PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=709515}
7,0 1,5 tys. ocen
7,0 10 1 1497
My Little Pony: Equestria Girls - Rainbow Rocks
powrót do forum filmu My Little Pony: Equestria Girls - Rainbow Rocks

Dużo lepszy niż pierwsza część. Kilka utworów nawet wpadło w ucho (szczególnie ostatni+te od Trixie+złej trójki). Postać Sunset Shimmer naprawdę świetnie napisana, nie była już tak płytka jak poprzednio. Nie za bardzo jest się do czego przyczepić. Pełno nawiązań do Ponyville i kanonu, Derpy na miejscu, puszczanie oka do widza, końcówka nieco przewidywalna ale i tak 9/10 ;)

ocenił(a) film na 9
Aureos

Mi się nie spodobały te od Trixie. Muzyka akurat super zaskoczyła mnie bardzo. Fajne było to że Sunset Shimmer jest teraz w Mane 7 :P
Zawiodłem się tylko że Flash w tej części nie zginął (brutalnie) - to naprawdę najgorsza postać w MLP. Niech ginie. Nie pasuje tu przecież w MLP chodzi właśnie o postacie.
Szczerze mówiąc to to że jest to bajka dla dzieci nie oznacza że musi być takie przewidywalne. Wkurza mnie ten fakt.

ocenił(a) film na 10
Aureos

Zastanawia mnie tylko jedna rzecz czemu Twilight tak na początku koślawo śpiewała przecież w serialu zaśpiewała kilkakrotnie i niezłe jej to wyszło tak wiem,że to spin-off serii i serial nie ma nic wspólnego z filmami.Druga sprawa co się stało z " prawdziwą"Sunset ?która musi mieć na bank swój odpowiednik w świecie ludzi.Najbardziej spodobała mi się początkowa piosenka a co do FLASHA to niech gińie nie wyobrażam sobie wątku romantycznego w EQ ani w pełnoprawnym serialu.

ocenił(a) film na 10
kapronit

Na stronie Equestria Daily a potem na FGE przeczytałem notkę o planach nad pełnometrażowym filmem MLP FIM który pojawi się w 2017r

ocenił(a) film na 9
kapronit

Twilight koślawo śpiewała bo śpiewała ze swoich notek pisanych ustami + sama układała koślawe rymy + cały zespół grał bez przekonania, bo się wszyscy skłócili ;)

O ile chodzi o tę scenę w garażu.