Nędznicy

Les Misérables
1998
7,4 15 tys. ocen
7,4 10 1 15474
6,7 3 krytyków
Nędznicy
powrót do forum filmu Nędznicy

Jestem zawiedziona tą wersją...jak dla mnie reżyser poszedł na skróty...wszystko dzieje się za szybko, film przewijałam z nudów...aktorzy ok ale reszta na duże NIE!!!!
Polecam serial Les Misérables z 2000 roku, jak dla mnie to jedyna wiarygodna wersja tej historii

ocenił(a) film na 6
christne13

"...jak dla mnie reżyser poszedł na skróty..."
myślę podobnie, bo choc książki nie czytałam to nie chce mi się wierzyć, żeby tak słabo przedstawiono w niej postaci. film sprawia wrażenie bardzo pobieżnego, chaotycznego i jak na taką historię za malo spektakularnego. aczkolwiek nieźle mi się oglądało dlatego 6.

ocenił(a) film na 7
christne13

a jak chcecie zmieści 4 tomy w ciągu 120 min.?

ocenił(a) film na 6
Kamillu25

pomijając watki, bez których fabuła trzyma się kupy? ostatecznie wydłuzyc film, czy podzielić? dodać jakiś opis na początku bądź na jego końcu? coś tu poszło nie tak, a przynajmniej nie przetrwało próby czasu.

christne13

Ja również na tej ekranizacji się zawiodłem.Wersję z Deparieu i Malkovichem uważam za o wiele lepszą: wierniejsza książce i mimo iż bardzo lubie Neesona i Rusha jako aktorów to przy duecie z serialu wypadają moim zdaniem blado.Javer w wykonaniu Malkovicha to Javer z krwi i kości.Tutaj wszystko jest takie na szybko i jeszcze zakończone takim wielkim Happy Endem .Może i nie da się opowiedzieć wszystkich wątków z książki ale żeby tak osłodzić epilog ? a bardzo ciekawiło mnie jak Liam odegra scenę śmierci Valjeana.

Wersja Neeson-Rush (6/10)
Wersja Depardieu-Malkovich (8)