Nędzne psy

Straw Dogs
2011
5,8 7,6 tys. ocen
5,8 10 1 7633
6,5 2 krytyków
Nędzne psy
powrót do forum filmu Nędzne psy

obnaża słabości pierwowzoru - przede wszystkim prymitywnej fabuły. poza tym jest oczywiście pod każdym względem znacznie gorzej od oryginału (tam oczywiście był świetny Dustin Hoffman tutaj jakiś model mydłek z lekkim upośledzeniem umysłowym). plus za rolę jak zwykle dobrego Jamesa Woodsa

ocenił(a) film na 1
francislionel

teraz wszystkie filmy mają mydłków z reklam Gilette bez centa talentu.

schiz

a ty kolego jaki masz talent

ocenił(a) film na 1
Tibn

nie wiem, moze duzy.
nie pcham sie przed kamery.

ocenił(a) film na 9
francislionel

Dlatego nie powinno się kręcić nowych wersji filmów , bo zawsze każdy będzie czuł sentyment do starej wersji :) a mnie sie tam podobał, bo nie przypominam sobie abym oglądał starą wersję.

ocenił(a) film na 1
bodic

nie chce mi sie odpowiadac.

ocenił(a) film na 9
francislionel

Nie musisz :) tobie się nie podobał, a mnie w jakimś stopniu tak, zależy kto co lubi , nikt nikogo nie będzie przekonywał, co ma lubić a czego nie, co jest dobre a co nie, prawda?

bodic

miło się ogląda ten film zanim go nie obejrzałem to nie wiedziałem że to remake
wyśmienite wykończenie ostatniego "złego"

francislionel

kolego jesteś niesamowicie dowcipny :świetny Dustin Hoffman tutaj jakiś model mydłek z lekkim upośledzeniem umysłowym
Hoffman fakt świetny aktor ale wcale fizycznie i fizjonomicznie nie był wcale lepszy od Jamesa Marsdena inaczej nie zatrudnili by go do "Rain Man"

ocenił(a) film na 2
Tibn

hehe nie no Twoje poczucie humoru jest nie do pobicia. wiesz co, nie ma jednej najmniejszej rzeczy która byłaby wspólna dla Dustina Hoffmana i tego kogoś, co zagrał w tym czymś

ocenił(a) film na 1
francislionel

ogladalem to z obrzydzeniem i nudą...nawet nie starali sie udawac ze nie osmieszają sie.
smerfny gniot.

ocenił(a) film na 1
Tibn

to mozna byc "fizycznie i fizjonomicznie lepszym"?????
lol
moze jestes z tych "fizjologicznie innych"?

schiz

za trudne słowa dla ciebie żebyś zrozumiał

ocenił(a) film na 1
Tibn

tym dales dowod, że jestes "fizjologicznie inny"

schiz

powtarzasz się wymyśl coś ciekawszego

ocenił(a) film na 8
schiz

fizjologicznie inny A CO TO ZNACZY
JA BYM NAPISĄŁ ŻE MOŻNA MIEĆ FIZJOLOGICZNĄ POTRZEBĘ

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8
schiz

ty się taki urodziłeś czy to zbiegiem lat wytworzyła się w tobie tak głupota
piszesz bzdury na które potem nie potrafisz inteligentnie odpowiedzieć

ocenił(a) film na 1
LIBANCZYK

"zbiegiem lat" buhahaha!!!!!!!!!!!!!!!
nałucz sie po polski gadac.
ta-liban czeka!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 7
francislionel

Nie widziałam pierwowzoru, choć jest już w moim posiadaniu. Ciekawa jestem jednak własnej reakcji, dlatego pierwszy umieszczam komentarz po obejrzeniu wersji tegorocznej. Zobaczymy czy i jak bardzo zmnieni mi się zdanie gdy obejrzę wersję oryginalną.
Film mną poruszył bardzo, ponieważ jestem uczulona na wszelkiego rodzaju prymitywizm, ksenofobię, zaściankowość, ograniczony sposób myślenia. I z tego chociażby powodu, żeby nie wiem jak był beznadziejny ten film, i tak nie pozostawiłby mnie obojetną. Gra Alexandra nie powaliła mnie. Oczywiście znam go bardzo dobrze z True Blood. Dlatego byłam ciekawa jak mu pójdzie w tym filmie. Niestety tu i tam gra czarny charakter więc sposób gry pokrywał się w dużym stopniu. Te same spojrzenia, wyraz twarzy, postawa.
Oceniłam film jako dobry zupełnie pomijając fakt istnienia pierwowzoru. Tak jakby ten film był jedyną istniejącą wersją.

ocenił(a) film na 9
francislionel

Oj tam oj tam, Gdyby ktoś nie oglądał oryginału w pierwszej kolejności, to sądzę że po obejrzeniu starej wersji, wydałaby się zbyt tandetna, jesli chodzi o obraz, efekt montażu itp. Ale fakt że oryginalne wersje mają zawsze ten klimat, to pierwsze istotne wrażenie, to tak jakby teraz zrobili wersję Sami Swoi np. obejrzałbym ale tylko z ciekawości, jak to zrobili, lecz sentyment pozostaje do oryginału. Więc po co się nadymać, każdy ma swój styl i upodobania, i każde są ważne w jakiś sposób. TYy broniący starej wersji , możesz się wydawać staroświeckim, sentymentalnym, bez gustu gościem, a ktoś komu się podoba nowa wersja, może natomiast wydawać się typem lubiącym nowoczesny kicz, efekciarstwo itp. I kto ma rację?

ocenił(a) film na 1
bodic

ty. bo to prawda ze nowa wersja jest t y l k o dla typów lubiących nowoczesny kicz, efekciarstwo itp.

ocenił(a) film na 9
francislionel

To jest twoja racja :) ja mam swoją:)))

ocenił(a) film na 1
bodic

oboje macie racje choc jego racja swojejsza jest.
1. film jest jak ziobro. zero.
2. ale znajduje swoj glupi target co widac powyzej, piszacych co to za superdzielo i dajacych 7 i wyzej.
3. ja zawsze mam większą rację

ocenił(a) film na 9
francislionel

No po tym stwierdzeniu, oznacza to tylko tyle że musisz mieć wyższą rację :)) Przecież tylko ty jesteś nieomylny, i potrafisz według własnego punktu widzenia, stwierdzić kto co powinien, i co jest dobre:) czyż tak? czy teraz ja mam rację? :))

ocenił(a) film na 8
francislionel

jakiś model mydłek z lekkim upośledzeniem umysłowym WŁAŚNIE TAKIM MIAŁ BYĆ GŁOWNY BOHATER INTELGENTEM DO BICIA Z WYRAZEM TWARZY ZATROSKANEGO UMYSŁOWCA
TWOJE ARGUMENTY MNIE NIE PRZEKNUJĄ BARDZIEJ UŚWIADCZAJĄ W TYM ŻE LUDZIE MAJĄ STEROTYPOWE PODEJŚCE DO REMEJKÓW
HOFFMAN W ORGINALE ZAGRAŁ IDENTYCZNĄ POSTAĆ A PATRZĄC JAK WYGLADAŁ 40 LAT TEMU MOŻNA STWIERDZIĆ ŻE NIE MIAŁ TWARZY ZBIRA TYLKO TAKIEGO LAUSIA WIĘC" O CO KA MAN"
NOWA WERSJA WYDAJE MI SIĘ MNIEJ NAIWNA ZEWZGLĘDU NA DOBÓR POSTACI(AKTORÓW ) KOŃCÓWKA FILMU MOŻE O TYM PRZEKONAĆ

ocenił(a) film na 2
LIBANCZYK

między człowiekiem upośledzonym umysłowo a inteligentem lub "umysłowcem" jak to ująłeś jest pewna subtelna różnica znaczeniowa, którą nie wiem czy uchwyciłeś. aktor z remake'u jest upośledzony czy też sprawny inaczej umysłowo (w filmie i prawdopodobnie również w prawdziwym życiu) natomiast Hoffman zagrał przekonująco "inteligenta"/ "umysłowca". ps nie mam generalnych uprzedzeń odnośnie remake'ów. po prostu ten się nie udał (no może poza rolą Jamesa Woodsa i całkiem ok świnką)

ocenił(a) film na 8
francislionel

(z remake'u jest upośledzony czy też sprawny inaczej umysłowo (w filmie i prawdopodobnie również w prawdziwym życiu) :
mniemam że mam do czynienia z dr psychiatrii

ocenił(a) film na 1
LIBANCZYK

wiesz bo chodzisz do niego.
ale czy daje ci dobre leki?
chyba wroc do [TA]Libanu.
tam cie podleczą leczo.

ocenił(a) film na 1
LIBANCZYK

w rimejku pseudorezysera "grają" pseudoaktorzy.
wszystko na ten temat.

ocenił(a) film na 8
schiz

panu to już podziękujemy za wybitnie abstrakcyjne komentarze
jakkolwiek rozmowa z tobą nie ma sensu

ocenił(a) film na 9
francislionel

No fakt człek o nicku schiz , w dosłownym rozumowaniu, jest najwyraźniej inteligentny inaczej, więc dyskusję z kimś takim mogą nas tylko utwierdzać w tym , że bardzo ale to bardzo utkwiła mu jedna rola, umysłowo chorego, i bardzo się do niej odnosi, i jej broni;)) Może schiz zagrałby lepiej , wiarygodniej, z pewnością byłby w tym mistrzem:)))

schiz

http://www.wykop.pl/link/284962/troll-internetowy/

ocenił(a) film na 8
bodic

on już trenuje i przygotowuje się do takiej roli wystarczy poczytać jego posty ale chyba zapomniał że nikt mu żadnej nagrody za to nie da proponuje zakończyć z nim jakąkolwiek dyskusję

ocenił(a) film na 9
francislionel

Hmm to prawda, z głupotą się nie dyskutuje , głupotę się zwalcza milczeniem, bądź ignorancją:)