Gdy Maria z Horstem poszla na "przejazdzke' zamknela drzwi szafy na klucz (wyciagajac przedtem z niej kapelusz), wiec dlaczego gdy Josef wrocil od lekarza Dawid byl w pokoju? PS: Poza tym film naprawde swietny.
odpowiedz dla tych co juz widzieli i nie tylko
Moze w stresie przekrecila zamek w druga strone ? ;-) w koncu Horst w koncu nie ma okazji pociagnac za klamke...
Mnie zastanowila ostatnia scena, kiedy Josef na spacerze z dzieckiem spotyka psa i sasiadow, dosc jednoznacznie w polowie filmu usmierconych. Czyzby nawiazanie do "The Others" ? :-)
Szczegolne wrazenie pozostawiaja sceny, traktujace o powaznych sprawach w sposob zmuszajacy do smiechu. Kiedy widz zaczyna miec wyrzuty sumienia, ze smieje sie do lez w obliczu przedstawianej tragedii
polecam
Po 4 latach...
Nie wiem, czy zauważyłeś, jak ważną rolę w tym filmie odgrywają elementy chrześcijńskie... Scena, gdy David leży na piersi Marii to przecież ewidentne nawiązanie do Madonnyz Dzieciątkiem...
A ostatnia scena...
"Kto ratuje jedno życie - ratuje cały świat". Ojcem dziecka jest przecież David. I dzięki Cizkom ten świat w jakimś sensie przetrwał. I stąd ci Wienerowie.
Trochę trudno ubrać mi w słowa to co czuję, nie wiem zresztą czy mam rację, ale mam nadzieję, że zrozumiesz o co mi chodzi.
Piękny film...