jeszcze nie oglądałem, ale film ma niesamowicie dobrą prasę popartą przez krytykę. Wątpię, że to dno, kocham Muppety :)
Tak myślałem, Polska B....u nas to jest tak, że jak się krytykuję to już się "zna". Filmu nie widziałem (fragmenty na jakimś meksykańskim piracie;p ale mam OST ( bardzo fajny), recenzje są pochlebne i nawet jeśli nie dostanie Oscara za najlepszy film roku (ironia;) to nie sądzę, żeby zasługiwał na 7/10 jak jakiś polski syf typu Wyjazd integracyjny, a już na pewno nie można mówić, że ktoś coś zniszczył...20 stycznia się okaże;)
Nie widziałam jeszcze filmu, ale obawiam się, że film będzie marny.. a to przez Disneya, który prawa do Muppetów wykupił w 2004 roku i widząc czym Disney żywi teraz dzieci.. Hanymontany, i takie inne, to ja się przez to obawiam, że film będzie "przytrzymany".. bez typowo Muppetowego szału.. wiadomo, zmienia się wszystko, nie ma Jima i od jego śmierci Muppetowe filmy są coraz gorsze.. nie mówiąc o beznadziejnym duuubbingu... aż takiej porażki się nie spodziewałam........ ale fakt faktem, mamy Muppety w polskim kinie !!!! No i w końcu są tez Muppeterzy ze starej ekipy :)) więc nadzieje wciąż są :))))
Widząc czym Disney żywi teraz dzieci... A zaplątani, księżniczka i żaba, fineasz i ferb to nic? Na czymś trzeba zarabiać, a te dziewczynki, którym podobają się takie rzeczy, głupie były i głupie będą, seriale nie mają na to wpływu.
Ja widziałem wczoraj i mi się podobało, ubawiłem się na tym filmie :)
Występuje cała obsada Muppetów, ciekawe postaci i udane żarty, bardzo przyjemna komedyjka :)
okropny byl ten film.. nuuudnyyy, monotonny, smutny.. zniszczyl moje muppetowe wspomnienia.. i do tego ten naciagany patetyzm..brrr slaby byl, bardzo slaby..
Zgadzam się całkowicie. Film to - według mnie, oczywiście - dno na całej linii.
Moim zdaniem :
- fabuła może być, jest ok
- dubbing strasznie słaby
- za dużo piosenek (lubię musicale, ale to mi nie przypasowało), które w dodatku są idiotyczne (chociażby rap tego biznesmena od ropy)
- idiotyczny jest wątek z ilością 9,999,999$ gdy potrzeba 10,000,000 i wszyscy są smutni, bo brakuje jednego dolara i nie mogą wykupić teatru
Tyle ode mnie.