Jak widzę ,,Mupppety" są grane tylko w Multikinie, a w Cinema City nie. Trochę to dziwne... Myślałam, że chcą zrobić z tego wielki kasowy przebój... Nie wie ktoś czemu Cinema City nie wykupiło koncesji? A może tam pojawi się jakoś później?
Muppetów nie będzie ani w sieci kin Cinema City ani w sieci kin Helios. A wszystko dzięki sieci Orange i ich "środom z orange" i przeniesieniu ich do Multikina. Do tego dochodzą starcia pomiędzy Orange i dystrybutorem i Cinema City i Heliosem.
Ale najlepsze jest to, że dystrybutorem Muppetów jest Forum Film, które należy pod Cinema City :D Najwidoczniej Multikino musiało się jakoś z CC dogadać, bo inaczej by to nie przeszło.
co to ma do rzeczy? co z tego że srody z orange sa teraz w multikinie co to ma wspolnego z muppetami?
Z tego względu że Orange wykorzystało do swojej kampanii reklamowej Muppety i wykupiło prawa do wykorzystania tych postaci. Ponadto Orange odrzuciło propozycję sieci Helios jako tej która ma współpracować z Orange przy "środach".
ale ja bylem w Novymkinie i niebylo tam reklamy srody z orange wiec dalej niewiadomo o co chodzi
ja chdze do Poznań Malta Multikino ale to nie fer ze niema w Cinema City i w HELISIE
Wg mnie to dobrze że nie ma tego w Cinema City, ta sieć kin wykupuje wszystkie naprawdę dobre filmy a w innych kinach ich nie ma i kropka. Np. ja muszę jeździć 45 km do najbliższego Cinema City mimo że w moim mieście są 4 inne kina. Jak raz się przejedziecie trochę do innego miasta to chyba nie będzie tragedii, no nie?