Na krawędzi

Cliffhanger
1993
6,8 35 tys. ocen
6,8 10 1 35185
5,5 17 krytyków
Na krawędzi
powrót do forum filmu Na krawędzi

Zresztą widać tu warsztat Renny Harlin'a, który reżyserował "dwójkę" "Szklanej pułapki". Film znakomity: piękne zdjęcia, dynamiczna i porywająca akcja i napięcie. Złote Maliny zupełnie niezasłużenie, to chyba po prostu rutyna w stosunku do filmów ze Stallone.

ocenił(a) film na 7
wodnik82

Szklana pułapka 4.0, czyli film z elementami fantastyki.
Wymysł reżysera przerasta zdrowy rozsądek. Gdyby pominąć wszystkie nierealne i przesadzone sceny film byłby naprawdę niezły!
Pozdrawiam,

ocenił(a) film na 7
wodnik82

Człowieku nie porównuj tego filmu do dzieła jakim jest "Szklana Pułapka" nie licząc 4 części... Na krawędzi to film niezły, właśnie obejrzałem po latach i już nie robi takiego wrażenia jak Szklana Pułapka... Słabe efekty specjalne (za co ta nominacja do Oscara?! przecież to już 1993r.!), wręcz żałosne momentami, gra aktorska głównego bandyty tragiczna, nominacja do maliny wyjątkowo zasłużona... Film 6/10.

ocenił(a) film na 8
wodnik82

Ogólnie fajny film. Bardzo ale to naprawdę bardzo lubię filmy z motywem śniegu i mroku. Sam nie wiem dlaczego. Jakoś lubię klimat "zimowej nocy" co można było odszukać w tym filmie jak i w Szklanej Pułapce II czy w Hotelu zła. Znacie jakieś podobne filmy (nie chodzi ki tutaj o góry co o połączenie nocy ze śniegiem? Wiem, że może wydać się to bardzo dziwne niektórym ale lubię takie klimaty :P Z góry wielkie dzięki za wszelką pomoc. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 7
23xxx

"Coś" ;)

ocenił(a) film na 8
LeoMessi86

Widziałem już, bardzo mi się podobał z wiadomego względu:) masa śniegu i noc :P

23xxx

Polecam polskie straszne klimaty i "Wilczycę". Mrok, śnieg i naprawdę można się przestraszyć. Klimat kina grozy w pełni zachowany, choć film niedoceniony.