PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7951}

Mysz

1979
6,0 550  ocen
6,0 10 1 550
Mysz
powrót do forum filmu Mysz

Super...

ocenił(a) film na 8

...film, najfajniejsze w nim są takie niby nieważne, poboczne wątki, których jest sporo, np. ten
performance z muzyką Exodus, albo uczniowie parodiujący postacie telewizyjne. Ciekawe jest, że
uczeń grany przez Łysaka marzy o posiadaniu starego egzemplarza wierszy Norwida...gdyby film
był robiony teraz, to pewnie byłby to jakiś smartfon albo inny szajs...czasy się zmieniają, co?
Ogólnie film trochę nawiązuje do "Niebezpiecznych związków", tak delikatnie...Panie, błogosław
TVP Kultura, że takie perły tam można znaleźć!

washack

myślę,że wtedy też (jak to napisałeś) szajs był obiektem pożądania większości społeczeństwa i tak samo teraz zdarzają się osoby chcące mieć rzeczony tomik wierszy. z tym,że takich ludzi zawsze jest niewielu.
każda epoka ma swój szajs.

ocenił(a) film na 9
crstw70

Jako ciekawostkę mogę dodać ( nie ma tej informacji na stronie filmpolski.pl ) że film "Mysz" otrzymał III nagrodę na Międzynarodowym Festiwalu Telewizyjnym w Monachium ( informacja z Dziennika Łódzkiego 5.8.1980 ).

ocenił(a) film na 9
Arm1922

sprostowanie - oczywiście taka informacja była już podana przy tym tytule na stronie filmpolski :)

ocenił(a) film na 8
Arm1922

Kasia Figura tu zagrała czy ją ktoś zauważył???????

ocenił(a) film na 6
zegan333

Tak, ktoś zauważył :-)

ocenił(a) film na 8
Ewiatko

Ilu scenach się pojawiła chyba tylko w jednej??????

ocenił(a) film na 7
washack

Cóż,to był czas mej młodości,w 1978 rozpocząłem naukę w pewnym liceum na Śląsku ech...