Muppety

The Muppets
2011
6,1 26 tys. ocen
6,1 10 1 25520
6,4 20 krytyków
Muppety
powrót do forum filmu Muppety

Muppety Disneya to już nie to samo co Hensona, ale najważniejsze, że powróciły! Cudnie było zobaczyć co porabiają po tylu latach. Oczywiście jak zawsze w Muppetach najsłabszą stroną filmu byli ludzcy (niemapetowi) aktorzy, a szczególnie wyjątkowo nieudany Jason Segel, który jakby zupełnie nie umiał się odnaleźć wśród kudłatych współaktorów. Spodobało mi się natomiast pokazanie różnic pokoleniowych Goldberg/Gomez oraz faktu zmiany sposobów rozrywki w dzisiejszym świecie. Od mojej oceny odjąłem wieeelki punkt za niewybaczalny brak solowego występu Szwedzkiego Kucharza, bo właśnie na niego najbardziej czekałem! No i chętnie obejrzałbym też wersję bez dubbingu.

Kermit: 'Nie musi Ciebie kochać cały świat, wystarczy jedna osoba'.

ocenił(a) film na 8
plooshack

To samo czuję - dobrze, że wróciły, ale disney zrobił dużo złego. Trochę tak,, jakby sarkastycznego, krnąbrnego nastolatka uczesać, ładnie ubrać i wysłać do kościoła.
Ale podejrzewam, że fani disneya myślą odwrotnie, tzn - co tam do cholery robią jakieś muppety w wątku miłosnym. Nie szkodzi, ich zawsze można ignorować. Oglądając stare odcinki Muppet Show (są na the pirate bay, kupić niby można, ale mam wrażenie że wszystkie sklepy próbują do tego jak najmocniej zniechęcić)