Muppety

The Muppets
2011
6,1 26 tys. ocen
6,1 10 1 25520
6,4 20 krytyków
Muppety
powrót do forum filmu Muppety

Wychowałem się na Muppetach, a teraz premiera kinowej wersji w moje 18 urodziny.
Genialnie! :D

czesiol

Już teraz składam Ci serdeczne życzenia:) Ale polska premiera podobno dopiero 27 stycznia... To jakiś ponury żart.
http://i.wp.pl/a/f/jpeg/27221/muppets-poster.jpeg

ocenił(a) film na 8
pani_karka

Dziękuję za życzenia od Pani nieznajomej ;) Mimo to na pewno obejrzę, najważniejsze, aby nie było dubbingu w polskich kinach ;)

czesiol

Proszę uprzejmie, prawie Jubilacie:)
Obawiam się, że dubbing może być: film jest adresowany głównie do dzieci. Chyba że będzie można wybrać sobie wersję, dubbing czy napisy. A gdyby był tylko dubbing, pocierpimy, a potem poczekamy na wydanie DVD - tam na pewno będzie wybór:)

ocenił(a) film na 8
pani_karka

Zapewne tak też będzie.

pani_karka

Mój wpis z 24 stycznia MOŻE ZAWIERAĆ SPOILERY, choć nie zdradza wprost szczegółów fabuły. Za późno, żeby go edytować.

czesiol

No i jednak dubbing, co mnie oczywiście nie zachwyca. Czekam na DVD.
Ale to nie są te Muppety, na których się wychowałeś...

ocenił(a) film na 8
pani_karka

Słyszałem, że są spłycone na tyle, że nie mają tego uroku "ponadczasowości"

czesiol

Parodiują współczesne filmy (m.in. "Diabeł ubiera się u Prady", 'Podróże Guliwera") i współczesne zjawiska (np. terapia grupowa), więc ciężko to będzie wyłapać kiedyś tam, po latach (może z wyjątkiem słynnych scen z "Władcy pierścieni" czy "Dirty Dancing"). A i teraz nie wszyscy się z tego śmieją - bo nie wszyscy muszą znać wszystko. Ja też zakładam, że przegapiłam co najmniej kilka nawiązań.

PS Przykro mi, że odgrzebaniem Twojego tematu wywołałam takie emocje, jak poniżej. Mam jednak nadzieję, że dobrze się czujesz jako oficjalnie dorosły:)

czesiol

KOGO TO OBCHODZI ????!!!!
Nikogo nie interesuje kiedy masz urodziny , więc po co o tym piszesz ? ;/

My_Melody

Ochłon.

olo_lodz

aha ok.

My_Melody

uwielbiam twoje odpowiedzi:D aha, ok, aids.

Nephi

ok , no właśnie masz aids . :)

My_Melody

ok, masz resweratrol.

My_Melody

dzieli się swoimi emocjami i uczuciami.
może pisać o tym co chce.

czesiol

Najlepszego! :)

ocenił(a) film na 10
czesiol

wszystkiego dobrego. film jest wspaniały.

ocenił(a) film na 8
tajginka

Dziękuję. _pani karka_ opowiedziała mi wszystkie szczegóły, po których stwierdzam, że nic tylko oglądać. Ale miło, że ktoś podziela zachwyt nad nowymi mapetami. ;)

ocenił(a) film na 10
czesiol

Czesiol niezły trolling z tym "wychowaniem się na muppetach" ale z Twoimi latami czy raczej latkami raczej byś musiał wychować się na teletubisiach.