ogladaj takich filmow i wez sie za filmy z Van Dammem:P Pozdro dla niekumatych

Skowron91

riko62 to Twój idol? ;) rozwala mnie to ;)

ocenił(a) film na 10
ThorThePowerhead

Nie wiem o co Ci chodzi ale jezeli tak myslisz ,spoko masz prawo ale jak nie zakumales w sumie pozytywnego nastawienia to juz Twoj problem i masz do tego prawo, a tak na przyszlosc naucz sie czytac miedzy wierszami i JESZCZE RAZ POZDRO- to na wszelki wypadek gdybys znow nie zakumal:P: A tak na marginesie wczesniej nawet nie zwrocilem uwagi na post niejakiego,poczciwego jak mniemam Riko 62

ocenił(a) film na 10
ThorThePowerhead

I wiesz co? Nie podoba mi sie to jak traktujessz innych uzytkownikow, a " gowna" to mysle ze Ty ogladasz, ale coz widocznie na kazdym forum musi pojawic sie jakis prostak ktoremu wydaje sie ze jest kontrowensyjny. Fajnie? Potraktowalem Cie dokladnie tak samo jak Ty innych

Skowron91

Śmieszny jesteś bo oceniasz obcego człowieka po 1 opinii filmu który nie każdemu się musi podobać i nie jest wyznacznikiem inteligencji ludzkiej - a porównałem Cię do tamtego użytkownika ponieważ podobnie jak on odsyłasz mnie do prostoty tylko dlatego bo mam inne zdanie niż Ty. Nie wiem po co w ogóle Twój drugi post? Kogo ja traktuję i jak? Wnerwia mnie trollowanie i tyle, tutaj zawsze usłyszysz ze masz "nadal oglądać klan i ranczo lub filmy z van damme'm" a np. na onecie wszystko jest winą PISiorów i POpaprańców. Każda społeczność ma swoje trollowisko którego ja nie szanuję bo wrzuca wszystkich do jednego wora.

PS. 2 razy nie powtarzaj "żebym zakumał" bo widzę że na podstawie mojej oceny filmu już ze mnie zrobiłeś upośledzonego - i to jest odpowiednie traktowanie użytkownika?

ocenił(a) film na 10
ThorThePowerhead

Moze rzeczywiscie mnie troche ponioslo i przepraszam jezeli Cie obrazilem ale z drugiej strony Ty tez nie powinienes obrazac ludzi lubiacych filmy Lyncha tylko dlatego ze tych filmow nie lubisz badz ich nie rozumiesz

ocenił(a) film na 10
Skowron91

takiemu kolowi znawcy filmu ,jak THOR to ja bym zadał jedno pytanie. "Co się zdarzyło na Mulholland Drive? i to wystarczy.

ThorThePowerhead

Po co ludzie zażywają narkotyki? Nie lepiej obejrzeć film Lyncha , będzie ten sam efekt. Dla mnie film jest totalny, bardzo mroczny i utrzymany w klimacie Twin Peaks i Blue Velvet.

ocenił(a) film na 4
ThorThePowerhead

Zgadzam się

ThorThePowerhead

kumaci również pozdrawiają ;)!

ThorThePowerhead

Niewyżyci, kompleksiarze, abstynenci i cykliści- won na forum "INNE" tam jest niejaki Kamasutra i z nim sobie pogadajcie!

W temacie: po jednokrotnym seansie zapamiętałem cycki tej czarnuli!! ! I pupkę! Mocarna dziewucha!
Jeśli idzie o resztę-- wymiękam! Może ktos wyjaśni o co tam chodzi, gniot czy arcydzieło??

Hej!

ocenił(a) film na 3
baca350

gniot jak większość filmów Lyncha...

ocenił(a) film na 10
ryba84

odladaj sobie lepiej telenowele typu klan , bedzie usatysfakcjinowany, to i inne podobne dziela masz na codzien w telewizorni , jutro pewnie nowy odcinek , nie przegap bo stracisz watek